Aangepast

Wilders komt niet naar Nieuwsuur, want dat vindt hij 'niet leuk'

PVV-leider Geert Wilders doet niet mee aan de lopende verkiezingsserie van Nieuwsuur over de politieke partijen en hun lijsttrekkers. Wilders heeft laten weten "alleen maar dingen te doen die we leuk vinden en dit vinden we niet leuk", aldus een PVV-woordvoerder. De afzegging heeft volgens de zegsman niets te maken met de veiligheidssituatie rond Wilders.

Wilders zou op donderdag 9 maart centraal staan in een live-uitzending over de PVV vanuit Den Haag, gepresenteerd door Mariëlle Tweebeeke. Alle andere lijsttrekkers zijn wel te zien in Nieuwsuur, waar ze ook in gesprek gaan met kiezers.

Nieuwsuur zal nu 9 maart een reguliere uitzending maken, vanuit de studio in Hilversum.

Wij maken die uitzendingen niet voor de leuk, wij willen onze kijkers informeren.

Joost Oranje, hoofdredacteur Nieuwsuur

Het besluit van Wilders is "enorm teleurstellend", zegt Nieuwsuur-hoofdredacteur Joost Oranje. "Wij leggen 13 partijen onder de loep en dan is het heel jammer als één van die partijen zich daar aan onttrekt omdat het 'niet leuk' is. Wij maken die uitzendingen niet voor de leuk, wij willen onze kijkers informeren. Het is spijtig dat die kijkers en kiezers het verhaal van de PVV bij ons missen."

'Jammer'

Wilders heeft vorig najaar met Nieuwsuur over de uitzending gesproken: "Hij was er toen ontspannen over en vond het format een goed idee." De afgelopen maanden is met de PVV een datum voor de uitzending overeengekomen en de opzet doorgesproken.

"Wij hielden er daarom geen rekening mee dat Wilders niet zou komen", zegt Nieuwsuur-presentator Mariëlle Tweebeeke: "En waarom ook? Je wilt als politicus toch niets liever dan in een uitzending van een uur over je partij en verantwoordelijkheden vertellen? Ik vind het jammer dat hij, net als bij zo veel andere media, niet thuis geeft."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl