Nieuwsuur
Reuters

Wat Vladimir Poetin en Donald Trump zelf zeggen over hun ontmoeting in Helsinki is één ding. Wat de Amerikaanse media erover zegen, is heel iets anders.

In de VS hebben verschillende politici én media vernietigend gereageerd op het optreden van Trump in Helsinki, die op een persconferentie het onderzoek naar Russische bemoeienis met de verkiezingen die hem aan de macht hielpen "een schande voor ons land" noemde. Daarbij stond hij zij aan zij met Poetin.

Disgraceful

De gezaghebbende Republikeinse senator John McCain sprak van één van de beschamendste optredens van een Amerikaanse president in de geschiedenis. Hij liet in een verklaring geen spaan heel van Trumps antwoorden en manier van doen in de Finse hoofdstad.

De grote Amerikaanse media kunnen bijna niet geloven wat zich in Helsinki afspeelde. CNN-presentator Anderson Cooper noemde het disgraceful. Ook op Fox News, dat de regering-Trump voluit steunt, hielden analisten en medewerkers zich niet in.

Zo reageerde Fox News-presentatrice Abby Huntsman verbolgen. Zij is de dochter van de Amerikaanse ambassadeur in Rusland, John Huntsman, die in Helsinki Trump bijstond bij de top. Volgens zijn dochter is geen enkele onderhandeling het waard om volk en vaderland te verraden.

Trump bij Poetin: de wereld reageert verbijsterd

STER reclame