Pearl van Thol
Aangepast

'Prothesen, ze zijn het niet waard'

"Mijn lichaam vocht constant tegen stoffen die het niet kent. Ik kreeg maagklachten, koorts, darmklachten", vertelt Pearl van Thol. Ze liet tien jaar geleden haar borsten vergroten, maar er ontstond kapselvorming om de prothesen heen.

Na nieuwe prothesen begon de ellende voor haar pas goed. "Ik werd zo ziek in 2011, ik heb drie weken in het ziekenhuis gelegen."

Pearl kreeg van haar arts steeds te horen dat haar klachten niet aan de prothesen konden liggen. Veel ziekenhuisbezoeken volgden en ze werd van het kastje naar de muur gestuurd.

Terwijl ze me hadden gezegd dat het de Ferrari's onder de prothesen waren.

Pearl van Thol

Na lang zoeken kwam ze bij een behulpzame arts terecht. Haar prothesen werden eruit gehaald en onderzocht. Ze bleken te lekken. "Terwijl ze me hadden gezegd dat het de Ferrari's onder de prothesen waren. Ze zouden niet kunnen lekken en niet kunnen scheuren."

Pearl heeft inmiddels geen prothesen meer en is blij dat er in bijsluiters wordt gewaarschuwd voor de risico's. "Ik zeg nu tegen iedereen: koop een push-up, want het is het niet waard om zo ziek te worden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl