Nieuwsuur
Imtech

De Verkeer- en Infrastructuurdivisie van Imtech is gered. RCTP Beheer, onderdeel van investeringsmaatschappij Egeria, neemt de verkeerstak van Imtech over. Dat betekent goed nieuws voor de 2000 werknemers. 

"Ik zou stoppen met zenuwachtig zijn en morgen gewoon met veel plezier gaan werken", zei Imtech-curator Jeroen Princen in Nieuwsuur. "In principe blijft iedereen bij het bedrijf waar ze altijd al werkten, alleen bovenin komt er een nieuwe eigenaar. Dat is niet langer Imtech, maar Egeria." 

Nieuwe koper voor onderdeel Imtech

Sinds het faillissement is uitgesproken over Imtech staan kopers in de rij voor de onderdelen van het bedrijf. Imtech is een van de grootste installatiebedrijven van Nederland. De afdeling Verkeer en Infrastructuur doet onder meer veel werk voor Rijkswaterstaat en Nederlandse gemeenten. 

Geïnteresseerde kopers

Imtech werd vorige week failliet verklaard. Een aantal onderdelen van het bedrijf is inmiddels verkocht, maar voor het grootste deel is de toekomst nog onzeker. Volgens onderzoek van USP Marketing Consultancy worden vijfhonderd bedrijven in de installatiesector geraakt door het faillissement. 

Dertig partijen hebben al interesse getoond in de verschillende onderdelen. Volgens het Financieele Dagblad vormen de geïnteresseerden "een bonte stoet van investeerders, aasgierfondsen, ondernemers en branchegenoten uit binnen- en buitenland."

Vorige week werd al de scheepvaartdivisie, Imtech Marine, verkocht aan auto-importeur en internationale handelsonderneming Pon en investeringsmaatschappij Parcom Capital. Dat onderdeel verzorgt onder meer navigatie- en communicatiesystemen en bekabeling voor schepen. Ook de Scandinavische divisie is al eerder veiliggesteld voor verkoop.

Curator Jeroen Princen van Imtech Nieuwsuur

Banken

Het verkoopproces is een race tegen de klok omdat veel onderdelen in geldnood verkeren. Banken werken de verkoop tegen, vindt Princen. Rekeningen van Imtech zijn geblokkeerd, waardoor het moeilijk is om het bedrijf draaiende te houden.

"Ik zeg tegen de banken: kom op. Zorg dat er geld is om de tankpassen te betalen, de leaseauto's te laten rijden. Daarmee geef je lucht en tijd", zei curator Jeroen Princen vrijdag. Maar ook afgelopen weekend kwamen de banken niet met extra krediet over de brug. Ze vinden dat ze al genoeg hebben verloren aan Imtech.

STER reclame