Aangepast

Harde verwijten Kamer aan Wiebes om problemen belastingdienst

De oppositie in de Tweede Kamer heeft scherpe kritiek op staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën. Wiebes weigert interne stukken openbaar te maken, waaruit zou moeten blijken of de top van de belastingdienst hem had gewaarschuwd voor ernstige financiële gevolgen van de reorganisatie van de belastingdienst.

Eerder al is gebleken dat het functioneren van de belastingdienst in gevaar komt, door een finaal uit de hand gelopen reorganisatie. In een poging het personeelsbestand van de dienst te moderniseren, is een vertrekregeling ingesteld, die heeft geleid tot een leegloop van goed gekwalificeerd personeel.

Wiebes onder vuur om problemen bij belastingdienst

Boetes

De vertrekregeling kostte uiteindelijk miljoenen meer dan was begroot. Doordat oudere werknemers met vervroegd pensioen gingen, moest de belastingdienst zichzelf ook nog forse boetes opleggen.

De Tweede Kamer wil van de staatssecretaris weten wanneer hij gewaarschuwd is voor de chaos die is ontstaan. Ook wil de Kamer garanties dat het functioneren van de belastingdienst niet in gevaar komt.

Personeelstekort

Bedrijven hebben nu al moeite de belastingdienst te bereiken om afspraken te kunnen maken. De douane kampt met personeelstekort en ook de deurwaarders van de belastingdienst kunnen het werk niet aan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl