Man beschermt zich met mondkapje

De uitzending van 28 februari: Coronavirus nu ook in Nederland / Turkije gaat grenzen openzetten / Het nieuwe boek van Piketty

Coronavirus nu ook in Nederland

Na gisteren het eerste bevestigde geval van het coronavirus, volgde er vandaag een tweede. In Diemen is een vrouw in quarantaine. Ze liep het virus op in Italië waar ze op vakantie was. Is deze verdere verspreiding ernstig of valt het mee? Daarover praten we in de studio met arts-microbioloog Jan Kluytmans. Hij werkt in het ziekenhuis in Tilburg waar de eerste corona-patiënt ligt.

Coronavirus nu ook in Nederland: twee besmettingen

Turkije gaat grenzen met Europa openzetten

Waar president Erdogan al langer mee dreigt, gebeurt nu. Turkije gaat migranten en vluchtelingen doorlaten aan de Griekse en Bulgaarse grens. Al de hele dag komen er mensen aan die door willen reizen naar Europa. Zo ook in het Turkse stadje Erdine waar correspondent Lucas Waagmeester is. Wij spreken met hem.

Aanleiding voor het openen van de grenzen is een voor de Turken dramatisch verlopen bombardement in Noord-Syrië. Ruim dertig Turkse militairen kwamen gisteren om het leven in de provincie Idlib. Dat is het hoogste aantal sinds de Turken meevechten in de Syrische burgeroorlog. Te gast is veiligheids- en defensie-expert Dick Zandee van Instituut Clingendael.

Turkije gaat grenzen met Europa openzetten voor migranten

Het nieuwe boek van Piketty

Thomas Piketty heeft weer een nieuw boek geschreven. De beroemde Franse econoom baarde in 2013 opzien met zijn vuistdikke boek: Kapitaal in de 21e eeuw. Het werd wereldwijd een bestseller. Piketty kwam zelfs naar de Tweede Kamer om zijn boek toe te lichten.

Nu is er een nóg dikker boek over toenemende ongelijkheid: Kapitaal en ideologie. Piketty stelt daarin voor dat elke 25-jarige een startkapitaal van ongeveer 120.000 euro krijgt, op te hoesten door megabelastingen op de allerrijksten.

Nieuwsuur sprak Thomas Piketty gisteren in Amsterdam, bekijk hieronder het interview.

Het nieuwe - nog dikkere - boek van econoom Piketty

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl