Winkelend publiek bij het Utrechtse filiaal van V&D

'We blijven vechten voor voortbestaan V&D'

De deuren van V&D gingen vandaag niet open. Vanmorgen vroeg kreeg het personeel van het warenhuis te horen dat alle filialen de komende weken dicht blijven. Een deal voor een doorstart met CoolCat-eigenaar Roland Kahn is nog niet rond.

En dat is slecht nieuws voor de 8000 medewerkers. Zij worden vanaf woensdag niet meer betaald door het UWV en weten niet of ze in de toekomst nog bij V&D kunnen werken. Toch hopen de medewerkers van het V&D-filiaal in Zaandam op een doorstart.

'We blijven vechten voor voortbestaan V&D'

Dubbel gevoel

"Vandaag is onze winkel gesloten", zegt floormanager Nick van Schie. "De onderhandelingen zijn nog niet afgerond, ze hebben verlenging gekregen tot woensdag middernacht. Om vervelende situaties in de winkel te voorkomen, hebben ze ervoor gekozen de winkel dicht te doen."

Van Schie noemt het een rare dag. "Je gaat hier vanmorgen naar toe met het idee dat je iets te horen krijgt. We gaan door of niet. Maar toch nog geen uitsluitsel. Heel gek. Een dubbel gevoel." Het is moeilijk om met de onzekerheid om te gaan, zegt Van Schie. "Je wilt zo graag goed nieuws horen."

Lege rekken in de vestiging van V&D in Zaandam

'Het gaat me aan het hart'

Medewerker Carla Aardenburg werkt 37 jaar bij V&D. Op de juweliersafdeling is ze vandaag alle producten aan het inpakken. "Waarvoor? Dat snap ik nog niet en dat wil ik ook niet weten, geloof ik. Ik wil gewoon dat we doorgaan. Het gaat me aan het hart", zegt ze met tranen in haar ogen.

De onzekerheid rond het voortbestaan van de winkel doet haar heel veel pijn. "Ik had al gezegd. Ik spring van het dak, maar nee...." Als V&D definitief sluit, ziet ze haar toekomst niet rooskleurig in. "Ik heb nog nooit gesolliciteerd in m’n leven. Ik weet niet eens hoe het moet. Ik vind het vreselijk."

Toch weigert ze de moed op te geven. "Wij, mijn collega's en ik, blijven vechten. Ik wil hier gewoon blijven werken."

Medewerker Carla pakt vandaag horloges in

'Het kan teruggedraaid worden'

Het filiaal in Zaandam raakt steeds leger. Steeds meer spullen verdwijnen uit de rekken. "Ook al lijken de werkzaamheden heel definitief, het kan zo teruggedraaid worden", zegt filiaalmanager Jan Chris Siegers. "We doen het omdat we na dinsdag hier in de vestiging niet meer aanwezig zijn."

"We gaan de spullen niet 'ontleveren', oftewel de beveiliging wordt er nog niet afgehaald. Mocht er dan een schikking komen of een doorstart, dan kan het ook zo de winkel weer in. Het is even rekening houden met meerdere scenario's."

Siegers: "Je bent eigenlijk je eigen graf al aan het graven, het is alleen hopen dat we het straks niet dicht hoeven te gooien met onszelf erin, maar dat we er toch nog even uit kunnen klimmen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl