Aangepast

De uitzending van 23 maart

VVD, CDA, D66 en GroenLinks onderhandelen over kabinet

VVD, CDA, D66 en GroenLinks willen samen onderzoeken of ze een kabinet kunnen vormen. De partijleiders hebben vanochtend voor het eerst samen gepraat met verkenner Schippers. Na afloop zeiden ze allemaal dat ze bereid zijn om verder te praten, al benadrukten ze ook dat er grote verschillen zijn.

Nieuw in de Tweede Kamer

Gisteren werden maar liefst 71 Kamerleden uitgezwaaid. Zij maken de komende regeerperiode plaats voor eenzelfde aantal nieuwe Kamerleden. Hoewel: een aantal van hen hebben in het verleden al eens in de Tweede Kamer gezeten.

Nieuwe Kamerleden

Hoe werkt een coalitie met ChristenUnie of GroenLinks?

Bij de verkenning van de meest waarschijnlijke coalitie, met zo min mogelijk partijen en een zo groot mogelijke meerderheid, ligt een combinatie van VVD, CDA, D66 en GroenLinks of ChristenUnie voor de hand. Hoe goed kunnen die partijen samenwerken?

Drukte bij de Levenseindekliniek

Hoe omstreden ook; de Levenseindekliniek in Den Haag heeft het druk. Té druk zelfs. De directie doet een dringend beroep op huisartsen om onomstreden euthanasiegevallen, zoals bij mensen met terminale kanker, zelf te helpen en niet meer door te verwijzen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl