eredivisieblog
NOS VoetbalAangepast

Eerste kansjes voor Feyenoord in Nijmegen • PSV moeiteloos langs Willem II

Dit is ons liveblog over drie wedstrijden in de eredivisie:

  • Eindstand Willem II - PSV: 0-2
  • 18.45 uur: NEC - Feyenoord
  • 21.00 uur: Sparta - Fortuna Sittard

Een push ontvangen bij een nieuw bericht in dit blog? Klik op het belletje.


NEC-FEY | 11' Sterke start Feyenoord

De meeste dreiging komt van de kant van de bezoekers. Ueda laat zich gelden en houdt de defensie goed bezig. NEC-keeper Robin Roefs werd zojuist ook even getest toen de Japanner uit de draai wist te schieten. Roefs kon nog maar net een arm tegen de bal krijgen.

Even daarvoor had Feyenoord wellicht een strafschop moeten krijgen. Oud-Feyenoorder Verdonk ging bovenop de voet van Osman staan op het puntje van het strafschopgebied. Scheidsrechter Nijhuis floot er niet voor en ook de VAR zag er geen strafschop in.

Verdonk (r) stapt op de voet van Osman

NEC-FEY | 1' Aftrap!

En de tweede wedstrijd van de zaterdagavond is begonnen. Feyenoord speelt vandaag in het nieuwe derde shirt. Een groen-witte variant waar de Rotterdamse supporters al jaren om vroegen. Het tenue is nieuwe variant van het uitshirt in het seizoen 2003/2004. Dat shirt werd door supporters in 2020 nog als mooiste uitshirt uit de clubgeschiedenis gekozen.

Ibrahim Osman (l) in actie tegen NEC

WIL-PSV | 90+7' Einde wedstrijd

Afgezien van de blessure van Veerman en een krampaanval van Ricardo Pepi, is PSV ongeschonden uit de strijd met Willem II gekomen. Met een 2-0 zege in de tas kunnen de Eindhovenaren zich nu gaan richten op het Champions league-duel met Sporting CP.

WIL-PSV | 84' Volgende zege in zicht

Zonder al te groots te spelen lijkt PSV af te stevenen op een soepele 2-0 zege in Tilburg. Willem II is in de tweede helft niet een keer gevaarlijk geweest en met nog een kleine tien minuten te gaan lijkt daar weinig verandering in te gaan komen.

WIL-PSV | 70' Veerman geblesseerd naar de kant

Einde wedstrijd voor Joey Veerman. De middenvelder geeft een pass, grijpt naar zijn lies en geeft meteen aan dat hij gewisseld moet worden. Babadi komt erin als zijn vervanger.

WIL-PSV | 64' DOELPUNT PSV!

Willem II hield lang stand in eigen huis, maar PSV weet zo langzamerhand het overwicht toch nog in doelpunten uit te drukken. Karsdorp komt goed door over rechts, geeft strak voor en Pepi hoeft de bal alleen maar binnen te lopen. 2-0 voor de Eindhovenaren. Ondertussen is Bakayoko binnen de lijnen gekomen voor de flink balende Guus Til.

NEC-FEY | Opstelling Feyenoord

Daar is de opstelling van Feyenoord voor het duel met NEC. Zoals verwacht neemt Ayase Ueda de plek in de spits over van de geblesseerde Santiago Gimenez. Gernot Trauner en Hugo Bueno, die terugkomen van een blessure, zitten vandaag weer bij de selectie.

WIL-PSV | 49' DOELPUNT PSV!

Joey Veerman gaat achter de bal staan bij een vrije trap, dat levert vaak gevaar op. Dat is nu ook zeker het geval want Ricardo Pepi hoeft de voorzet van Veerman alleen maar te schampen om PSV op 0-1 te zetten in Tilburg.

Ricardo Pepi (l) viert zijn doelpunt tegen Willem II

WIL-PSV | 46' Tweede helft

Peter Bosz heeft genoeg gezien en voert twee wissels door. Noa Lang en Rick Karsdorp komen binnen de lijnen. Tillman en Mauro Junior blijven in de kleedkamer achter. Willem II gaat ongewijzigd verder.

WIL-PSV | 45+1' Rust in Tilburg

Zonder doelpunten zoeken we de kleedkamers op. PSV kan nog niet echt een vuist maken tegen een stug spelend Willem II, dat de rijen goed gesloten houdt. De sfeer in het stadion zit er nog altijd goed in.

Ondertussen in Engeland...

De wedstrijd tussen Chelsea en Brighton kent een zeer enerverende eerste helft. Maar liefst zes doelpunten vielen daar, vier voor Chelsea en twee voor Brighton.

Cole Palmer is de grote man bij de Londenaren, want hij wist alle Chelsea-goals te maken. Vooralsnog een vervelend middagje voor Brighton-basisklanten Mats Wieffer en Bart Verbruggen.

WIL-PSV | 20' Willem II ook gevaarlijk

PSV is de bovenliggende partij in Tilburg al speelt het ook weer niet de pannen van het dak. Perisic maakte bijna zijn eerste eredivisietreffer, maar hij krulde de bal net naast. Willem II houdt voorlopig stand en komt er zo nu en dan zelf ook gevaarlijk uit.

Zojuist kopte spits Kyan Vaesen van dichtbij op doel, maar PSV-keeper Walter Benitez hield zijn doel ternauwernood schoon.

WIL-PSV | 5' Goede kans PSV

Een leuk begin in Tilburg, waar de thuissupporters de sfeer er goed in hebben zitten. Na de vroege kans van Willem II is het nu PSV dat dreigend is. Perisic komt goed door aan de rechterkant, Til krijgt daarna een schietkans, maar zijn inzet wordt geblokkeerd door Willem II-keeper Didillon-Hödl. Daarna is het Tillman die bij de tweede paal ook niet kan scoren.

WIL-PSV | 1' De bal rolt!

We zijn begonnen in Tilburg. De eerste kans van de wedstrijd is inmiddels ook al geweest. Na een flitsende uitbraak van Willem II geeft Kyan Vaesen de bal voor waarna Cisse Sandra de bal maar net in het zijnet schiet. PSV is al snel gewaarschuwd.

WIL-PSV | Opstelling Willem II, Lambert in de basis

Willem II startte dit seizoen zijn eerste zes eredivisieduels met dezelfde basiself, een evenaring van het clubrecord. Vandaag heeft de Belgische trainer Peter Maes er echter voor gekozen om een wisseling door te voeren. Zijn landgenoot Boris Lambert begint ten koste van Amine Lachkar.

Maes zit echter niet op de bank vandaag, zijn assistent Kristof Aelbrecht neemt de honneurs waar voor Maes, die geschorst is na zijn twee gele kaarten in het duel met FC Utrecht.

WIL-PSV | Opstelling PSV, debuut Perisic

Geen Luuk de Jong en Johan Bakayoko in de basisopstelling van PSV. De twee lijken door trainer Peter Bosz gespaard te gaan worden voor het Champions League-duel met Sporting komende dinsdag en beginnen op de bank voor het duel met Willem II.

Ivan Perisic mag daardoor zijn debuut maken. De 35-jarige Kroaat, die onlangs transfervrij werd aangetrokken, begint in de basis. Ricardo Pepi vervangt De Jong.

NEC-FEY | Feyenoord-talent Milambo worstelde na vroeg debuut: 'Ben weer de oude'

Pas zestien jaar en 131 dagen was hij. Antoni Milambo werd op 12 augustus 2021 de jongste debutant ooit voor Feyenoord. Maar misschien was hij wel iets té jong. Zijn spel en gedrag leden onder de druk die hij vanaf die dag voelde. "Dankzij een mental coach ben ik weer de oude", zegt Milambo nu.

Het Conference League-duel tussen Feyenoord en FC Luzern was 75 minuten oud, toen er in De Kuip een bord met rugnummer 48 omhoog ging. Milambo kwam, bij een 3-0 voorsprong, in het veld voor Guus Til. Hij loste Georginio Wijnaldum af als jongste Feyenoorder in een officiële wedstrijd.

Een definitieve doorbraak bleef uit en Milambo speelde zijn wedstrijden weer in de jeugdteams. "Ik voelde heel veel druk na mijn debuut. Ik wilde me keer op keer bewijzen op het veld, maar dat ging juist ten koste van mijn spel en ik begon me ook anders te gedragen", vertelt Milambo.

Lees het hele verhaal hier.

Feyenoords kroonjuweel Milambo: 'Hoor vaker dat ik man begin te worden'

Heerenveen verloor ook vierde uitduel van het seizoen

Heerenveen heeft ook aan zijn vierde uitduel dit seizoen geen punt overgehouden. De Friezen verloren gisteravond, door een blunder van keeper Mickey van der Hart, met 2-1 bij Heracles Almelo.

Van Persie noemde de nederlaag zuur. "Zeker omdat die zo laat valt", doelde hij op de winnende treffer van Heracles in de 87ste minuut. Maar de trainer zag de Friezen wel karakter tonen. "We knokten onszelf wel terug in de wedstrijd. Maar het was nog steeds vaak te slordig."

Heerenveen verloor dit seizoen ook al bij Ajax (1-0), AZ (9-1) en FC Twente (2-0). Heracles passeert de Friezen door de overwinning op de ranglijst en klimt op naar de voorlopige achtste plaats.

Welkom!

Welkom in een nieuwe eredivisieblog! Gisteren begon de zevende speelronde van dit seizoen met Heracles Almelo - sc Heerenveen (2-1).

Vandaag staan er drie wedstrijden op het programma: Willem II - PSV, NEC - Feyenoord en Sparta - Fortuna Sittard.

  • NOS
    Programma speelronde 7
  • stand