Oranjeblog
NOS VoetbalAangepast

Matig Oranje onderuit in Italië • Martens en Groenen ook niet tegen Noorsen

De Nederlandse voetbalvrouwen beginnen de EK-kwalificatie in Cosenza. Ook blikken we vooruit op de 29ste speelronde van de eredivisie komend.

Wil je niks missen? Klik dan bovenin op het belletje!

liveblog gesloten

Tot morgen!

Hierbij sluiten we dit liveblog af. Bedankt voor het volgen en tot de volgende keer!

Morgen begint de 29ste speelronde van de eredivisie met op zondag de Klassieker.

Het programma in speelronde 29 van de eredivisie

'Er moeten speelsters opstaan, dat is vandaag niet gebeurd'

Mandy van den Berg en Leonne Stentler analyseren in de NOS-studio de 2-0 nederlaag van Nederland tegen Italië. "Er moeten speelsters opstaan, dat is vandaag niet gebeurd", zegt Van den Berg.

'Er moeten speelsters opstaan, dat is vandaag niet gebeurd'

Grant had zich ander basisdebuut voorgesteld: 'Hier moeten we van leren'

Grant had zich ander basisdebuut voorgesteld: 'Hier moeten we van leren'

Spitse reageert fel op kritiek op Oranje: 'Dat maken jullie ervan'

Spitse reageert fel op kritiek op Oranje: 'Dat maken jullie ervan'

Bondscoach Jonker: 'Hier moeten we doorheen'

"Hier moeten we doorheen", zei bondscoach Andries Jonker na de valse start van deze EK-kwalificatiecampagne tegen Finland."Het positieve is dat we Italië wel in bedwang hebben kunnen houden", zei

Zonder Vivianne Miedema, Jill Roord, Lieke Martens en Jackie Groenen moet de conclusie misschien wel zijn dat Oranje toch nog niet tot de wereldtop behoort. Dinsdag zijn zij er ook niet bij in Breda als Noorwegen op bezoek komt. "We hebben de knoop doorgehakt. Lieke Martens en Jackie Groenen zijn op de goede weg, maar zullen ook tegen Noorwegen niet spelen."

Jonker na nederlaag tegen Italië: 'Hier moeten we doorheen'

ITA-NED | Afgelopen: Oranje verliest van Italië (2-0)

Het zit erop in Cosenza: Oranje verliest voor de derde keer in korte tijd en beleeft een valse start in de kwalificatiecampagne voor het EK in 2025 in Zwitserland.

Italië - Nederland 2-0

ITA- NED | 88' Frustratie bij Spitse

Het wordt al bijna erger als Sherida Spitse een spijkerharde tackle inzet op Beccari, nota bene op de helft van de Italiaansen. De aanvoerster mag van geluk spreken dat er geen VAR is vanavond, want anders zou ze zomaar eens een andere kleur kaart kunnen hebben gekregen dan de gele.

Italië - Nederland 2-0

ITA-NED | 85' Oranje ontsnapt

Er is een Italiaanse ineenstorting nodig voor Oranje om niet met een kater te beginnen aan deze EK-kwalificatiecampagne. Maar het tegendeel is waar. Niet voor het eerst gaat Dominique Janssen in de fout bij het wegwerken en kan maar net voorkomen dat Giugliano de bal in het doel kan werken.

En keepster Lize Kop moet zich daarna ook nog een keer strekken op een schot van Galli. De keepster duwt de bal maar net over de lat. Oranje moet oppassen dat het niet nog veel erger wordt.

Italië - Nederland 2-0

NOO-FIN | Sterke start Noorwegen (dinsdag opponent van Oranje)

Intussen is de andere wedstrijd in de kwalificatiegroep van Nederland al afgelopen. Noorwegen, dinsdag in Breda tegenstander van Oranje, wint met liefst 4-0 van Finland. Celin Ildhesoy, Sophie Haug, Thea Bjelde en Elisabeth Terland waren de doelpuntenmakers in Oslo.

Eindstand: Noorwegen - Finland 4-0

De Noorse voetbalsters vieren een treffer in het EK-kwalificatieduel met Finland.

ITA-NED | 77' Meer wissels

Alles of niets voor Oranje. Renate Jansen en Katja Snoeijs vervangen Grant en Pelova. Kan Oranje nog terugkomen?

Italië - Nederland 2-0

ITA-NED | 63' Entree Leuchter

Ajax-spits Romée Leuchter vervangt Daniëlle van de Donk.

Italië - Nederland 2-0

ITA-NED | 59' DOELPUNT ITALIË!

Een voorzet van links van invalster Michela Cambiaghi gaat via Agnese Bonfantini zomaar over doelvrouw Kop in het doel. Oranje op een 2-0 achterstand.

Italië - Nederland 2-0

Italië verdubbelt voorsprong in EK-kwalificatieduel tegen Oranje

ITA-NED | 55' Drie aanvalsters lopen warm

Na een gezapig begin van de tweede helft lijkt het tijd voor wissels. Andries Jonker laat Jansen, Snoeijs en Leuchter warmlopen, drie aanvalsters.

Italië - Nederland 1-0

Warmlopen

ITA-NED | Tweede helft

De bal rolt weer bij Italië - Nederland. Andries Jonker acht de tijd nog niet rijp voor wissels. Ook bij Italië geen wijzigingen.

Noorwegen leidt tegen Finland

In de groep van Oranje heeft Noorwegen bij rust een 2-0 voorsprong tegen Finland. Celin Bizet Ildhusoy en Sophie Roman Haug scoorden.

ITA-NED | Rust

Een teleurstellende eerste helft voor Oranje met een 1-0 achterstand tegen Italië in Cosenza. Nederland incasseert een vroege achterstand, speelt slordig en slaagt er nauwelijks in Italië in problemen te brengen. Dat moet beter in de tweede helft.

Italië - Nederland 1-0

Wieke Kaptein

ITA-NED | 42' Kans Oranje

Daar is dan eindelijk de eerste kans voor Nederland en dat werd tijd ook. Van de Donk wordt in stelling gebracht door Grant, maar haar schot wordt geblokt.

Italië - Nederland 1-0

ITA-NED | 40' Huiswerk

Laura Giuliani heeft haar huiswerk goed gedaan. De Italiaanse keepster komt na een lange bal van Brugts razendsnel haar doel uit om de bal weg te werken, voordat Juvenstus-aanvalster Lineth Beerensteyn gevaarlijk kan worden.

Italië - Nederland 1-0

ITA-NED | 30' Fout Janssen, kans Italië

Dominique Janssen levert de bal zomaar in bij Manuela Giugliano en de Italiaanse krijgt daarmee een opgelegde mogelijkheid om de score te vergroten. Gelukkig voor Nederland mist het schot kracht. Geen probleem voor Lize Kop.

Italië - Nederland 1-0

Bestuursraad Ajax wil Kroes terug als algemeen directeur

Een (ruime) meerderheid van de bestuursraad van de club, die namens de vereniging Ajax met 73 procent van de aandelen optreedt als grootaandeelhouder, is voor het laten terugkeren van Alex Kroes, die afgelopen dinsdag geschorst werd vanwege het kopen van clubaandelen vlak voor zijn benoeming. Dat meldt De Telegraaf op basis van verschillende bronnen.

Daarmee liggen de bestuursleden en de raad van commissarissen (rvc) ver uit elkaar. De rvc vindt de mogelijke handel in Ajax-aandelen met voorkennis, zoals Kroes heeft gedaan, onvergeeflijk. De bestuursraad vindt de schorsing buitenproportioneel. "Alsof hij de doodstraf krijgt voor door rood licht fietsen", zegt een betrokkene tegen De Telegraaf.

ITA-NED | 25' Slordig

Nederland heeft het zwaar in Cosenza. De ploeg van Jonker is slordig aan de bal en komt nauwelijks aan een fatsoenlijke aanval toe. Italië oogt steeds dreigend.

Italië - Nederland 1-0

Teleurstelling bij Oranje

ITA-NED | 9' Weer een kans voor Italië

Weer een kans voor Italië. Valentina Giacinti troeft Spitse af en legt af op Bonfantini, die naast schiet. Het ziet er defensief nog niet goed uit bij Nederland.

Italië - Nederland 1-0

ITA-NED | 4' DOELPUNT ITALIË!

Het is nu al raak voor Italië. AS Roma-spits Valentina Giacinti kruipt uit de rug van Spitse en schiet de thuisploeg fraai op voorsprong. Een domper voor Oranje.

Italië - Nederland 1-0

Vroege voorsprong Italië dankzij Giacinti

ITA-NED | Aftrap

Het startsignaal klinkt in Cosenza: Italië - Nederland is begonnen.

Oranje tegen Italië

De voorbereiding van commentator Jeroen Elshoff: 'Zonder stickers ben ik nergens'

De voorbereiding van commentator Jeroen Elshoff: 'Zonder stickers ben ik nergens'

Warming-up

Onder een heerlijk voorjaarszonnetje en een aangename temperatuur van zo'n 20 graden is Nederland begonnen aan de warming-up.

  • NOS
    Warming-up Oranje
  • NOS
    Oranje in Cosenza

Op wie moeten we letten bij Italië? 'Valentina Giacinti, een stijlvolle spits'

Op wie moeten we letten bij Italië? 'Valentina Giacinti, een stijlvolle spits'

Opstelling Oranje: 'Nieuwsgierig naar Grant, laat het maar zien'

Opstelling Oranje: 'Nieuwsgierig naar Grant, laat het maar zien'

Voorbeschouwing begint

Bondscoach Andries Jonker (r) en Rivkah op het Veld (l)

Plaats van handeling: Cosenza

De wedstrijd wordt gespeeld in Cosenza, een stadje met zo'n 60.000 inwoners in het uiterste zuiden van Italië, op de 'wreef' van de laars. Plaats van handeling is het San Vito-Gigi Marullastadion, normaal de thuishaven van Cosenza, dat momenteel vijftiende staat in de Serie B. Het stadion biedt plaats aan zo'n 25.000 toeschouwers. Een fraai decor voor de Oranjevrouwen.

  • NOS
    Oranje in Cosenza
  • NOS
    Oranje in Cosenza

Ajax-doelman Ramaj mogelijk rest van seizoen uitgeschakeld door gebroken elleboog

Ajax-doelman Diant Ramaj heeft donderdag bij een val in de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles een breuk in zijn elleboog opgelopen. De Duitser mist daardoor niet alleen de Klassieker van zondag, maar mogelijk ook de rest van het eredivisieseizoen.

Lees hieronder meer:

Opstelling Oranje: Grant in de basis

Ajax-speelster Chasity Grant, die dit seizoen een sterke indruk maakte in de Champions League, krijgt van bondscoach Andries Jonker een kans in de basis als rechterwingback. Ze kwam als invalster één keer eerder uit voor Oranje. Dat was op 19 februari 2022 tegen Finland bij een toernooi in Frankrijk.

Verder speelt Oranje met Lize Kop (Leicester City) als vervangster van de geblesseerde Daphne van Domselaar op doel en vormen Sherida Spitse, Caitlin Dijkstra en Dominique Janssen het centrum van de verdediging, bestrijkt Esmee Brugts de linkerflank.

Wieke Kaptein en Damaris Egurrola vormen het controleursblok op het middenveld en Victoria Pelova, Daniëlle van de Donk en Lineth Beerensteyn moeten voor de aanvallende impulsen zorgen.

Opstelling Italië - Nederland

'Einde seizoen Driouech bij Excelsior'

Aanvaller Couhaib Driouech komt dit seizoen zeer waarschijnlijk niet meer in actie voor Excelsior. Dat zei trainer Marinus Dijkhuizen bij RTV Rijnmond. Driouech viel dinsdag in de competitiewedstrijd tegen PSV uit met een hamstringblessure.

"Hij heeft een MRI-scan gehad en het ziet er niet naar uit dat hij dit seizoen nog gaat spelen. Dat is een grote tegenvaller", aldus Dijkhuizen.

Driouech stond afgelopen winter in de nadrukkelijke belangstelling van PSV, maar tot een transfer kwam het niet.

'Het niveau is goed', Jonker is vol goede moed

Zonder sterkhouders Jackie Groenen, Lieke Martens, Jill Roord, Vivianne Miedema en Daphne van Domselaar treedt oranje vanavond aan tegen Italië. Op het eerste oog niet heel erg fijn als je met een flink gewijzigde selectie moet beginnen aan de EK-kwalificatie. Maar bondscoach Andries Jonker ziet het allemaal niet zo negatief. "Het niveau is goed, veelbelovend".

Ook middenvelder Danielle van de Donk voelt en ziet het. "Ik voel me een stukje beter, meer energie. Ik hoop de groep ook, het ziet er goed uit."

En dat terwijl de stemming een maand geleden ook nog een stuk minder was. Oranje greep naast een olympisch ticket door te verliezen van Spanje en Duitsland. Dat was ook het moment waarop buitenstaanders begonnen te twijfelen aan het kunnen van deze selectie.

Jonker gaf aan dat de pijp bij de speelsters toen echt leeg was. Maar dat is inmiddels weer helemaal veranderd, vertelt hij.

Jonker ziet fris Nederlands elftal: 'De pijp was leeg, die is nu weer vol'

NEC zonder fans naar Vitesse: 'Maar dat is verder geen excuus'

NEC moet zondag de Gelderse derby in Arnhem afwerken zonder de eigen fans. Die zijn geweerd, omdat er angst is voor rellen bij een nederlaag van Vitesse. Maar dat de fans niet meegaan, mag geen excuus zijn voor de wedstrijd, vindt trainer Rogier Meijer, zo zegt hij op de website van de club.

"Ik betreur dat er geen uitpubliek welkom is. Het riekt ook naar competitievervalsing. De beslissing is genomen, daar hebben we helaas geen invloed op. Ik denk dat wij ons goed hebben kunnen voorbereiden, dus het is verder geen excuus."

Vitesse staat zeventiende en koerst af op degradatie. Bij NEC gaat het een stuk beter. De Nijmegenaren staan zesde in de eredivisie en spelen deze maand ook nog de bekerfinale tegen Feyenoord.

Rogier Meijer

Van Praag zelf in de fout met registratie aandelen

Ajax-voorzitter Michael van Praag heeft verzuimd om zijn eigen Ajax-aandelen bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) te laten registreren. Ruim vier maanden na de officiële indiensttreding van Van Praag in Amsterdam beschikt de toezichthouder nog altijd niet over informatie die wettelijk binnen twee weken gemeld moet worden.

Dat Van Praag zich niet aan de meldplicht gehouden heeft, valt hem volgens de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) zwaar aan te rekenen.

"Je moet als bestuurder en als commissaris weten dat jij te allen tijde die melding moet doen. En als hij dat niet weet, dan is hij misschien ook niet zo geschikt voor deze functie", reageert VEB-directeur Gerben Everts.

De 'Spion van Oranje' heeft ontdekt: 'Italië is vooral veel aanstellerij'

Over twee uur staat de eerste EK-kwalificatiewedstrijd op het programma voor het EK2025 in Zwitserland. Nederland neemt het daarin op tegen Italië. "Een stugge ploeg", weet Lineth Beerensteyn. De aanvalster speelt bij Juventus en kent veel vrouwen uit de nationale ploeg van Italië. Zij diende dan ook als een soort 'Spion van Oranje' voor bondscoach Andries Jonker.

Beerensteyn heeft Jonker als Italië-expert kunnen helpen: 'Flink wat op papier gezet'

Vitesse-trainer Sturing ergert zich aan Hadj Moussa

Vitesse-trainer Edward Sturing ergert zich aan de Algerijn Anis Hadj Moussa. De rechtsbuiten heeft zich vanmorgen om half elf ziekgemeld bij de Arnhemse club. "Dat was twee uur te laat. Ik vind ook dat hij met andere dingen bezig is dan Vitesse, daarnaast is hij al een paar keer te laat gekomen. Dat stoort me mateloos", zegt de trainer bij Omroep Gelderland.

Sturing zegt dus dat Hadj Moussa met andere dingen bezig is dan zijn eigen club. Daarmee zal hij waarschijnlijk doelen op de transfer die de aanvaller naar Feyenoord heeft gemaakt. Feyenoord-trainer Arne Slot reageerde vervolgens in de eigen persconferentie, in aanloop naar de wedstrijd tegen Ajax, op de uitspraken van Sturing.

"Ik hoop voor ons en voor mij dat ik een andere ervaring met hem ga krijgen."

Sturing ergert zich aan Hadj Moussa, Slot hoopt op andere ervaringen

Slot ziet kampioenschap verdwijnen en heeft geen medelijden met Ajax

Feyenoord-trainer Arne Slot merkte dat er deze ochtend nog een kater was bij zijn ploeg, na het gelijkspel tegen FC Volendam gisteravond. "We kunnen namelijk nu definitief zeggen dat het kampioenschap is verloren aan PSV, met deze achterstand is kampioen worden praktisch onmogelijk geworden."

Feyenoord liet het gat op PSV namelijk oplopen tot negen punten. Er zijn nog maar zes wedstrijden te spelen. De eerste daarvan is zondag de Klassieker, tegen Ajax. In Rotterdam. Een ploeg die het dit hele seizoen ook al zwaar heeft door slechte resultaten en bestuurlijke problemen.

"Die problemen volg ik, maar ik ben veel meer met Feyenoord bezig. Gisteren is nog maar eens gebleken dat daar de aandacht naar uit moet gaan." Toch liet de trainer zich nog wel een extra uitspraak ontlokken over de malaise in Amsterdam.

"Ik heb daar geen medelijden mee. Veel clubs hebben zo'n periode meegemaakt in de historie. Ik hoop dat ze zich vastklampen aan Feyenoord. Een tijd geleden werd nog gezegd dat onze spelers nog niet eens bij Almere City in de basis zouden staan, toen speelde die ploeg nog in de eerste divisie. Die spelers zijn nu A-spelers bij Oranje."

'Lastige wedstrijd'

Hoewel het gat tussen Feyenoord en Ajax op de ranglijst drie plekken en 21 punten in het voordeel van de Rotterdammers is, wil Slot niet zeggen dat het zondag in De Kuip een makkelijke opgave wordt.

"We moeten ze zeker niet onderschatten. Ajax heeft nog altijd uitstekende spelers. En als je zelf nog niet eens kan winnen van de nummer 18, dan maakt het ook niet zoveel uit waar iemand op de ranglijst staat. Het is voor ons altijd gewoon een moeilijke wedstrijd."

Feyenoord mist mogelijk alleen Bart Nieuwkoop tegen de Amsterdammers. "Hij wordt morgen verder beoordeeld", zei Slot.

Arne Slot

sc Heerenveen draagt speciaal shirt, bijzondere namen achterop

sc Heerenveen speelt zondag in een speciaal shirt. In de wedstrijd tegen FC Utrecht (20.00 uur) staat het tenue in het teken van de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Met het tenue wil de Friese ploeg aandacht vragen voor de stichting en geld ophalen in de strijd tegen kinderkanker. De huidige hoofdsponsors staan hun plaats op het tenue af.

Om het shirt nog specialer te maken zullen op de achterkant niet de spelersnamen te zien zijn. Op de rug staan nu namen van kinderen die in aanraking zijn gekomen met kanker. Enkele namen van kinderen komen uit de directe omgeving van spelers uit de selectie.

De wedstrijdshirts worden na afloop van sc Heerenveen-FC Utrecht geveild.

De speciale shirts van sc Heerenveen

Boadu ontbreekt weer bij FC Twente

Myron Boadu ontbreekt zaterdag weer bij FC Twente. De spits kampt nog altijd met een spierblessure. Door die blessure moest hij ook het duel met sc Heerenveen aan zich voorbij laten gaan, afgelopen woensdag.

Wanneer de 23-jarige Boadu weer bij de selectie kan aansluiten, is niet duidelijk. Tot op heden maakte de spits wel indruk in Enschede, hij maakte sinds zijn entree drie doelpunten voor de ploeg van Joseph Oosting.

FC Twente heeft verder een volledig fitte selectie in de strijd om de derde plek in de eredivisie. Die plaats geeft aan het eind van het seizoen recht op de derde voorronde van de Champions League.

Myron Boadu

PSV'er Sambo gaat naar Burnley

PSV-verdediger Shurandy Sambo gaat vertrekken uit Eindhoven, zo meldt transfergoeroe Fabrizio Romano op X. De Engelse club Burnley zou de Nederlander in de zomer transfervrij overnemen. Het gaat om een contract voor vier jaar.

De 22-jarige Sambo, afkomstig uit de PSV-jeugd, speelde dit seizoen negen wedstrijden in de eredivisie. Al die optredens waren echter als invaller en veelal aan het begin van dit seizoen.

Fabrizio Romano kondigt transfer Sambo aan

Spaanse les voor de trainer: 'Hola, que tal?'

Kijk niet gek op als je Peter Bosz binnenkort Spaans ziet praten. De trainer is bezig met een cursus Spaans, vertelt hij op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen AZ. "Het doel is uiteindelijk om Spaans te kunnen praten met enkele spelers."

De lessen gaan hem tot nu toe goed af, vertelt de Apeldoorner. "We hebben net twee spelers uitgenodigd in de les om Spaans mee te spreken. Dat ging ook goed, het gaat dus de goede kant op."

Vrouwen Bosz en Stewart wezen trainer en technisch directeur op puntverlies Feyenoord

PSV liep in de kampioensstrijd gisteren twee punten uit op Feyenoord. Feyenoord speelde namelijk met 0-0 gelijk bij FC Volendam. Een gelijkspel dat weinig mensen aan zagen komen, ook PSV-trainer Peter Bosz niet.

Hij zat gisteravond in een restaurant te eten met zijn vrouw, Earnest Stewart en de vrouw van Stewart. "Wij zaten te eten en wisten niets van de uitslag totdat één van onze vrouwen zich afvroeg wat Feyenoord had gedaan", zegt Bosz lachend.

"We hadden het helemaal niet gevolgd. Wat dat zegt? Dat we niet gekeken hebben en dat we het ook niet verwacht hadden. Maar het is ook niet zo netjes om met de telefoon aan tafel te zitten."

Blij was de trainer uiteindelijk wel met het puntverlies. PSV heeft nu negen punten voorsprong met nog zes duels te gaan. "Dat mogen we niet meer weggeven, maar het is allemaal niet zo vanzelfsprekend. Kijk maar naar Feyenoord. Dat soort wedstrijden moet gewonnen worden, maar dat is niet vanzelfsprekend. We moeten gewoon doorgaan op de manier zoals we het nu doen."

AZ won vier keer op rij in Eindhoven

Maar er staat in Eindhoven meteen wel een lastige wedstrijd op het programma. AZ wist namelijk de laatste vier keer te winnen in Eindhoven. "Dat is wel bijzonder en dat zegt ook wel wat over de club AZ", vertelt Bosz. "Wat ik er verder mee moet, weet ik niet. Het zegt mij niet zoveel."

Daarnaast is het nog de vraag hoe fit de teams nog zijn, aan het eind van de competitie. Peter Bosz denkt overigens dat het wel meevalt met de vermoeidheid:

Lopen topclubs op hun tandvlees na mindere resultaten? 'Wij zeker niet'

PSV mist Saibari en Lozano tegen AZ

PSV-trainer Peter Bosz mist zaterdagavond, in de thuiswedstrijd tegen AZ, in ieder geval Ismaël Saibari en Hirving Lozano. Beide voetballers waren er in de midweekse speelronde ook al niet bij, toen werd er met 2-0 gewonnen bij Excelsior.

"Beide spelers hebben vandaag apart getraind. Dat betekent dat zij er niet bij kunnen zijn", zei de trainer op de persconferentie. Overigens gaat Bosz er niet van uit dat beide spelers nog lang uit de roulatie zijn, ze zouden allebei een kleine terugslag hebben gehad.

Mogelijk mist de oefenmeester ook nog een andere speler. Jerdy Schouten wordt vanmiddag nog getest. "Hij gaat zo trainen en dan kijken we of dat goed gaat."

PSV gaat als koploper beginnen aan het duel met AZ. AZ staat nu vierde en kende een tegenvallende midweekse speelronde, bij Heracles Almelo werd met 5-0 verloren. "Dat had ik zeker niet verwacht. Maar voor mijn vrienden in Almelo was ik blij. Dat heeft niks met AZ te maken, maar ze hebben in Almelo de punten hard nodig", vertelt Bosz, oud-trainer van Heracles.

Even over de grens: ontdekker Musiala vertrekt bij Bayern

Een nieuwtje vanuit ons buurland. Marco Neppe, de 37-jarige technisch directeur van Bayern München, vertrekt bij de Duitse topclub. Neppe wordt gezien als de ontdekker van voetballers als Alphonso Davies en Jamal Musiala, die zijn nu sterspelers in het eerste elftal.

Neppe was tien jaar in dienst bij Bayern München. Het vertrek is "in onderling overleg genomen na tien succesvolle jaren", laat de club weten. Wie zijn opvolger wordt, is niet bekend.

Eerder was al duidelijk dat ook trainer Thomas Tuchel aan het einde van het seizoen vertrekt bij de nummer twee van de Bundesliga.

Jamal Musiala

NEC haalt hoofd voetbalontwikkeling met verleden bij Arsenal en Duitse bond

NEC heeft Marcel Lucassen binnengehaald als hoofd voetbalontwikkeling. De 61-jarige Venlonaar gaat zich in Nijmegen richten op de ontwikkeling en begeleiding van trainers en spelers in de voetbalacademie.

Lucassen heeft een aardig CV opgebouwd de laatste jaren. Hij heeft bij de Duitse voetbalbond (DFB), Arsenal en de KNVB een gelijksoortige functie bekleed. Na de KNVB vertrok hij naar de Verenigde Arabische Emiraten om daar als technisch directeur van de voetbalbond aan de slag te gaan.

De hoofd voetbalontwikkeling zegt dat hij die ervaring wil gebruiken in Nijmegen. "Met mijn ervaring in het binnen- en buitenland wil ik een steentje bijdragen aan een nog betere verbinding tussen de academie en het eerste elftal."

Lucassen begint bij NEC

Wat krijgen we te zien dit weekend?

Het is tijd om vooruit te blikken op de eredivisie. Wat krijgen we eigenlijk te zien komend weekend? En hoe staan de clubs ervoor?

  • NOS
    Het programma in speelronde 29 van de eredivisie
  • NOS
    De stand na 28 speelrondes in de eredivisie

De legendes komen naar Utrecht-Go Ahead Eagles

Heb jij altijd al John van Loen, Ton de Kuijk, Jan Willem van Ede, Leon de Kogel, Pascal Bosschaart, Leo van Veen en Willem Flight willen zien? Dan moet je zondag 14 april bij FC Utrecht-Go Ahead Eagles zijn. Dan komen de legendes van FC Utrecht een ereronde maken in de Galgenwaard.

Er komen ook oud-spelers over uit het buitenland. Tommy Oar, Igor Gluscevic en Frank Grandel maken de trip naar Utrecht.

Igor Gluscevic en Dirk Kuijt

Investeerder Vitesse bijt van zich af

Coley Parry, de Amerikaan die Vitesse wil overnemen, bijt op X van zich af. Dagblad De Gelderlander stelde de afgelopen week dat hij niet met het laatste geld over de brug wil komen, waardoor Vitesse acuut met een tekort kampt van 3,5 miljoen. De club komt daardoor in de problemen en kan de competitie mogelijk niet uitspelen.

Volgens Parry is dit grote onzin.

NEC-aanvaller scheurt kruisband

NEC-aanvaller Yvandro Borges Sanches heeft zijn kruisband gescheurd, dat meldt zijn club op X. De 19-jarige Luxemburger mocht invallen in de wedstrijd tegen Fortuna Sittard, afgelopen dinsdag, maar moest binnen een half uur alweer gewisseld worden.

Nu blijkt dat de vleugelaanvaller dus een zware blessure heeft opgelopen. Borges Sanches is overigens geen basisspeler bij de Nijmeegse ploeg.

Borges Sanches

Ajax heeft Brobbey waarschijnlijk terug tegen Feyenoord, Akpom is vraagteken

De 1-1 van Ajax gisteravond tegen Go Ahead Eagles was een nieuwe domper in een moeilijk seizoen voor de Amsterdammers. Dat na een week vol negatief nieuws rond de kersvers directeur Alex Kroes. En dan staat zondag ook nog eens de uitwedstrijd tegen Feyenoord op het programma.

"Tegen Feyenoord kan het totaal anders zijn. Tegen Aston Villa thuis hebben we een hele goede wedstrijd gespeeld, ik ben er dus niet angstig voor. Ik denk dat we gewoon een heel goede partij kunnen spelen in De Kuip, zei John van 't Schip gister na afloop.

"Maar...," zegt hij ook. "Zij zijn verder dan wij. Hun selectie is ook meer ervaren dan die van ons. Ik ben denk ik nog nooit zo als underdog naar De Kuip gegaan."

Er is ook goed nieuws voor Ajax. Brian Brobbey keert terug in de selectie van de Amsterdammers. Hij kan alleen geen 90 minuten spelen. Chuba Akpom heeft nog altijd last van zijn enkel en is nog een vraagteken voor de Klassieker.

Van 't Schip ziet Ajax voor het eerst als underdog naar De Kuip gaan

Welkom!

Welkom in ons liveblog!

De 28ste speelronde in de eredivisie zit er pas net op, maar de 29ste speelronde staat alweer voor de deur. Vandaag blikken we vooruit op alles wat er gaat gebeuren in de eredivisie komend weekend. Zo nemen we vandaag een kijkje op de persconferentie van PSV en Feyenoord. Maar we blikken ook vooruit op de wedstrijd van de Nederlandse vrouwen, zij nemen het vanavond op tegen Italië.

Wil je dus alles weten over de komende speelronde en Italië-Nederland, blijf dan vooral lekker dit liveblog lezen.