Aangepast

De uitzending van 8 augustus

Fipronil verder onderzocht

Het luizenbestrijdingsmiddel fipronil is ook gevonden in koekjes en in kippenvlees. Het gaat om kleine hoeveelheden die niet gevaarlijk zijn voor consumenten, zegt directeur Harm Janssens van laboratorium TLR.

Daarnaast is er vanavond een bijeenkomst in Barneveld voor pluimveehouders. Hoe komen zij deze eiercrisis te boven?

We spreken met Marian Geluk, directeur Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie (FNLI).

Portugal groeit en bloeit weer, maar nog niet iedereen profiteert

Terwijl de economie in Noord-Europa weer op volle toeren draait, verkeert Zuid-Europa nog in crisis. Van een uitslaande brand is geen sprake meer, maar de problemen zijn nog niet voorbij.

Nieuwsuur kijkt in een vierdelige serie naar de situatie in Griekenland, Italië, Spanje en Portugal. Hoe werken die landen zich omhoog uit de crisis en hoe kijken ze naar de toekomst van de EU?

Vanavond het vierde en laatste deel: Portugal.

90+ maar nog volop actief

Eén op de vier mensen wordt nu al ouder dan 90 jaar. Niet iedereen belandt in een verpleeghuis of is dement. Velen wonen zelfstandig, soms met de hulp van familie en buren.

Nieuwsuur portretteert deze week vier 90-plussers die nog steeds heel erg actief zijn.

Vanavond in deel 2: Martin Meijsen (91).

Hij wordt volgens zijn arts zeker honderd jaar en dus moet hij nog een aantal jaren de tijd zien door te brengen. Zijn vrouw Greetje overleed onlangs, na 72 jaar samen zijn. Opeens moet hij alles alleen doen, en dat is best wel even wennen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl