bitcoinkoers
Aangepast

Onstuimige koers bitcoin: 'Deze munt gaat de wereld mooier maken'

Het was vandaag een buitengewoon onstuimige dag voor de bitcoin en andere cryptomunten, met een koers die hard op en neer gaat.

De Brabantse ondernemer Wim Schuurmans belegt al sinds 2014 in bitcoins. "Ik geloof ergens in. En dat is de reden dat ik in bitcoins ben gestapt. Het is vooral een geloof in meer transparantie en vertrouwen. Een nieuwe manier van zaken doen."

Schuurmans vindt het jammer dat er alleen naar de koers wordt gekeken. "Het gaat vooral om de mogelijkheden van de bitcoin", vindt hij. "Verdiep je in blockchain, in de toepassing en je zult merken dat je er heel enthousiast van wordt."

Wat is blockchain?

"Laten we in Nederland vooruit denken. Een voorbeeld is Arnhem, waar je bijna in elk café of restaurant met bitcoins kunt betalen. Laten we de mogelijkheden omarmen. Omdat er veel mogelijkheden zijn, gaat die koers omhoog. Nu is er even een dip, maar de bitcoin gaat de wereld echt mooier maken", gelooft Schuurmans.

Een van de gevaren van koersstijgingen van digitale munten, is dat investeerders geneigd zijn massaal de munt in te slaan in de verwachting dat de waarde verder zal stijgen. Als de waarde sterk daalt en de bubbel barst, zitten veel mensen in de schulden.

Bovendien hebben centrale banken en overheden weinig grip op digitale munten. Er kan moeilijk met traditionele instrumenten worden ingegrepen als veel mensen door een sterke waardedaling in de problemen komen.

Spaargeld

Minister van Financiën Wopke Hoekstra wil gaan onderzoeken wat de risico's zijn van de cryptomunten. "We moeten kijken of dat moet leiden tot een verbod en waar regulering nodig is. Je kunt niet alles verbieden, al zou je het willen."

Volgens hem moeten burgers zich goed realiseren dat er grote risico's aan cryptomunten verbonden zijn. "Die koers gaat enorm omhoog en weer enorm naar beneden. Ik zou mensen afraden daar hun spaargeld in te steken."

Maar Schuurmans denk daar anders over. "Vandaag is een kans voor beleggers. Dus stap verstandig in. Laat je goed informeren en stap vooral in omdat je ergens in gelooft."

Onstuimige koers bitcoin: 'Deze munt gaat de wereld mooier maken'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl