'Nieuwe mails Clinton duiden sterk op belangenverstrengeling'

"Deze nieuwe mails zijn heel slecht nieuws voor Clinton", zegt correspondent Arjen van der Horst in het radioprogramma Nieuws & Co. Opnieuw moeten er mails van Hillary Clinton openbaar worden gemaakt, heeft de rechter bepaald.

"Dit zijn e-mails die nog niet eerder waren gevonden", zegt Van der Horst. Vorig jaar moest Clinton ook al 55.000 documenten openbaar maken nadat duidelijk werd dat ze een privéserver gebruikte om werkmails te sturen.

'Nieuwe mails Clinton duiden sterk op belangenverstreng

De 15.000 mails waar het nu om gaat, zijn gevonden bij medewerkers van Clinton. "Daar zitten ook meer dan 700 pagina's van Clintons rechterhand Huma Abedin bij. Zij werkte voor de Clinton Foundation, maar later ook op het ministerie van Buitenlandse Zaken", zegt Van der Horst.

Die mails duiden er volgens Van der Horst sterk op dat er sprake is van belangenverstrengeling. "Er is een mail waarbij een bestuurslid van de Clinton Foundation aan Abedin vraagt of ze een ontmoeting kan regelen tussen Clinton en de prins van Bahrein, die miljoenen heeft gedoneerd aan de Foundation. Een dag later is die ontmoeting geregeld."

Het geeft Trump de mogelijkheid om nu eens de schijnwerpers op Clinton te richten.

Arjen van der Horst

Volgens critici is het duidelijk dat Clinton hierbij over de schreef is gegaan. Ook is Donald Trump erbovenop gesprongen, zegt Van der Horst.

"Het geeft Trump de mogelijkheid om nu eens de schijnwerpers op Clinton te richten. Dit past in zijn boodschap dat ze niet te vertrouwen is. Dat ze aan de leiband zit van lobbyisten en het grote geld."

Van der Horst vindt het lastig in te schatten hoe schadelijk dit voor haar gaat zijn. "Het hangt ervan af of er een nieuw strafrechtelijk onderzoek komt. Wie weet levert dit nog een oktobersurprise op voor Clinton."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl