De uitzending van 13 februari: Arbeiders uit Afrika? // Moskeeën onder de loep // 'Inlichtingencoup van de eeuw'

D66: haal arbeiders tijdelijk uit Afrika

D66 wil tijdelijk migranten uit bijvoorbeeld Afrikaanse landen laten overkomen om in Nederland te werken. Volgens de regeringspartij helpt dat om het personeelstekort in bijvoorbeeld de zorg tegen te gaan en kan het tegelijkertijd een oplossing bieden voor vluchtelingenproblematiek op de Middellandse Zee. Maar andere partijen zien niets in de plannen.

Een debat tussen coalitiegenoten Maarten Groothuizen (D66) en Bente Becker (VVD).

Zijn tijdelijke arbeidsmigranten de oplossing voor alle openstaande vacatures?

'De inlichtingencoup van de eeuw'

De Amerikaanse inlichtingendiensten en de Duitse Bundesnachrichtendienst luisterden decennialang belangrijke wereldgebeurtenissen af zelfs van bondgenoten. Ze kregen daarbij hulp van Nederland. Dat blijkt uit geheime evaluatierapporten van de diensten zelf, die in handen zijn van de Duitse televisiezender ZDF en de Washington Post. Onderzoeksplatform Argos kreeg inzage in deze rapporten en onthult deze week de rol van Nederland bij deze inlichtingencoup.

We spreken erover met Bart Jacobs, hoogleraar cyberveiligheid aan de Radboud Universiteit.

'Amerika en Duitsland hebben de halve wereld bedonderd'

Moskeeën onder de loep

Gematigde moslims hebben in verschillende moskeeën in Nederland last van overheersing door orthodoxe geloofsgenoten en hun buitenlandse geldschieters. Dat blijkt uit verschillende verhoren door de Tweede Kamercommissie die ongewenste beïnvloeding van moskeeën onderzoekt. Ook vandaag gaat de parlementaire mini-enquête over buitenlandse beïnvloeding van moskeeën verder. Arjan Noorlander doet verslag.

Getuigen Kameronderzoek naar beïnvloeding moskeeën bedreigd

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl