Aangepast

50Plus wil in de Eerste Kamer

Seniorenpartij 50Plus neemt op 2 maart in alle provincies deel aan de Provinciale Statenverkiezingen en daarna de verkiezingen voor de Eerste Kamer. Initiatiefnemer Jan Nagel is zelf lijsttrekker voor de Eerste Kamer.

Nagel zat van 1977 tot 1983 al in de Eerste Kamer, voor de PvdA. In 1993 stond Nagel aan de wieg van de partij Leefbaar Hilversum, een voorloper van Leefbaar Nederland, waarvan Pim Fortuyn lijsttrekker was. Ook stond hij aan de wieg van de Partij voor Rechtvaardigheid, Daadkracht en Vooruitgang, waar misdaadverslaggever Peter R. de Vries het gezicht van was.

OokU

50Plus richt zich op ouderen; eerder was de partij actief onder de naam OokU, maar wist nooit in de Tweede Kamer te komen. Vorig jaar deed de partij niet mee aan de Tweede Kamerverkiezingen. De partij wil onder meer dat de verhoging van de AOW naar 67 jaar wordt teruggedraaid. En de vakantietoeslag voor AOW'ers moet worden verhoogd. Verder pleit de partij voor het geleidelijk verlagen van de hypotheekrenteaftrek. Het verkiezingsprogramma van 50Plus is na te lezen op de website van de partij.

Henk Krol, hoofdredacteur van de Gaykrant, neemt het lijsttrekkerschap voor Noord-Brabant voor zijn rekening; in Noord-Holland is dat professor Kees de Lange. De partij krijgt steun van onder meer Jaques d'Ancona, oud-politievoorlichter Klaas Wilting en presentator Koos Postema. Ook op de lijst voor de Eerste Kamer staat Michel van Hulten, die in het kabinet-Den Uyl staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat was.

In Nieuwsuur vanavond een portret van 50Plus.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl