Nieuwsuur
Nieuwsuur

We wilden eens wat anders en dit is het geworden: geen traditioneel jaaroverzicht, maar een gesprek met nieuwe mediamakers die wij niet dagelijks zien of spreken. Een beetje buiten onze bubbel. Wat is hun nieuws van 2018? En wat vinden zij van ons nieuws?

Kijk hieronder naar een gesprek met de invloedrijke Véras, YousTube en Kalvijn. Onder de video nog uitgebreidere informatie over wie deze YouTubers zijn.

Kalvijn

Kelvin Boerma (22) heeft met zijn YouTubekanaal Kalvijn sinds vorige week meer dan een miljoen abonnees. Hij neemt anderen, maar vooral zichzelf, vaak op de hak.

Daarnaast bedenkt hij originele formats en maakt muziekvideo's. Hij heeft een eigen bedrijf en heeft tien mensen in dienst. En o ja, Kelvin is dol op rode paprika's.

YousTube

YousToub (23) werd geboren als Youssef Koukouh. Hij heeft flink wat volgers op YouTube (250.000), Facebook (155.000) en Instagram (173.000). "Of het adverteerders iets uitmaakt wat de afkomst is van mijn volgers? Nee. Het enige dat ze willen weten is: hoeveel zijn het er?"

Verder is Youssef dj bij radiozender FunX en een van de presentatoren van de YouTubezender #First op Ziggo. De gemeente Den Haag betrekt YousToub bij op jongeren gerichte projecten.

Véras

Ook Véras Fawaz presenteert bij #First. Hij begon als YouTuber, maar is inmiddels ook regisseur en ontwerper. Dit jaar begon hij nog een carrière: in de muziek.

Afgelopen maand stond hij op het podium in 013 (Tilburg), Tivoli (Utrecht) en Paradiso (Amsterdam). Fun detail: Véras heeft ook een eigen kledinglijn.

STER reclame