Aangepast

VVD'ers willen wietteelt slimmer reguleren

Een meerderheid van het VVD-partijcongres heeft gestemd voor regulering van de wietteelt. Op het congres in Noordwijkerhout werd een motie met die strekking aangenomen. Meer dan 80 procent van de leden stemde voor.

De partij wil een nieuwe landelijke aanpak van het softdrugsbeleid en "af van de vreemde situatie" waarbij de inkoop van cannabis illegaal is en de verkoop wordt gedoogd. Wel is de VVD tegen de experimenten van verschillende gemeenten met wietteelt.

VVD'ers willen wietteelt slimmer reguleren

Het is al jaren een tegenstrijdigheid. De verkoop van wiet door coffeeshophouders wordt gedoogd, maar de productie en de aanvoer bestreden.

"Nu verwachten we van coffeeshophouders dat zij een soort Harry Potter zijn en de wiet tevoorschijn toveren. Als je de voordeur accepteert, dan moet je nu ook de achterdeur accepteren", zegt VVD-fractievoorzitter in Den Bosch, Ralph Geers.

Amendement 66

Nadat een voorstel voor legalisering eerst werd afgewezen, neemt het VVD-congres vandaag wel met grote meerderheid 'amendement 66' aan. "De VVD wil (...) het beleid rond softdrugs slimmer reguleren. Het is tijd om het gehele domein van en rondom softdrugs opnieuw in te richten. Die herinrichting kan alleen landelijk plaatsvinden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl