Tijdens een optreden in 1968
Aangepast

Fans Bob Dylan maakten zich al jaren sterk voor Nobelprijs

De kandidatuur van Bob Dylan, pseudoniem van Robert Zimmerman, wordt al jaren flink gesteund door zijn fans. Zestien jaar geleden werd er wereldwijd campagne gevoerd voor een Nobelprijs voor Dylan.

In Amsterdam werd daarom een benefietavond georganiseerd in poppodium de Melkweg. Artiesten als Armand en Freek de Jonge traden op. Samen met dichters en zangers bepleitten zij een Nobelprijs voor Dylan.

Journalisten Gijs Schreuders en Elsbeth Etty zijn Dylan-fans van het eerste uur en waren er die avond bij. Voor Schreuders betekende Dylan in 1962 het einde van de Koude Oorlog, zo vertelde hij in 2000.

"Voor mij was hij erg belangrijk, niet alleen omdat ik het prachtig vond. Ik groeide op in een communistisch gezin. Hij zong over het atoomgevaar en hij verzette zich tegen wat toen voor mij heel bedreigend was. Dat ging er wel in bij mij."

Manifestatie in Amsterdam voor Bob Dylan in 2000

De Amerikaanse zanger en componist Bob Dylan won vandaag de Nobelprijs voor de Literatuur. De jury zegt dat Dylan nieuwe poëtische uitingen heeft gecreëerd in de rijke Amerikaanse muziekgeschiedenis.

Dylan heeft volgens de jury de status van een icoon, en zijn invloed op de hedendaagse muziek is immens.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl