Nieuwsuur
Pixabay

Zondag gaan de Duitsers naar de stembus. Aan de vooravond van de Duitse verkiezingen besteedt Nieuwsuur aandacht over de politieke strijd bij onze oosterburen met een speciale uitzending vanuit Berlijn.

Nieuwsuur vanuit Berlijn: de Duitse verkiezingen

We staan bijvoorbeeld stil bij het fenomeen Angela Merkel. Al bijna twaalf jaar leidt zij Duitsland en daar komt hoogstwaarschijnlijk zondag geen verandering in. Wat maakt haar bijna onoverwinnelijk?

Kansen laten liggen

Presentator Twan Huys spreekt met diverse prominenten uit de Duitse politiek. Met Eva Högl, vice-fractievoorzitter van de SPD in de Bondsdag, praat hij over de sociale ongelijkheid in Duitsland. Het is een thema waar de SPD van Martin Schulz stemmen mee zou moeten kunnen winnen. De partij lijkt die kansen echter te laten liggen.

De derde partij

En wie wordt de derde partij van Duitsland? Twan Huys ontmoet AfD Bondsdag-kandidaat Georg Pazderski. De rechts-populistische AfD lijkt met gemak voor het eerst de kiesdrempel te halen.

Met hoofdredacteur Ulf Poschardt van Die Welt kijkt Nieuwsuur naar het verloop van de verkiezingsstrijd en de rol van de Duitse media.

Zwevende kiezers

Veel is nog onzeker, want maar liefst 40 procent van de Duitsers weet nog niet op wie ze gaan stemmen. Een ongekend hoog aantal.

Morgen staat Nieuwsuur in het teken van de uitslag van de Duitse verkiezingen. Met verslagen en gesprekken uit Berlijn. En de eerste reacties uit Brussel en Parijs.

STER reclame