liveblog

RKC-keeper Vaessen bij kennis na harde botsing • Doelman naar ziekenhuis voor scans

liveblog gesloten

Einde blog

Zo komt een heftige avond in de eredivisie tot een eind.

Morgen gaat de eredivisie verder met deze vier wedstrijden.

RKC-AJA | Van Mosselveld: 'Naar ziekenhuis voor scans'

Van Mosselveld vervolgt: "Gelukkig was hij toen hij van het veld ging alweer bij. Ik kan mij voorstellen dat het er behoorlijk ernstig uitzag met al de doeken erbij. Hij is nu naar het ziekenhuis om scans te maken. Laten we hopen dat daar geen ernstige dingen geconstateerd worden. Hij was aanspreekbaar maar hij wist totaal niet meer wat er gebeurd was en waar hij was."

RKC-AJA | Van Mosselveld: 'Lijkt niet op hartprobleem'

Frank van Mosselveld, algemeen directeur van RKC, heeft een update gegeven over de status van Etienne Vaessen.

"Hij is bij kennis en naar het ziekenhuis afgevoerd. Etienne is een tijdje out geweest. Een groot compliment naar de medische mensen die meteen het protocol zijn gaan volgen zijn gaan reanimeren. Voor de omstanders was dat schrikken want dan denk je meteen aan een hartprobleem. Daar lijkt het nu niet op."

RKC-AJA | Vaessen met ambulance mee; 'Keeper bij kennis'

Commentator Jan Roelfs is in het stadion en weet te melden dat Vaessen inmiddels per ambulance is afgevoerd naar het ziekenhuis. Het Brabants Dagblad meldt dat hij inmiddels ook bij kennis is.

RKC-AJA | Wedstrijd RKC-Ajax gestaakt door zorgwekkende blessure RKC-keeper Vaessen

RKC-AJA | Spelers op het veld

Duidelijk aangeslagen komen alle spelers nu het veld op om het publiek te bedanken.

RKC-AJA | Definitief gestaakt

De wedstrijd is definitief gestaakt. De spelers komen niet meer naar buiten.

TWE-HEE | 90+3' Afgelopen

In Enschede is de wedstrijd inmiddels afgelopen. Twente wint met 1-0 van Heerenveen.

RKC-AJA | 90' Tijdelijk gestaakt

Het stadion is lange tijd doodstil, maar nu wordt Vaessen onder luid applaus per brancard van het veld gedragen. Meerdere RKC'ers lopen in tranen rond. Alle spelers zijn inmiddels naar binnen. Het duel wordt even gestaakt.

RKC-AJA | 85' Vaessen knock-out

Best wel wat paniek in het strafschopgebied van RKC. Vaessen wordt geraakt en meteen gaan de spelers om de doelman heen staan. De keeper lijkt knock-out te gaan. Op dit moment worden er doeken opgetuigd om de situatie af te schermen.

RKC-AJA | Bergwijn naar de kant

Opeens zit Bergwijn op het gras. De aanvoerder geeft zijn band aan Berghuis en wordt gewisseld voor Amourricho van Axel Dongen. Hopelijk valt het mee voor de oranje-international aangezien bondscoach Ronald Koeman hem met het oog op de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Griekenland en Frankrijk binnenkort goed kan gebruiken.

Nog een kwartier te spelen

Met nog een kwartier te gaan op beide velden kan het nog alle kanten op. RKC probeert met man en macht een gelijkmaker te forceren, Heerenveen zou dat ook graag willen, maar Twente heeft de regie stevig in handen.

TWE-HEE | 66' DOELPUNT TWENTE!

Michel Vlap doet zijn oude ploeg pijn met een hard schot van ver. De bal stuitert en gaat daarna door de benen van keeper Noppert. Twente op voorsprong in eigen huis.

RKC-AJA | 58' DOELPUNT AJAX!

Een flipperkast-momentje levert weer een voorsprong op voor Ajax. Berghuis krijgt uiteindelijk de bal voor zijn voeten en schiet uit de draai richting doel. Tergend langzaam rolt de bal richting de hoek waar Vaessen net niet bij kan.

RKC-AJA | 51' DOELPUNT RKC!

Geen beste actie van keeper Gorter. RKC met een een indraaiende vrije trap, Gorter die uitkomt, maar de bal totaal mist. Yassin Oukili tikt de 2-2 binnen.

TWE-HEE | 48' Geen goal Heerenveen

Haye met de snelle vrije trap en Brouwers werkt binnen. De Heerenveen-middenvelder staat echter buitenspel. Heerenveen speelde een tamme eerste helft, maar is van plan na rust wat meer vuur in het spel te brengen.

En verder!

Het eerste kansje via Sadilek is bij Twente-Heerenveen al een feit. RKC-Ajax is net weer verder gegaan.

Gakpo strompelt rond met brace

Liverpool ging vandaag pijnlijk onderuit bij Tottenham Hotspur. Een eigen doelpunt in de zesde minuut van de blessuretijd betekende een 2-1 nederlaag. Maar wat misschien wel pijnlijker is, en ook voor Oranje, is dat Cody Gakpo geblesseerd naar de kant moest.

De Nederlandse aanvaller maakte nog wel de gelijkmaker, maar moest daarna meteen gewisseld worden. Na afloop besprak Jurgen Klopp de blessure.

"Hij hinkt nu met een brace door de gang. Dat is mijn grootste probleem op dit moment. We verloren er twee (door rode kaarten, red.) en misschien een derde speler. Dit is heel slecht."

Gevraagd naar of de blessure ernstig was kon Klopp nog weinig zeggen. "Dat is mogelijk, ik weet het nog niet."

RKC-AJA | 45+3' Ook rust in Waalwijk

Ook hier een duel dat nog alle kanten op kan gaan. Bij Ajax gaat nog steeds veel fout, maar de Amsterdammers gaan wel comfortabel met een voorsprong de rust in. RKC zal voelen dat het nog alle kans heeft om het duel om te draaien.

TWE-HEE | 45+1' Rust

Twente en Heerenveen gaan zonder doelpunten richting de kleedkamers.

RKC-AJA | 42' DOELPUNT AJAX!

Meijers verspeelt de bal en ziet Forbs er meteen bovenop springen. De verdediger legt een handje in de nek van de aanvaller waarna Forbs gewillig naar het gras gaat. Bergwijn schiet vervolgens de toegekende strafschop simpel raak. Ajax weer op voorsprong.

RKC-AJA | 37' DOELPUNT RKC!

Het is weer gelijk in Waalwijk. Bakkali met de voorzet die half wordt weggewerkt. Daarna brengt Meijers de bal weer in en is het Kramer die helemaal vrij staat en simpel binnen kan tikken. 1-1 in Waalwijk.

TWE-HEE | 32' Grote kans Twente

Een Twente-verdediger knalt de bal weg waarna de Tukkers razendsnel omschakelen. Binnen een paar tellen is het Steijn die vrij voor Noppert komt te staan. De Friese keeper maakt zich groot en voorkomt een voorsprong van Twente.

RKC-AJA | 30' DOELPUNT AJAX!

Na een fraaie actie van Forbs levert hij de bal met een steekpassje af op Brobbey. De Ajax-spits schiet daarna uit de draai snoeihard raak. Ajax op voorsprong in Waalwijk.

TWE-HEE | 20' Weinig actie

In Enschede is de thuisploeg zoals verwacht de bovenliggende partij. Heerenveen is vooral bezig met tegenhouden, Twente probeert een gaatje te vinden.

RKC-AJA | 18' Evenwicht

Ajax probeert het, heeft wat overwicht, maar RKC houdt prima stand. De thuisploeg is zo nu en dan gevaarlijk waardoor het duel vooralsnog in evenwicht is.

PSV-VOL | Backhaus sterk

Volendam-keeper Mio Backhaus noteerde 13 reddingen in dit duel, het meeste voor een keeper dit seizoen. De laatste keeper die minimaal 13 reddingen verrichtte in een eredivisieduel was Cambuur-keeper Pieter Bos (13) in het verloren uitduel met Vitesse (1-0) op 10 april 2022.

Daar gaan we!

De laatste 2 wedstrijden van de avond zijn inmiddels begonnen. Weet Ajax zich uit de ellende te voetballen in Waalwijk? De eerste kans is inmiddels al geweest voor RKC.

En haakt Twente weer aan bij PSV en Feyenoord?

TWE-HEE | Wat feitjes op een rij

- Twente won de helft van de 30 eerdere wedstrijden. Heerenveen won 7 keer. - De ploeg uit Enschede boekte in 2008 zijn grootste zege op Heerenveen, toen het dankzij drie treffers van Nkufo, twee van Perez en één van Arnautovic met 6-0 won.

- Heerenveen verloor de laatste 4 duels en incasseerde daarin 15 tegengoals.

- Vlap en Van Bergen (Twente) hebben een verleden bij Heerenveen.

RKC-AJA | Wat feitjes op een rij

- Ajax zette RKC in de 27 eerdere duels 19 keer aan de kant, zoals in de laatste 8 edities. Vorig seizoen werd het 1-4. Bergwijn en Brobbey scoorden beiden 2 keer, Clement was trefzeker namens RKC.

- De Waalwijkers boekten in 1988 hun enige zege (3-1). Dat was tevens de eerste uitgave van RKC-Ajax.

- RKC won de laatste 2 wedstrijden in de eredivisie zonder tegendoelpunt.

- Coaches Steijn (Ajax) en Fraser (RKC) werkten samen bij ADO Den Haag.

TWE-HEE | Opstelling sc Heerenveen

Opstelling sc Heerenveen

TWE-HEE | Opstelling FC Twente

Opstelling FC Twente

RKC-AJA | RKC hangt net op voor tribune met Ajax-fans

Supporters van Ajax moeten het uitduel met RKC Waalwijk zaterdagavond achter een net bekijken. De club uit Brabant heeft extra maatregelen genomen na ongeregeldheden rond het zondag gestaakte duel van de club uit Amsterdam met Feyenoord.

RKC wil voorkomen dat supporters van Ajax voorwerpen en vuurwerk op het veld gooien. De beslissing om een net op te hangen is na overleg met Ajax en de gemeente en politie Waalwijk genomen.

De wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord werd zondag gestaakt nadat boze fans van de thuisploeg voor de tweede keer vuurwerk op het veld hadden gegooid. Hooligans van Ajax bekogelden de politie na het gestaakte duel met stenen. Ook bestormden ze de hoofdingang van de Johan Cruijff Arena.

RKC-AJA | Opstelling Ajax, Bergwijn terug

Opstelling Ajax

Bij Ajax start Devyne Rensch voor Anton Gaaei, Gastón Ávila voor Borna Sosa en Steven Bergwijn voor Branco van den Boomen.

RKC-AJA | Opstelling RKC

Opstelling RKC

RKC start met dezelfde 11 als in de voorgaande 2 eredivisieduels, toen uit met 0-2 bij Vitesse werd gewonnen en vervolgens thuis met 1-0 van FC Twente werd gewonnen.

PSV-VOL | 90+6' Einde wedstrijd

Ook in Eindhoven is de wedstrijd afgelopen. PSV nam het Volendamse doel meer dan 30 keer onder vuur, maar had heel lang nodig om de tegenpartij van zich af te schudden. PSV wint en blijft daardoor als enige ploeg nog zonder puntenverlies. Voor de Eindhovenaren is het nu 7 uit 7.

UTR-VOL | 90+4' Afgelopen

Nu is het officieel. Almere City pakt zijn eerste zege ooit in de eredivisie door FC Utrecht met 2-0 te verslaan. De malaise bij FC Utrecht duurt inmiddels voort. De ploeg wordt ingehaald door Almere (15de) en zakt naar de 17de plaats.

PSV-VOL | 90+6' DOELPUNT PSV!

Volendam mocht nog even hopen op een stuntje, maar na de rode kaart voor Benamar waren de aanvallende aspiraties van Volendam vervlogen. Tillman maakt aan alle twijfel een einde door de 3-1 binnen te schieten.

UTR-ALM | 89' DOELPUNT ALMERE!

De eerste drie punten ooit in de eredivisie voor Almere City zijn binnen. Van La Parra tikt binnen na een vlotte combinatie over links.

PSV-VOL | 88' RODE KAART VOLENDAM!

Daar zullen ze bij Volendam flink van balen. Net op het moment dat de ploeg dankzij een briefje van de bank wat omzettingen heeft gedaan en vol wil gaan strijden om een puntje, krijgt Benamar zijn tweede gele kaart. Volendam met tien man verder.

UTR-ALM | 80' DOELPUNT ALMERE CITY!

Met ngo tien minuten reguliere speeltijd te gaan heeft het er alle schijn van de Almere City zijn eerste zege ooit gaat boeken in de eredivisie. Loïc Mbe Soh komt door op rechts en slingert de bal de zestien in. Tussen twee man in kopt Thomas Robinet de 0-1 binnen.

PSV-VOL | Even wennen

Na 20 doelpunten op rij voor PSV, moeten ze nu weer eens incasseren in de eredivisie. Het is het 2de tegendoelpunt voor PSV dit eredivisieseizoen.

PSV-VOL | 76' DOELPUNT VOLENDAM!

Wanneer je ze zelf niet maakt, krijg je ze aan de andere kant tegen. Een gouden voetbalwet die nu ook in werking treedt. Boscagli gaat op de voet staan van Zeefuik en de bal gaat op de stip. Calvin Twigt schiet loeihaard raak.

PSV-VOL | 71' PSV ontsnapt, maar Volendam nog meer

Boscagli haalt de doorgebroken Zeefuik neer, maar de scheidsrechters vinden het niet zwaar genoeg om tegen op te treden. Aan de andere kant blijven de kansen maar komen voor PSV. Meerdere reddingen achter elkaar van Backhaus zorgen ervoor dat het nog altijd maar 2-0 is.

UTR-ALM | 64' RODE KAART UTRECHT!

Waar Kitala zojuist ontsnapte, heeft Novoa minder geluk. De Spanjaard kwam aan het einde van de eerste helft in het veld voor de geblesseerde Ter Avest, maar zijn wedstrijd zit er nu op. In de zestigste minuut pakte hij geel en een paar minuten later trekt hij aan de noodrem wanneer Cathline ervandoor gaat.

UTR-ALM | 62' Kitala ontsnapt

Yann Kitala pakte in blessuretijd een gele kaart en had bijna zijn tweede te pakken. De Fransman onderbreekt een een veelbelovende aanval, maar krijgt alleen een vermaning.

PSV-VOL | 47' DOELPUNT PSV!

Een mooie actie van Tillman die met een korte voetbeweging zijn directe tegenstander in de luren legt. Daarna geeft Amerikaan een heerlijke pass op de vrijstaande Til, die meteen goud waard blijkt. De middenvelder schiet de 2-0 binnen.

PSV-VOL | 46' Tweede helft

Bij PSV is Guus Til in het veld gekomen voor Saibari.

PSV-VOL | Lieve Lang

Meisje vraagt hartje van Lang en krijgt die ook

UTR-ALM | 45+3' Ook rust

In Utrecht gaan we ook richting kleedkamers. Ron Jans, die vrijdag zijn 65ste verjaardag vierde, zal nog geen reden tot een feestje hebben gezien. Zijn ploeg speelt nog weinig klaar tegen Almere City. 0-0 op het bord.

Hidde ter Avest is ook nog eens vlak voor rust uitgevallen met een blessure.

PSV-VOL | 45+1' Rust

Het is een klein wonder dat het nog maar 1-0 staat in Eindhoven. Backhaus herstelde zich goed na zijn 'foutje' bij de 1-0, daarna kreeg PSV kans op kans.

UTR-ALM | 36' Weinig te beleven

Zo sprankelend als de wedstrijd tussen PSV en Volendam verloopt, zo moeizaam gaat het in Utrecht. De thuisploeg heeft een overwicht, maar tot kansen leidt het nog zeker niet.

PSV-VOL | 23' PSV dringt aan

Het is wachten op de 2-0 van de thuisploeg. De ploeg krijgt kans op kans. Nu is het De Jong die van dichtbij kan koppen. Volendam moet aan de bak wil het niet een hele pijnlijke avond gaan worden.

PSV-VOL | 12' DOELPUNT PSV!

PSV is vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk. In Eindhoven valt weinig te halen vooralsnog. Na een paar kansjes is het nu raak voor Noa Lang. Hij zet zelf de aanval op en haalt keihard uit van een afstandje. Volendam-keeper Backhaus gaat niet helemaal vrijuit, hij lijkt de bal met zijn hoofd weg te willen werken terwijl hij juist de enige is die zijn handen mag gebruiken. Desalniettemin, 1-0 voor de thuisploeg.

De bal rolt in Eindhoven en Utrecht

De wedstrijden van 18.45 uur zijn begonnen ende eerste kans voor PSV is inmiddels al een feit. Saibari kon vrij inschieten, maar hij maait over de bal heen.

UTR-ALM | Opstellingen Utrecht en Almere

• FC Utrecht
    Opstelling FC Utrecht
  • Almere City FC
    Opstelling Almere City FC

Bij FC Utrecht keert Vasilis Barkas terug als doelman. Er is daarnaast een basisplaats voor Modibo Sagnan en Nick Viergever. Almere City is de eerste eredivisieclub die met 4 Fransen aan de aftrap verschijnt. Inclusief Modibo Sagnan bij Utrecht is dit tevens de eerste eredivisiewedstrijd met meer dan 3 Fransen in de basis (5).

FEY-GAE | Wedstrijdverslag

Yankuba Minteh juicht na zijn 1-0

Feyenoord boekt na mooi eerbetoon en dankzij swingende Minteh zege op Go Ahead

Het ging niet van harte, maar Feyenoord heeft zaterdag wederom een overwinning geboekt in De Kuip. Tegen Go Ahead Eagles werd 3-1 in de eredivisie.

Yankuba Minteh was de verlosser op een middag waar ook meerdere malen stilgestaan werd bij de slachtoffers van de schietpartijen in Rotterdam, eerder deze week.

Opstelling FC Volendam

Wat wijzigingen bij PSV ten opzichte van het duel met Go Ahaed van afgelopen week. De Eindhovenaren starten vandaag met Armel Bella-Kotchap voor André Ramalho, Malik Tillman voor Guus Til en Johan Bakayoko voor Hirving Lozano.

Volendam begint met Deron Payne voor Joey Antonioli.

UTR-ALM | Wat feitjes op een rij

- Dit is de eerste editie van deze wedstrijd. Jong Utrecht nam het in de eerste divisie wel tegen Almere op. Vorig seizoen was de ploeg uit Flevoland twee keer de sterkste: 0-2 en 1-0.

- Nummer 16 FC Utrecht verloor 5 van de 6 wedstrijden. Hekkensluiter Almere City (1 punt) won nog nooit een duel in de eredivisie.

- Christopher Mamengi maakte deze zomer de overstap van Utrecht naar Almere. Hij speelde 1 bekerduel voor Utrecht.

PSV-VOL | Wat feitjes op een rij

- FC Volendam pakte in de 26 eerdere wedstrijden 5 keer een punt in Eindhoven, voor het laatst in 1995 toen het door doelpunten van Jorg Smeets en Arthur Numan 1-1 werd. PSV, dat vorig seizoen met 7-1 won, kwam 21x als winnaar uit de bus.

- In 1998 walsde PSV met 10-0 over de Volendammers heen. Bij rust stond het nog maar 3-0.

- PSV'er Joey Veerman debuteerde in 2016 bij Volendam. Technisch manager Wim Jonk (Volendam) speelde van 1995 tot 1998 bij PSV.

En door!

Over tien minuten gaan we verder met de volgende wedstrijden van de avond. Koploper PSV ontvangt in eigen huis nummer 17 Volendam en Almere City, op dit moment achttiende, gaat op bezoek bij FC Utrecht.

FEY-GAE | 90+3' Einde wedstrijd

Feyenoord had het even lastig met Go Ahead, maar wint uiteindelijk soeverein met 3-1. De Rotterdammers kunnen zich met een gerust hart gaan voorbereiden op de Champions League-wedstrijd van komende woensdag bij Atlético Madrid.

FEY-GAE | 85' DOELPUNT GO AHEAD!

Go Ahead doet zowaar wat terug in De Kuip. Invaller Sylla Sow troeft zijn directe tegenstanders af en schiet prompt de 3-1 binnen. Kan de ploeg uit Deventer het nog spannend maken?

FEY-GAE | 83' Dilrosun, Lopez en Van de Belt komen erin

Drie nieuwe gezichten bij Feyenoord. Gezichten die we al een tijd niet hebben gezien bij de Rotterdammers. Javairo Dilrosun mocht in de zomer uitkijken naar een nieuwe ploeg, maar bleef in Rotterdam. Daarna kwam hij lang niet in de plannen van Arne Slot voor. Van de Belt kwam over van PEC, maar kon nog niet echt overtuigen en Lopez is stand-in van de onberispelijke en altijd fitte Hartman.

FEY-GAE | 77' DOELPUNT FEYENOORD!

En daar is wel de tiende voor Giménez. De Mexicaan schiet uit de draai raak en knalt zichzelf daarmee in een mooi rijtje. Slechts 2 Feyenoorders wisten eerder tien keer te scoren in de eerste zeven wedstrijden van het seizoen. Clublegendes Henk Schouten 1959/1960 en Ove Kindvall (1967/1968) gingen hem voor.

Meteen na zijn treffer mag Giménez naar de kant voor Ueda. De Japanner krijgt nog wat minuten met het oog op de Champions League-wedstrijd van woensdag tegen Atlético Madrid. Giménez is geschorst voor dat duel, dus zal Ueda dan in de spits spelen.

FEY-GAE | 68' Geen tiende voor Giménez

De Mexicaan is heel nadrukkelijk op zoek naar zijn tiende van het seizoen. Ook omdat hij weet dat Ayase Ueda zijn minuten nog zal krijgen deze wedstrijd. Vlak na rust schoot Giménez van dichtbij bijna raak, nu raakt hij hard op paal.

FEY-GAE | 56' DOELPUNT FEYENOORD!

Twee kansen voor Giménez en een voor Minteh leverden nog niks op, maar nu is het wel raak. Hartman krijgt de bal aangespeeld op links en levert een perfecte voorzet af die tussen de keeper en de verdedigers valt. Stengs hoeft alleen maar binnen te lopen.

FEY-GAE | Timber vaak de dupe

In de eerst helft van dit duel was Quinten Timber al 3 keer het slachtoffer van een overtreding. Op geen speler worden dit seizoen zoveel overtredingen begaan als op Timber.

17 - Timber (Feyenoord)

13 - Marouan Azarkan (FC Utrecht)

13 - Manfred Ugalde (FC Twente)

13 - Santiago Gimenez (Feyenoord)

FEY-GAE | 46' Daar gaan we weer!

Arne Slot zal zijn mannen stevig hebben toegesproken in de rust, want blij met het vertoonde spel zal hij niet zijn geweest. René Hake zal wat milder voor zijn team zijn geweest, want Go Ahead kende afgezien van de tegengoal weinig moeite met de thuisploeg.

FEY-GAE | 45+4' Rust

Met een geweldige kans voor Go Ahead, die door Wellenreuther teniet wordt gedaan, eindigt de eerste helft. Feyenoord had een klein overwicht, maar speelde in een te laag tempo om het Go Ahead echt moeilijk te maken.

FEY-GAE | 45+2' DOELPUNT FEYENOORD!

Deze goal van Minteh blijft wel staan. De jonge Gambiaan slalomt in een propvol strafschopgebied langs meerdere verdedigers en schiet de bal door de benen van keeper De Lange. Feyenoord op slag van rust op een 1-0 voorsprong.

FEY-GAE | Geen doelpunt Feyenoord

Go Ahead verspeelt de bal op het middenveld en Feyenoord pikt op. Minteh knalt vervolgens raak. Na bestudering van de beelden wordt de goal echter afgekeurd. Wieffer rolt met zijn elleboog tegen de bal aan waarna Minteh verder kan.

Er is discussie tussen de VAR en scheidsrechter Kamphuis, die uiteindelijk toch besluit de goal af te keuren.

FEY-GAE | 36' Grote kans Giménez

De grootste kans van de wedstrijd is voor de topscorer van de eredivisie. Paixao met de indraaiende voorzet, de Mexicaan op een paar meter afstand met de kopbal. Hij komt een paar centimeter te kort om de bal richting doel te krijgen.

FEY-GAE | 23' Laag tempo

Feyenoord probeert het wel, maar het swingt nog niet zo als in de eerdere wedstrijden van dit seizoen. Go Ahead heeft zijn zaakjes inmiddels goed op orde en kan er zo nu en dan zelf ook uitkomen. Zo schoot Adekanye zojuist maar net naast.

FEY-GAE | 13' You'll never walk alone

Na twaalf minuten zet de twaalfde man het You'll never walk alone in. Een mooi gebaar richting de slachtoffers van de schietpartijen van eerder deze week.

De Feyenoord-supporters tijdens de wedstrijd tegen Go Ahead

FEY-GAE | 10' Nog meer kansjes

Stengs na een goede combinatie in de zestien en Hancko met een kopbal die net over zeilt. Feyenoord draait de duimschroeven aan.

FEY-GAE | 5' Eerste kans voor Feyenoord

Het eerste speldenprikje komt van de thuisploeg. Een schot van net buiten de zestien van Stengs wordt weggefrommeld door keeper De Lange. Go Ahead probeert de opbouw van Feyenoord te ontregelen door hoog druk te zetten, maar de thuisploeg heeft er vooralsnog weinig moeite mee.

FEY-GAE | 1' Aftrap

Na een indrukwekkende minuut stilte is de bal gaan rollen in Rotterdam. Go Ahead heeft afgetrapt.

FEY-GAE | Kleine Kuijt schittert tegen Ajax

Feyenoord speelde woensdag de afgebroken wedstrijd tegen Ajax uit en wist daarbij nog een keer te scoren. De Rotterdammers wonnen met 4-0 van de aartsrivaal, een uitslag die als inspiratie heeft gediend voor de jonkies van onder 13. Aidan Kuijt, de zoon van de clublegende, scoorde zaterdagochtend drie keer in de mini-klassieker, die door de Rotterdammers met maar liefst 8-0 werd gewonnen.

FEY-GAE | Vorig seizoen werd Feyenoord kampioen tegen Go Ahead, kijk hier hoe dat ging

Bekijk de samenvatting van Feyenoord - Go Ahead Eagles

FEY-GAE | Vooruitblik: 'Popster' Giménez nu op zijn plek bij Feyenoord: 'Maar hij wil naar de absolute top'

Santiago Giménez met pleister op zijn neus

"Ja, alles gaat goed. Godzijdank." Het is een korte samenvatting van de huidige situatie van Santiago Giménez. De spits van Feyenoord streek vorig jaar neer in Rotterdam, werd overtuigend eerste spits en lijkt een gouden toekomst te hebben.

Het is woensdagmiddag, net na de laatste 35 minuten van de Klassieker (4-0 zege Feyenoord). Giménez heeft in een lege Arena zijn hattrick voltooid. Toch gaat het eerst nog niet over zijn drie doelpunten, maar over zijn overeenkomst met captain Gernot Trauner.

De pleister van Trauner

Sinds kort draagt Giménez namelijk net als zijn ploeggenoot een pleister op de neus. "Ik werk aan mijn ademhaling", legt hij uit. "Degene die me daarbij helpt, gaf me deze pleister en dat is echt fantastisch."

FEY-GAE | Wat feitjes op een rij

- Slechts 1x legde Feyenoord het in de vorige 33 duels af tegen Go Ahead Eagles. Dat was in april 2015 (0-1), door een treffer van Jules Reimerink. De Rotterdammers wonnen 23 keer.

- Feyenoord werd vorig seizoen in eigen huis kampioen tegen Go Ahead dankzij een 3-0 overwinning. In Deventer werd het 4-3 voor Feyenoord.

- Technisch manager Paul Bosvelt (GAE) veroverde met Feyenoord de titel in 1999 en won in 2002 de UEFA Cup met de Rotterdamse club.

- Feyenoord start met dezelfde 11 als tegen Ajax vorige week. Het is tevens dezelfde basis als die op 27 augustus met 6-1 van Almere City won.

- Feyenoord won zijn vorige 2 thuisduels in de eredivisie met 6-1 van Almere City en sc Heerenveen. Voor de 6de keer kan een club minstens 6 keer scoren in 3 opeenvolgende thuiswedstrijden in de eredivisie, na dergelijke reeksen van Ajax (1963, 1966-1967, 1972) en PSV (1987, 1999).

FEY-GAE | Opstelling Go Ahead

Opstelling Go Ahead

FEY-GAE | Opstelling Feyenoord, geen wijzigingen

Opstelling Feyenoord

Rotterdamse clubs staan stil bij schietpartijen met bloemen, minuut stilte en rouwbanden

Rotterdam huilt, heel Nederland huilt. In het Erasmus MC in Rotterdam werd donderdag een 43-jarige docent doodgeschoten. De vermoedelijke dader, die tevens brand stichtte in het ziekenhuis, had eerder in een nabijgelegen woning een 39-jarige vrouw doodgeschoten en haar 14-jarige dochter zwaar verwond. Het meisje overleed later aan haar verwondingen.

Feyenoord heeft aangekondigd dat er zaterdag in de Kuip een minuut stilte wordt gehouden voor de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. De spelers van Feyenoord zullen ook rouwbanden dragen, net als die van Excelsior en Sparta, die zondagmiddag na een minuut stilte de Rotterdamse derby spelen.