Aangepast

De uitzending van 6 mei

Passend onderwijs voor scholen vaak moeilijk realiseerbaar

Zoveel mogelijk kinderen op een normale school in een normale klas. Met aangepast lesprogramma en extra zorg. Dat is het idee achter het passend onderwijs. Het werd 2,5 jaar geleden ingevoerd.

Uit een rondgang van Nieuwsuur onder ruim twintig basisscholen blijkt dat dit voor veel scholen vaak moeilijk te realiseren is. De werkdruk voor leraren loopt teveel op en het gaat vaak ten koste van het lesgeven.

In de studio van Nieuwsuur reageert Liesbeth Verheggen, voorzitter van de Algemene Onderwijs Bond.

De Franse presidentsverkiezingen

Zondag stemmen de Fransen in de tweede en laatste ronde voor een nieuwe president. Wordt het Emmanuel Macron van En Marche of Marine Le Pen van het Front National? In de laatste peilingen heeft Macron een riante voorsprong op zijn rivaal Marine Le Pen. Hij staat op 62 procent en Le Pen op 38 procent.

Als de opiniepeilers gelijk krijgen en hij de nieuwe Franse president wordt, dan krijgt de pro-Europese Macron er nog een zware dobber aan om het verdeelde Frankrijk mee te krijgen. Niet alleen de aanhangers van Marine Le Pen maar ook links Frankrijk moet niets hebben van zijn hervormingsagenda.

Wat wil Emmanuel Macron voor Frankrijk?
Wat wil Marine Le Pen voor Frankrijk?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl