Nieuwsuur

D66: meerderheid Kamer voor regulering wietteelt

Hennep die wordt geteeld door kwekerijen onder controle van de overheid; een initiatiefwet van D66 die dit wil regelen kan rekenen op een Kamermeerderheid. Het omslagpunt kwam deze week, toen de fractie Bontes-Van Klaveren aan D66 liet weten het plan ook te steunen. Het plan krijgt verder steun van PvdA, GroenLinks, SP, Partij voor de Dieren, 50Plus, Klein, Houwers en de fractie Kuzu-Öztürk. Daarmee lijkt voor het eerst een Kamermeerderheid voor gereguleerde hennepteelt.

D66: meerderheid Kamer voor regulering wietteelt

"Voor het eerst in veertig jaar hebben we een Tweede Kamermeerderheid die de intentie heeft om eindelijk het hypocriete beleid te beëindigen en niet langer de ogen te sluiten voor de achterdeur en de hele keten te regelen", zegt Bart Vollenberg van coffeeshop Koffie & Dromen in Almere.

Ook de Groningse wietteler John Meijers is blij met een Kamermeerderheid voor de initiatiefwet van D66. "Eindelijk gaat die achterdeur een keer geregeld worden. En dan kunnen wij hopelijk aan het werk."

Al jaren ergeren zij zich aan het huidige gedoogbeleid dat verkoop van hennep in een coffeeshop toestaat, maar het produceren ervan niet. Met als gevolg een verborgen miljoenenbusiness van wietteelt waar criminelen veel geld verdienen. Hennepkwekerijen in woonwijken die veel overlast veroorzaken, en de politie die er veel tijd aan kwijt is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl