Nieuwsuur

90-plus en achter de geraniums? Dat geldt niet voor deze vier 'oudjes'

Nieuwsuur
Geschreven door
Judith Pennarts en Yvonne Roerdink

Eén op de vier mensen wordt nu al ouder dan 90 jaar. Niet iedereen belandt in een verpleeghuis of is dement. Velen wonen zelfstandig, soms met de hulp van familie en buren. Nieuwsuur portretteert deze week vier 90-plussers die nog steeds heel erg actief zijn.

De een werkt nog zeven dagen per week als huisarts, de ander loopt elke dag 10 kilometer en doet achterwaartse salto's van de hoge duikplank. Allemaal staan ze nog volop in het leven. Bekijk hier hun verhalen:

Anneke (89) doet nog salto's van de hoge duikplank: beweging is belangrijk
90-plus en achter de geraniums? De sportieve Anneke Groot loopt nog iedere dag tien kilometer en gaat regelmatig naar het zwembad. En niet alleen om baantjes te trekken.
Roos (94) schildert er nog op los: daar heb ik wel een kick voor nodig
90-plus en achter de geraniums? Kunstenares Roos is nog bijna dagelijks in haar atelier te vinden.
Martin (91) is oud maar niet versleten: ik rijd zo naar Zuid-Frankrijk
Volgens zijn arts wordt de 91-jarige Martin Meijsen zeker 100 jaar. Dat betekent wel dat hij de komende tien jaar de tijd moet vullen zonder zijn vrouw. Zijn Greetje overleed onlangs, na 72 jaar samen zijn. "Ik moet zonder haar een nieuw levensdoel verzinnen."
De oudste huisarts van Nederland (93): aan vakantie doe ik niet
90plus en achter de geraniums? Nico van Hasselt (93) is de oudste nog werkende huisarts van Nederland. Ondanks zijn hoge leeftijd werkt hij nog zeven dagen per week. En aan stoppen denkt hij voorlopig nog niet.