KVNB-bekerblog
NOS VoetbalAangepast

NEC maakt na rust korte metten met ADO • Chery weer belangrijk voor NEC

Dit was ons blog over de eerste wedstrijd in de kwartfinale van de KNVB-beker:

liveblog gesloten

Eerste bekeravond van de week zit erop

De eerste van drie bekeravondjes deze week zit erop. NEC meldt zich als eerste club in de halve finales.

Morgen bekeren we vrolijk verder met SC Cambuur - Vitesse (18.45 uur) en Feyenoord - AZ (21.00 uur). Vrijdag spelen FC Groningen en Fortuna Sittard de laatste kwartfinale, om 20.00 uur.

We sluiten het blog nu af. Graag tot morgen!

NEC-spelers bedanken het publiek na de gewonnen wedstrijd tegen ADO

NEC-ADO | 91' NEC naar de halve finales!

De wedstrijd kabbelde vredig naar zijn einde en zit er nu op. NEC gaat naar de halve finale en strijdt door de goede klassering in de eredivisie op twee fronten voor Europees voetbal.

Voor ADO is het einde verhaal in de beker, maar in de competitie lonkt een plekje bij de eerste twee en daarmee promotie.

'Dest mist PSV-Volendam'

PSV'er Sergiño Dest mist de wedstrijd van komend weekend tegen FC Volendam, meldt het Eindhovens Dagblad. De back raakte tegen Ajax licht geblesseerd.

NEC-ADO | 78' Sandler en Chery krijgen rust

Meijer haalt Sandler en Chery eraf. De twee beste spelers van de avond, samen met Proper misschien.

Die wissels verraden dat ook NEC zelf beseft dat de buit binnen is.

NEC-ADO | 74' Klus geklaard door NEC

Voor rust (en kort erna) liep het allemaal behoorlijk stroef bij NEC. Maar binnen vijf minuten sloeg de ploeg twee keer toe en is de wedstrijd eigenlijk gespeeld.

De individuele klasse van Proper en Chery geven de doorslag, hoewel de dubbele wissel (Sow en Gonzalez kwamen erbij) ook al wat teweeg bracht.

NEC-ADO | 67' Doelpunt NEC!

Nu gaat het opeens hard! Chery dribbelt, draait in en stuwt de bal de verre hoek in.

Zijn derde goal in zijn derde wedstrijd voor NEC. Wat een fijne speler is het toch...

NEC - ADO Den Haag: 3-0

NEC-ADO | 62' Doelpunt NEC!

Het staat 2-0, want opeens jaagt Proper de bal in de verre hoek. Het was een heerlijke uithaal van de jonge middenvelder, die aan een knap seizoen bezig is.

NEC - ADO Den Haag: 2-0

NEC-ADO | 60' Sow en Gonzalez erbij

Local hero Sylla Sow komt erin. De Nijmeegse aanvaller speelde in de jeugd van NEC en keerde onlangs terug van Go Ahead Eagles.

Terwijl de supporters keihard zijn naam scanderen, maakt Sow al bijna een doelpunt. Zijn schot kon echter van de lijn worden gehaald.

NEC-ADO | 53' Asante mag hele veld oversteken

NEC valt ook na rust tegen. Zojuist verloor Hoedemakers de bal en lieten zijn teamgenoten ADO-verdediger Asante ongestoord het hele veld overwandelen, met de bal aan de voet.

Keeper Roefs moest zich strekken om zijn knal van afstand te keren.

Asante aan de bal voor ADO

NEC-ADO | 48' ADO meteen gevaarlijk

Gelijk na rust laat ADO zich zien. Van der Sande stuurt Koudossou weg, die Nuytinck er finaal uit sprint.

Zijn voorzet op Van Mieghem is net niet goed, waardoor Sandler in kan grijpen.

NEC-ADO | 46' Tweede helft is begonnen

Gaan we weer. ADO zal de lijn die het aan het einde van de eerste helft inzette door willen trekken.

NEC moet juist weer op zoek naar de spirit van de openingsfase.

NEC-ADO | 46' Rust

De eerste helft zit erop. NEC begon heel goed aan de wedstrijd en kwam door Ogawa meteen op voorsprong. Daarna sloop ADO stilletjes de wedstrijd in.

In de tweede helft is alles nog mogelijk.

NEC-ADO | 38' ADO aan het combineren

Ja, het wordt steeds beter wat ADO laat zien. Er wordt beter druk gezet en dat leverde bijna een kans voor Van Mieghem op. Che knalde even later gevaarlijk hard op doel.

Op het Haagse middenveld begint Van der Sande, een van de parels van de eerste divisie, zich wat meer te roeren.

NEC-ADO | 30' ADO begint mee te doen

Eindelijk meldt ook ADO zich in deze kwartfinale. De Hagenezen begonnen erg tam, maar hebben nu wat meer de bal.

Veerman werd zojuist gevaarlijk na een goede lange bal, maar zag zijn schot geblokt worden.

Mooi nieuws voor Jurriën Timber

Even tussendoor een vrolijk nieuwtje uit Londen. Arsenal heeft Jurriën Timber ingeschreven voor de knock-outfase van de Champions League.

Dat is een opsteker voor Timber, die al vanaf het begin van het seizoen geblesseerd is. Arsenal speelt in de achtste finale van de Champions League tegen FC Porto. Deze wedstrijden, op 21 februari en 12 maart, komen vrijwel zeker nog te vroeg.

NEC-ADO | 22' NEC rust op lauweren

Na de furieuze start doet NEC het nu even rustig aan. Of ADO heeft het verdedigend wat beter voor elkaar, zo kun je het ook zien.

In ieder geval is de wedstrijd wat ingekakt en blijven kansen even uit.

NEC-ADO | 16' Welke list bedenkt ADO?

Poeh, ADO moet snel iets gaan bedenken. Anders eindigt dit Haagse bekeravontuurtje in mineur.

Coach Kalezic heeft ADO iets defensiever opgesteld dan in de eerste divisie. Zo heeft hij aanvaller Ideho op de bank gehouden. Tot nu toe werkt dat niet goed, maar ADO heeft nog meer dan genoeg tijd om terug in deze wedstrijd te komen.

Kalezic kort voor de wedstrijd

NEC-ADO | 10' Sandler in topvorm

Bij NEC doet Phillipe Sandler het al een tijdje ontzettend goed. De oud-verdediger van PEC Zwolle, Manchester City, Feyenoord en Anderlecht is een steunpilaar in het elftal van Rogier Meijer.

Kort voor de 1-0 van Ogawa viel hij al weer even op, met een schitterende crosspass over de hele lengte van het veld.

NEC-ADO | 6' Wat een begin van NEC

NEC zit er vanaf de eerste seconde lekker in. De Nijmegenaren, opgejut door een beste sfeeractie van de supporters bij de opkomst, zetten ADO vol onder druk.

ADO heeft nog helemaal niets in te brengen tot nu toe.

NEC-ADO | 2' Doelpunt NEC!

Hij zit er al in! Ogawa kopt een goede hoekschop van Chery hard binnen.

NEC - ADO: 1-0

Ogawa viert zijn doelpunt met Nuytinck

NEC-ADO | 1' Bekeravond begonnen!

Voor een volle Goffert is er afgetrapt door NEC.

Het volle uitvak van ADO

De roerige Amerikaanse periode van Marsman

Doelman Nick Marsman is net terug in Nederland, waar hij tekende bij ADO. Vanavond staat hij tegen NEC in de basis. Marsman keepte bij het Inter Miami van Lionel Messi, maar moest daar weg.

Aan de vooravond van het debuut van Messi in Miami kreeg Marsman het slechte nieuws. "Ik kreeg via mijn zaakwaarnemer te horen dat ik uitgekocht was." In het kielzog van Messi waren ook voormalig FC Barcelona-teamgenoten Sergio Busquets en Jordi Alba naar Miami gekomen. Jongens met een groot salaris.

En omdat clubs in Amerika zich moeten houden aan een salarisplafond, moest Inter Miami ruimte zien te maken. Marsman, die tot dan toe elke dag met zijn gezin genoot van Miami, werd het slachtoffer. "Van denken dat je gaat spelen met Messi naar niet meer speelgerechtigd zijn. Een harde klap, een rare situatie."

Bekeravond op jublilerende blindentribune

De blindentribune van NEC bestaat tien jaar. Dankzij de speciaal ingerichte tribune kunnen blinde en slechtziende supporters de wedstrijden tot in detail beleven.

Blindentribune NEC bestaat tien jaar: 'We missen geen bal'

NEC-ADO | De opstellingen

Jasper Cillessen zit op de bank bij NEC. 'Bekerkeeper' Robin Roefs staat tussen de palen. ADO treedt aan met sterkhouders Bart van Hintum, Jort van der Sande en Henk Veerman.

Feyenoord twee maanden zonder Bijlow

Feyenoord moet Justin Bijlow acht weken missen. De doelman liep afgelopen zondag uit tegen AZ een kuitblessure op.

Voor het herstel van de blessure staat volgens Feyenoord ongeveer acht weken. Dat betekent dat het EK (14 juni-14 juli 2024.) voor hem normaal gesproken niet in gevaar komt. Hij moet vermoedelijk wel de oefeninterlands tegen Schotland en Duitsland eind maart aan zich voorbij laten gaan.

Daarnaast mist Bijlow onder meer de kwartfinale van aanstaande woensdag in de KNVB-beker tegen AZ, de dubbele confrontatie met AS Roma in de Europa League op 15 en 22 februari en de eredivisietopper tegen PSV op 3 maart.

Welkom!

Welkom op de eerste bekeravond van de week. Om 20.00 uur gaan NEC en ADO Den Haag de strijd aan om een plek in de halve finales.

NEC draait na de winterstop uitstekend en staat achtste in de eredivisie. Een trede lager doet ADO het ook prima; met een tweede plek ligt de club op koers voor promotie.

NEC schakelde op weg naar de kwartfinales Roda JC, GVVV en Go Ahead Eagles uit. ADO versloeg Noordwijk, Sparta en Excelsior Maassluis.

De andere kwartfinales worden morgen en donderdag gespeeld. Morgen spelen Cambuur en Vitesse (18.45 uur) en Feyenoord en AZ (21.00 uur) tegen elkaar. Donderdag om 20.00 uur volgt dan nog FC Groningen - Fortuna Sittard.