Deadline Day-blog
NOS VoetbalAangepast

Driouech niet naar PSV • 'Ajax laat Akpom niet gaan' • Manhoef naar Stoke City

  • Nederlandse transfermarkt sluit op 2 februari om 00.00 uur
  • Lees in dit blog over de belangrijkste transfers in binnen- en buitenland
  • Lees hier hoe het de afgelopen dagen verliep op de transfermarkt
liveblog gesloten

Baden Frederiksen gaat weg bij Vitesse

Vitesse laat dinsdag weten dat het contract van Nikolai Baden Frederiksen wordt ontbonden. De aanvaller werd de afgelopen jaren verhuurd aan het Hongaarse Ferencváros en het Oostenrijkse Austria Lustenau, maar daar boekte de Deen ook geen succes.

Door de beëindiging van het huurcontract met Lustenau en het contract van Vitesse krijgt de spits nu de kans om opzoek te gaan naar een andere club.

Heracles haalt op de valreep Hrustic terug naar Nederland

Nou vooruit, nog eentje dan. Heracles Almelo heeft net voor twaalven Ajdin Hrustic binnen gehengeld. De 27-jarige middenvelder komt over van Hellas Verona en tekent tot medio 2024.

Technisch directeur Nico-Jan Hoogma is in zijn sas. "Ajdin is een uitstekende linksbenige middenvelder met veel ervaring. Hij beschikt over een goede traptechniek en hij kan onze ploeg verder helpen om onze doelstelling te realiseren."

Hrustic kent de eredivisie goed, want voor hij in 2020 naar Eintracht Frankfurt ging, speelde hij voor FC Groningen.

De gong heeft geklonken

Clubs en zaakwaarnemers mogen hun koopwaar terug naar huis nemen: de transfermarkt is afgelopen!

Het was een avond van de transfers die er juist niet kwamen: Couhaib Driouech bleef bij Excelsior en Chuba Akpom bij Ajax.

Mocht er na de deadline toch nog belangrijk nieuws komen, melden we het hier. Zo niet, tot gauw!

Van Hooijdonk naar Norwich City

Sidney van Hooijdonk gaat van Bologna naar Norwich City. De Championship-club huurt de 23-jarige spits met een optie tot koop.

NEC haalt Sow van Eagles

NEC haalt Sylla Sow terug van Go Ahead Eagles. De spits, die in Nijmegen opgroeide en de jeugdopleiding van NEC doorliep, tekent tot het einde van dit seizoen met een optie voor nog een jaar.

Technisch directeur Carlos Aalbers: "Met Sylla hebben we de gewenste versterking voor de voorhoede binnen. Dat Sylla uit Nijmegen komt maakt het verhaal compleet. We kijken ernaar uit om samen met hem onze doelstelling te halen."

In november scoorde Sow nog tegen NEC. Hij vertelde na de wedstrijd over zijn band met NEC en Nijmegen:

Sow scoort tegen jeugdliefde NEC: 'Hier nog ballenjongen geweest'

Manhoef van Vitesse naar Stoke City

Million Manhoef gaat van Vitesse naar het Engelse Stoke City. De 22-jarige rechtsbuiten wordt voor een onbekend bedrag verkocht aan de Championship-club.

"Ik wil de supporters en club ontzettend bedanken voor de mooie tijd", zegt Manhoef. "Spelen in de Championship is natuurlijk een fantastische kans die ik niet aan me voorbij kon laten gaan. Vitesse blijf ik met veel belangstelling volgen. Hopelijk volgt de weg omhoog heel erg snel. Dat gun ik de groep, supporters en iedereen die bij Vitesse betrokken is."

Vitesse huurt aanvaller uit België

Vitesse versterkt de selectie met Anis Hadj-Moussa. De 21-jarige buitenspeler komt over van het Belgische Patro Eisden. Technisch directeur Benjamin Schmedes: "Het is een hele snelle, dynamische speler die vol creativiteit zit. We zijn blij hem te mogen verwelkomen en wensen hem veel succes de komende periode."

Transfer Salah-Edinne is definitief

Done deal: FC Twente heeft Anass Salah-Edinne gekocht van Ajax. De linksback tekent voor 3,5 jaar bij de club waar hij vorig jaar op huurbasis speelde.

"We kennen Anass goed, hij heeft vorig seizoen op huurbasis een prima indruk gemaakt", zegt technisch directeur Arnold Bruggink van FC Twente. "Het is mooi dat we deze talentvolle speler nu definitief kunnen overnemen van Ajax. Anass is een speler waar we veel vertrouwen in hebben voor nu en in de toekomst."

'Ajax laat Akpom niet naar Nottingham Forest gaan'

Volgens De Telegraaf gaat Chuba Akpom niet naar Nottingham Forest. De krant schrijft dat Ajax de stekker uit de onderhandelingen heeft getrokken.

De Engelse club wilde Akpom huren met een koopoptie, die dan alleen gelicht zou moeten worden als Nottingham Forest dit seizoen niet uit de Premier League degradeert.

Nottingham Forest staat momenteel zestiende, dus dat risico vond Ajax te groot.

Vitesse huurt middenvelder Aaronson

De Amerikaan Paxten Aaronson komt de rest van het seizoen voor Vitesse uit. De 20-jarige aanvallende middenvelder, die één interland speelde, wordt gehuurd van Eintracht Frankfurt.

PSV zet een streep door Driouech

PSV kondigt op Twitter aan dat er geen nieuwe transfers meer komen vanavond. Dat betekent dat Couhaib Driouech toch niet naar de Eindhovense club verkast, waar eerder op de avond sprake van leek.

'Nothingham Forest blijft azen op Akpom'

Premier League-club Nottingham Forest waagt volgens Fabrizio Romano opnieuw een poging om de spits naar hun kant van de Noordzee te krijgen. Ajax wees eerder het openingsbod af.

PSV huurt CJ Egan-Riley van Burnley

PSV heeft de 21-jarige CJ Egan-Riley binnengehaald. De Engelsman wordt voor een half seizoen gehuurd van Burnley FC. Daarnaast heeft PSV een optie tot koop bedongen op de rechtsback annex centrale verdediger.

Directeur voetbalzaken Earnest Stewart is blij dat de Engelse jeugdinternational voor PSV kiest: "CJ is een zeer getalenteerde speler. Het is niet voor niets dat we hem in de zomer al naar PSV wilden halen. Hij sluit eerst aan bij de beloftenploeg, waar hij zich tijdens wedstrijden en trainingen in de kijker van de hoofdmacht kan spelen."

Ajax kondigt komst Rijkhoff aan

Julian Rijkhoff keert terug bij Ajax. De spits, die de jeugdopleiding van Ajax doorliep, komt terug na een periode van 2,5 jaar bij Borussia Dortmund.

Kelvin de Lang, technische man bij Ajax, vertelt over de transfer op ajax.nl. "Julian zal worden toegevoegd aan de trainingsgroep van Ajax 1, maar zal zijn wedstrijden de komende tijd bij Jong Ajax gaan spelen. We zijn heel blij dat Julian ondanks de interesse van een aantal grote clubs met volle overtuiging voor een terugkeer naar Ajax heeft gekozen om hier voor zijn kans te vechten."

Elfrink: PSV lijkt Driouech binnen te hebben

Couhaib Driouech lijkt dan toch naar PSV te gaan. Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad schrijft dat het mediateam van PSV inmiddels is opgetrommeld om Driouech aan te kondigen.

PSV zocht na het vertrek van Yorbe Vertessen en de blessure van Noa Lang een nieuwe buitenspeler.

Twente presenteert Boadu

Twente heeft Myron Boadu binnen. De spits van AS Monaco speelt de komende maanden op huurbasis in Enschede.

'Ajax wijst bod op Akpom af'

Fabrizio Romano meldt nu dat Ajax het bod van Nottingham Forest heeft afgewezen. Ajax zou een tegenbod hebben gedaan, maar dat vonden de Engelsen dan weer te gortig.

Volgens Romano heeft Akpom wel oren naar een overstap naar Nottingham Forest.

Van Veen weg bij Groningen

FC Groningen verhuurt spits Kevin van Veen voor de rest van het seizoen aan Kilmarnock. Daarmee keert hij terug naar Schotland, waar Van Veen eerder succesvol was.

Van Veen maakte zijn aanstaande transfer bekend bij ESPN.

Even wat anders voor Fabrizio Romano

De grootste transfer van de dag, komt niet uit de voetbalwereld...Dat beseft ook transferexpert Fabrizio Romano.

'Nog geen enkele club akkoord over Driouech, Feyenoord afgehaakt'

Niels van Duinen, de technisch manager van Excelsior, heeft bij ESPN gereageerd op de geluiden over een vertrek van Couhaib Driouech naar PSV of Feyenoord. "Het klopt dat twee clubs zich hebben gemeld, maar voor ons is het vertrekpunt altijd geweest dat we hem liever in de zomer laten gaan", zei hij.

"Op dit moment is er met geen enkele club een akkoord. Maar het is logisch dat we het vertrek van onze beste speler willen ondervangen, aangezien we er nog hard aan moeten trekken om in de Eredivisie te blijven. Kortom: het moet ook goed voor Excelsior zijn. Tot op heden is de kans gewoon nog aanwezig dat hij morgen met ons tegen Almere speelt."

Voetbal International meldt dat Feyenoord af is gehaakt in de strijd om Driouech.

'Nottingham denkt aan Akpom'

Gaat Ajax toch Chuba Akpom nog kwijtraken? Premier League-club Nottingham Forest wil volgens Fabrizio Romano vanavond nog een poging wagen om de spits binnen te halen.

Inmiddels schrijft ook de Telegraaf over de interesse. Ajax zou al een bod hebben ontvangen van 15 miljoen euro van Nottingham.

'PSV probeert Egan-Riley te halen'

Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad meldt dat PSV met CJ Egan-Riley nog een centrale verdediger aan de selectie toe wil voegen. De 20-jarige Engelsman moet overkomen van Burnley.

PSV had afgelopen zomer ook al interesse in Egan-Riley.

Ugalde is in Moskou

Een eerste beeld van Manfred Ugalde als Spartak Moskou-speler. De spits die Twente deze winter verliet, poseert in Rusland met zijn nieuwe shirt.

Salah-Eddine naar FC Twente

Volgens De Telegraaf is de transfer van Anass Salah-Eddine van Ajax naar FC Twente rond. De linksback, die vorig seizoen op huurbasis voor Twente speelde, levert Ajax zo'n miljoen euro op.

Excelsior neemt Lance Duijvestijn over

Excelsior neemt Lance Duijvestijn over van Almere City FC. De middenvelder heeft voor tweeënhalf jaar in Rotterdam getekend, met een optie voor nog een seizoen.

De 25-jarige Duijvestijn promoveerde afgelopen seizoen met Almere City via de play-offs naar het hoogste niveau en kwam tot nu toe tot veertien optredens in de eredivisie, veelal als invaller.

"Wij volgen Lance al langere tijd en wilden hem anderhalf jaar geleden ook al naar Excelsior halen", zegt technisch manager Niels van Duinen. "Daarna hebben we altijd contact gehouden en nu was het moment om hem naar Kralingen te halen. We zijn blij dat we Lance kunnen toevoegen aan onze selectie, want hij past perfect bij onze speelwijze."

PEC Zwolle huurt Van der Water

Silvester van der Water maakt de rest van het seizoen af bij PEC Zwolle. De Overijsselse club huurt de 27-jarige aanvaller voor een half jaar van Cambuur.

"Silvester is een speler die diepgang en snelheid in het spel kan brengen. Met die specifieke kwaliteiten kan hij veel toevoegen aan de selectie", zegt technisch manager Mark Coonen.

Van der Water debuteerde bij Almere City en maakte daarna de overstap naar Heracles. Van daaruit ging hij naar het Amerikaanse Orlando City, waarna hij bij Cambuur terugkeerde in Nederland.

Odgaard verhuurd aan Bologna

Jens Odgaard naar Bologna

Daar is de bevestiging rond Odgaard al! Zeefuik is binnen, dus de Deen kan vertrekken. Hij wordt verhuurd aan Bologna. De Italiaanse club heeft een koopoptie bedongen bij de huurdeal. In Italië wordt de 24-jarige aanvaller herenigd met oud-AZ'ers Sam Beukema en Jesper Karlsson.

Odgaard was bezig aan zijn tweede seizoen in Alkmaar. Vorig jaar was hij een vaste waarde en maakte hij negen treffers, dit jaar moest de Deen het vooral met invalbeurten doen. De aanvaller kwam eerder in Italië uit voor Sassuolo en Pescara.

Feyenoord Vrouwen versterken zich met Belgische Ella Van Kerkhoven

De Belgische Ella Van Kerkhoven verruilt per direct KRC Genk voor de vrouwenploeg van Feyenoord. De 30-jarige centrumspits, die 24 interlands op haar naam heeft staan, tekende een contract voor anderhalf jaar in Rotterdam.

"Ik ben een spits en ben hier om doelpunten te maken", sprak ze vol zelfvertrouwen bij haar presentatie bij Feyenoord. Ze was drie keer de topscorer van de Super League in België.

Zeefuik per direct van Volendam naar AZ

Lequincio Zeefuik naar AZ

Lequincio Zeefuik gaat per direct van FC Volendam naar AZ. De 19-jarige spits tekent daar een contract tot de zomer van 2029.

De Alkmaarders wilden Zeefuik eigenlijk pas komende zomer aantrekken, maar nadat Mexx Meerdink werd verhuurd aan Vitesse en Jens Odgaard een overstap naar Bologna lijkt te maken, komt de aanvaller nu eerder.

"Ik ben heel blij met deze mooie stap", reageert Zeefuik op de website van AZ. "Het is een mooie nieuwe uitdaging. Het is het afgelopen half jaar snel gegaan met mij bij FC Volendam. Er kwam een nieuwe trainer die me vertrouwen gaf. Daardoor speelde ik goed. Dit is een geweldige stap in mijn carrière waar ik trots op mag zijn."

Boadu in beeld

FC Twente heeft Myron Boadu zo goed als binnen. Een mooie reden om even terug te blikken op zijn periode bij AZ en zijn ene interland.

Ajax haalt talentvolle spits Rijkhoff terug

Julian Rijkhoff

Ajax haalt de 19-jarige Julian Rijkhoff terug naar Amsterdam. De centrumspits keert terug van Borussia Dortmund, dat hem in 2021 inlijfde.

De talentvolle aanvaller uit Purmerend hoopte in Duitsland een kans te krijgen bij het eerste elftal, maar die bleef uit. Rijkhoff tekent een contract tot de zomer van 2028 bij Ajax.

Bayern neemt Zaragoza nu al over

Bryan Zaragoza

Bayern München neemt Bryan Zaragoza nu al over van Granada. De 22-jarige vleugelspeler zou de club van Matthijs de Ligt in eerste instantie pas in de zomer komen versterken. Granada ontvangt 15 miljoen euro voor de Spanjaard.

Bayern heeft Zaragoza eerder nodig omdat Kingsley Coman voorlopig niet inzetbaar is. Bayern München versterkte zich afgelopen maand al met de verdedigers Eric Dier (Tottenham Hotspur) en Sacha Boey (Galatasaray).

Zaragoza was de eerste optie voor Bayern. Ook de naam van Ajax-aanvoerder Steven Bergwijn zong rond als vervanger van Coman.

Witte rook in Berlijn, PSV laat Vertessen gaan

Het had flink wat voeten in de aarde, maar Yorbe Vertessen is dan eindelijk officieel speler van Union Berlin. De aanvaller was al een tijdje rond met de Duitse club, maar PSV leek voor de transfer te gaan liggen omdat Noa Lang geblesseerd is geraakt.

Vandaag is de deal alsnog rondgekomen. "Yorbe Vertessen ist Unioner", jubelen de Berlijners op X. Voor hoelang de Belg heeft getekend, is nog niet bekend.

Yorbe Vertessen

Mattsson vertrekt bij NEC, deal is rond

Magnus Mattson

Het zat al even in de pijpleiding, maar de kogel is nu door de kerk. NEC-smaakmaker Magnus Mattsson verlaat Nijmegen voor Kopenhagen. De Deen is in zijn thuisland en zal spoedig gepresenteerd worden.

NEC ontvangt een vergoeding van meer dan vijf miljoen euro van de huidige nummer drie in de Deense competitie. FC Kopenhagen is nog actief in de Champions League en treft in de achtste finales Manchester City.

Ondertussen schakelt NEC richting de eerste divisie, waar het Sami Ouaissa probeert los te weken bij Roda JC.

Utrecht verkoopt Sagnan aan Montpellier

Modibo Sagnan

FC Utrecht heeft afscheid genomen van verdediger Modibo Sagnan. De 24-jarige Fransman verkast per direct naar de nummer 12 van de Franse competitie, Montpellier.

Sagnan kwam in de zomer van 2022 over van het Spaanse Real Sociedad. Utrecht huurde de verdediger en had daarbij ook een optie tot koop bedongen. Die optie werd na dat seizoen gelicht.

In totaal speelde Sagnan 42 wedstrijden voor de Domstedelingen, waarin hij twee keer trefzeker was. "Wat ons betreft had Modibo niet hoeven vertrekken", aldus technisch directeur Jordy Zuidam.

"Echter is er ook een menselijk aspect. Modibo en zijn gezin willen heel graag terug naar Frankrijk en Montpellier is voor hem een mooie vervolgstap. De financiële voorwaarden waren bovendien dermate goed, dat we als club een transfer moesten overwegen."

'Twente heeft Boadu binnen'

Myron Boadu

Volgens het doorgaans goed geïnformeerde Tubantia staat Myron Boadu op het punt een contract te ondertekenen bij FC Twente. De spits die furore maakte bij AZ en daarmee in 2021 een transfer afdwong naar AS Monaco, wordt volgens de krant tot het einde van het seizoen gehuurd van de Fransen.

"Myron wilde heel graag, zijn zaakwaarnemer wilde heel graag en de druk bij Monaco is flink opgevoerd", aldus technisch directeur Arnold Bruggink tegenover Tubantia. Boadu is inmiddels geland op Schiphol en op weg naar Enschede voor de medische keuring.

Fortuna stuurt Embaló van Cartagena naar Rio Ave

Fortuna Sittard heeft Úmaro Embaló verhuurd aan het Portugese Rio Ave FC. De vleugelaanvaller was verhuurd aan het Spaanse FC Cartagena, maar dat contract is ontbonden. Fortuna liet de 22-jarige Portugees aan het einde van de zomerse transferperiode op huurbasis vertrekken naar Spanje. Daar kwam Embaló tot achttien optredens voor de club die actief is op het een-na-hoogste niveau.

Sinds het nieuwe kalenderjaar zit Embaló niet meer in de wedstrijdselectie van de Spanjaarden. Na onderling overleg is besloten om de huurovereenkomst te ontbinden. Vervolgens werd Embaló meteen verhuurd aan de nummer zestien van de Portugese competitie. Daar zal hij tot het einde van het seizoen blijven.

Strijd om Driouech barst los

Het was al bekend dat PSV geïnteresseerd is in de diensten van Couhaib Driouech. AD-journalist Mikos Gouka meldt dat ook Feyenoord de aanvaller van stadgenoot Excelsior in het vizier heeft. Volgens de journalist kan Feyenoord de komst van de Uruguayaan Luciano Rodríguez vergeten. Javairo Dilrosun zou vertrekken bij de Rotterdammers.

Hoe laat gaan we dicht in Europa?

In Nederland sluit de transfermarkt om middernacht, maar hoe zit dat in de landen om ons heen? Even alles op een rijtje:

  • Nederland: 2 februari, 00.00 uur
  • Engeland: 2 februari, 00.00 uur
  • Spanje: 2 februari, 00.00 uur
  • Duitsland: 1 februari, 18.00 uur
  • Italië: 1 februari, 20.00 uur
  • Frankrijk: 1 februari, 23.00 uur
  • Portugal: 3 februari, 00.00 uur
  • Turkije: 9 februari, 00.00 uur

Ihattaren teruggezet naar tweede elftal Slavia Praag

Geen transfernieuws, maar wie weet komt dat er later nog van. Mohamed Ihattaren is namelijk door zijn club Slavia Praag teruggezet naar het tweede elftal om aan zijn conditie te gaan werken.

De 21-jarige Ihattaren was onlangs met het eerste elftal van Slavia Praag op trainingskamp in Portugal. Daar bleek dat hij nog onvoldoende fit is om definitief bij de hoofdmacht aan te sluiten. Ihattaren tekende eind vorig jaar een contract tot het einde van het seizoen bij Slavia Praag, met een optie voor drie extra seizoenen.

Reyna terug naar Engeland

Gisteravond werd bekend dat Giovanni Reyna een nieuwe club heeft. De Amerikaans international en zoon van Claudio Reyna (Bayer Leverkusen, Rangers, Manchester City) wordt door Borussia Dortmund verhuurd aan Nottingham Forest.

De 21-jarige middenvelder, die in Engeland werd geboren toen zijn vader bij Sunderland speelde, kwam bij de Duitse tegenstander van PSV in de Champions League amper meer aan spelen toe.

De jonge Reyna dankt zijn voornaam overigens aan Giovanni van Bronckhorst. Tijdens zijn verblijf bij Rangers raakte vader Reyna bevriend met de voormalig Oranje-international en besloot hij zijn zoon te vernoemen naar Van Bronckhorst.

Welkom!

Een hele goede morgen. De laatste dag van de winterse transferperiode is aangebroken. De Nederlandse transfermarkt sluit vanavond om 23.59 uur, dus als Nederlandse clubs nog een versterking binnen willen halen, moeten ze snel zijn.