Trump wordt toegejuicht bij de Trump Tower in New Yor

Einde aan Witte Huis-droom Donald Trump?

In de VS is kort voor het tweede presidentiële debat, morgennacht, een video van Doanld Trump uit 2005 opgedoken. De toen 59-jarige Trump zegt daarin dat je als ster met vrouwen kan doen wat je maar wil. Zijn letterlijke woorden: 'grab them by the pussy'.

Niet alleen de mensen uit het Clinton-kamp laten hun afkeur blijken, ook de Republikeinen zijn ongewoon fel en vinden dat hun presidentskandidaat te ver is gegaan.

Trump deed zijn uitspraken in een bus van het entertainment-programmaAccess Hollywood. Hij arriveerde met presentator Billy Bush op de set van de soap-serie Days of Our Lives, waar actrice Arianne Zucker hen opwachtte:

De impact binnen de Republikeinse partij was meteen enorm. Zo spreekt de voormalige Republikeinse presidentskandidaat en senator Marco Rubio schande van de video. Senator John McCain eist dat Trump de gevolgen van de video moet ondergaan.

En Paul Ryan, een van de machtigste Republikeinen zou vandaag een campagne-evenement met Trump houden, maar heeft hem van het affiche gehaald.

Uren na het uitlekken van de video kwam er een reactie van Trump. "Ik heb het gezegd, het was verkeerd en het spijt me", zei de Republikeinse presidentskandidaat, om vervolgens een tirade tegen zijn rivale Hillary Clinton en haar man Bill te beginnen.

"Ik heb domme dingen gezegd, maar er is een groot verschil tussen mijn woorden en de daden van anderen", zei Trump.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl