Aangepast

Weeralarm voor de Randstad

Snelwegen lopen dicht, treinen rijden met vertraging of helemaal niet en in Amsterdam heeft het busbedrijf haar bussen van de weg gehaald. Sneeuw en ijzel zetten de randstad stil. De ANWB spreekt van een dramatische toestand.

Ellende

Het begon al tijdens de ochtendspits, waar twee keer meer files dan normaal stonden. Vooral Zeeland en Zuid-Holland hadden met problemen te kampen. In de loop van de ochtend nam de ellende snel toe en breidden de problemen zich uit naar Noord-Holland en Utrecht.

Weeralarm

Het KNMI waarschuwde in de ochtend voor extreem weer en riep op om voorzichtig te zijn op de weg. Aan het begin van de middag kondigde het KNMI alsnog een weeralarm af. Even later kwam daar een verkeersalarm bij.

Nederlandse Spoorwegen

De NS roept reizigers op om station Amsterdam Centraal te mijden, en ruim op tijd de deur uit te gaan. De website van de NS is vanmiddag slecht bereikbaar, volgens de NS door een storing bij KPN. Vanmorgen lag het treinverkeer rond Utrecht door een storing enige tijd stil.

Schiphol

Op luchthaven Schiphol zijn tot het begin van de avond ongeveer honderd vluchten geannuleerd; veel vluchten kampen bovendien met vertraging.

DeVerkeers Informatie Dienst (VID) en de ANWB roepen mensen die de deur uit gaan op om de weers- en verkeersberichten goed in de gaten te houden.

In Nieuwsuur vanavond een reportage over de winterproblemen.

Vragen en/of opmerkingen? Mail de maker, Jan Reijff: Jan.Reijff@Nieuwsuur.nl.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl