Nieuwsuur
Nieuwsuur

Nederland slibt dicht

De Randstad dreigt langzaam dicht te slibben. De files nemen toe en treinen zijn vaak overvol. En er worden alleen maar meer reizigers verwacht. Zonder nieuw beleid komt Nederland de komende jaren tot stilstand.

De Mobiliteitsalliantie, een samenwerkingsverband van vervoersorganisaties, waaronder NS, de ANWB, de auto-industrie en de Fietsersbond, wil dat er tenminste een miljard extra per jaar wordt geïnvesteerd in infrastructuur, om onder meer knelpunten op te lossen.

In Nieuwsuur is Roger van Boxtel, president-directeur van de NS te gast. Hij vindt dat het nieuwe kabinet miljarden moet uittrekken voor de mobiliteit.

Afrikanen in Berlijn

Terwijl Europa steggelt over het tegenhouden van economische vluchtelingen, vinden honderden Afrikaanse migranten hun weg naar Berlijn. Zo blijkt uit navraag bij de grenspolitie van Zwitserland en Duitsland, maar ook uit het verhaal van de ontelbare Afrikanen die zich ophouden in het Görlitzer Park in Berlijn.

Nieuwsuur spreekt met drie Afrikaanse mannen die net in Berlijn zijn aangekomen en met gemak van Italië, via Zwitserland naar Duitsland konden doorreizen.

STER reclame