Welke verpleeghuizen in Nederland schieten tekort?

De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft vanavond een lijst met slecht functionerende verpleeghuizen gepubliceerd. Bij elf instellingen vindt de inspectie de risico's zo groot dat ze onder intensief toezicht zijn gesteld.

De inspectie heeft de grootste zorgen over: Careyn, Evean Zorg Amsterdam, Stichting Amstelring Groep, Stichting Antroz antroposofische woonzorggroep, Stichting Beweging 3.0, Stichting Humanitas, Stichting IJsselheem Holding, Stichting Laurens, Stichting WoonZorgcentra Haaglanden (WZH), Stichting Zorggroep Florence en Zorggroep Groningen.

Het gaat voornamelijk om grote organisaties, die opereren in de grote steden. Opvallend in de lijst is ook WZH Haaglanden, de plek waar de moeder van staatssecretaris Martin van Rijn zelf werd verpleegd en waar twee jaar geleden al ophef ontstond over de slechte zorg.

Gisteren bleek al uit het rapport van de inspectie dat tientallen verpleeghuizen in Nederland niet goed functioneren. Verschillende partijen in de Tweede Kamer drongen er vervolgens bij staatssecretaris Van Rijn op aan dat ook de lijst met instellingen openbaar zou worden. De Kamer wil nog deze week in debat met Van Rijn over de situatie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl