Koen Peeters en zijn boek 'De Mensengenezer'
Aangepast

Koen Peeters wint ECI-Literatuurprijs met 'De mensengenezer'

De Vlaamse schrijver Koen Peeters (58) is de winnaar van de ECI-Literatuurprijs 2017. Zijn boek De Mensengenezer is door de jury gekozen tot beste Nederlandse literaire boek van het jaar.

Het boek gaat over een jongen die voorbestemd is zijn vader als boer op te volgen. Hij wordt achtervolgd door dromen en stemmen en kiest toch voor een andere weg. Peeters stond eerder op de shortlist voor de Libris Literatuurprijs met zijn boek Grote Europese Roman.

Zes boeken maakten kans op de prijs voor het beste Nederlandstalige literaire boek van dit jaar. Het gaat om uiteenlopende verhalen over de zoektocht naar de liefde, naar een roeping of naar een nieuw begin.

Juryvoorzitter Thom de Graaf maakte de winnaar vanavond in Theater aan het Spui in Den Haag bekend.

Grootste literatuurprijs

De ECI Literatuurprijs is de bekroning voor het beste Nederlandstalige literaire boek - in de categorieën fictie en non-fictie. De winnaar ontvangt 50.000 euro. De jury bestaat uit beroepsrecensenten uit Nederland en Vlaanderen.

Nieuw dit jaar: ook de auteurs van de overige vijf genomineerden boeken krijgen een bedrag van 5000 euro. Dat maakt de ECI literatuurprijs de grootste literaire prijs in Nederland en Vlaanderen.

Er waren twee vrouwen en vier mannen genomineerd: drie Nederlanders en drie Vlamingen.

Reportage: Uitreiking ECI-Literatuurprijs

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl