liveblog
NOS VoetbalAangepast

Excelsior en Fortuna missen kans op historie • NEC bezweert met invaller Dost crisis

liveblog gesloten

Zondag een kans voor Heerenveen en Sparta

Bedankt voor het volgen van ons liveblog. Geen nieuwe koploper vandaag, geen Excelsior of Fortuna, maar AZ staat nog even bovenaan. Zondag is de beurt aan sc Heerenveen en Sparta Rotterdam om de koppositie te pakken. Tot dan!

  • NOS
    Programma en uitslagen speelronde 3
  • NOS
    Stand eredivisie

Oranje boven in Europa: Reijnders en Doekhi aan kop, Frimpong en Blind net niet

Met Tijjani Reijnders opnieuw in de basis heeft AC Milan de tweede opeenvolgende zege geboekt in de Serie A. Het werd tegen Torino ondanks een tegengoal van Perr Schuurs 4-1 voor Milan, dat nu eerste staat.

Ook in de Bundesliga staan er Nederlanders bovenaan en in Spanje gooit het Girona van Daley Blind hoge ogen.

Perr Schuurs (l) en Tijjani Reijnders (r)

Topscorer Agrafiotis mikt op dubbele cijfers: '34 goals? In sprookjeswereld wel'

Topscorer Agrafiotis mikt op dubbele cijfers: '34 goals? In sprookjeswereld wel'

NEC blij met 'lange gozer' Dost, nog 'geen paniek' bij RKC en Kramer

NEC blij met 'lange gozer' Dost, nog 'geen paniek' bij RKC en Kramer

EXC-FOR | Klaar op Woudestein

Excelsior en Fortuna Sittard hebben de kans laten liggen om zich in ieder geval voor een dag koploper van de eredivisie te noemen. De winnaar van het duel zaterdagavond op Woudestein zou de eerste plaats overnemen van AZ, maar het werd 2-2. Daarmee bleven de twee subtoppers na drie duels nog wel ongeslagen.

Bekijk de samenvatting van Excelsior - Fortuna Sittard

EXC-FOR | 78' DOELPUNT FORTUNA SITTARD!

En nu is het weer gelijk. Invaller Mouhamed Belkheir schiet met links ineens op doel en Excelsior-doelman Stijn van Gassel staat totaal verkeerd opgesteld en laat zich verrassen.

Excelsior - Fortuna Sittard 2-2

EXC-FOR | 74' DOELPUNT EXCELSIOR!

Derensili Sanches Fernandes zet voor, de Zweedse invaller Richie Omorowa kopt de bal voor het doel en de andere Zweedse Oscar Uddenäs geeft op de lijn het laatste tikje.

Excelsior - Fortuna Sittard 2-1

EXC-FOR | 69' DOELPUNT FORTUNA SITTARD!

Daar is dan toch de goal van Fortuna Sittard. Excelsior krijgt de bal niet goed weg en Deroy Duarte schiet binnen.

Excelsior - Fortuna Sittard 1-1

Deroy Duarte viert zijn goal

Ook PSV-coach Bosz geniet van Verstappen: 'Uitzonderlijk, uniek talent'

Ook PSV-coach Bosz geniet van Verstappen: 'Uitzonderlijk, uniek talent'

EXC-FOR | 55' Enorme kans Fortuna

Fortuna dringt na rust wat meer aan en krijgt een niet te missen kans. Toch mist Córdoba. De Spanjaard krijgt de bal zelfs niet tussen de palen.

Excelsior - Fortuna Sittard 1-0

EXC-FOR | Tweede helft

De tweede helft gaat van start. Geen wijzigingen bij beide teams.

Vier op een rij

Nikolas Agrafiotis scoorde ook al in de laatste eredivisiewedstrijd van Excelsior van vorig seizoen. Hij is de 4de speler met een doelpunt in minstens 4 opeenvolgende eredivisieduels van Excelsior en de eerste sinds Cees Schapendonk in 1987 (5 duels op rij).

Nikolas Agrafiotis

EXC-FOR | Rust

Het is rust op Woudestein. Met deze stand sluit Excelsior de zaterdag af met zeven punten en als koploper van de eredivisie. Er vielen weinig kansen te noteren in de eerste helft. Fortuna had een paar mogelijkheden via Córdoba en Noslin, maar daar bleef het bij. De bezoekers moeten in de tweede helft uit een ander vaatje tappen.

Deroy Duarte en Remy Vita

EXC-FOR | 30' DOELPUNT EXCELSIOR!

Nikolas Agrafiotis maakt zijn derde goal in drie wedstrijden en schiet Excelsior naar de virtuele koppositie. Via Redouan El Yaakoubi, Noah Naujoks en Derensili Sanches Fernandes en een Fortuna-been van Pinto komt de bal voor de voeten van de 23-jarige spits.

Excelsior - Fortuna Sittard 1-0

Excelsior viert de goal van Nikolas Agrafiotis (m)

Bekijk de samenvatting van NEC - RKC Waalwijk

Bekijk de samenvatting van NEC - RKC Waalwijk

EXC-FOR | Aftrap

De bal rolt op Woudestein. Wie pakt de koppositie? Excelsior of Fortuna?

NEC heeft eerste eredivisiepunten binnen: simpele zege op RKC Waalwijk

NEC heeft zijn eerste punten van het seizoen binnen. De Nijmegenaren wonnen thuis met 3-0 van RKC Waalwijk, dat na drie wedstrijden nog puntloos is in de eredivisie.

NEC-RKC | 95' DOELPUNT NEC!

Met een fraai wippertje geeft invaller Rober González het publiek nog een mooi toetje.

NEC - RKC Waalwijk 3-0

NEC-RKC | 90' DOELPUNT NEC!

Cillessen schiet uit, invaller Dost kopt door en Mattsson scoort. De eerste inzet van de Deen wordt nog gepakt door Vaessen, maar in tweede instantie is het raak. De zege is nu echt bijna binnen voor het geplaagde NEC.

NEC - RKC Waalwijk 2-0

NEC-RKC | 86' NEC verzuimt duel te beslissen

NEC is via Magnus Mattsson twee keer dicht bij de 2-0, maar de Deense maker van de openingsgoal laat na een tweede treffer te maken. Etienne Vaessen redt twee keer. Zo blijft het nog spannend.

NEC - RKC Waalwijk 1-0

Opstelling Fortuna Sittard

Opstelling Fortuna Sittard

Opstelling Excelsior

Opstelling Excelsior

NEC-RKC | 75' Entree Dost

Bas Dost, die afgelopen woensdag een contract voor één jaar tekende, komt in de ploeg bij NEC. De 34-jarige spits zal met zijn ervaring willen proberen de benauwde zege veilig te stellen of een doelpuntje mee te pakken om de voorsprong uit te breiden.

NEC - RKC Waalwijk 1-0

NEC-RKC | 57' Lat!

Daar is bijna de gelijkmaker van RKC en dat zou op basis van het spel en de kansen verdiend zijn. David Min kopt na een voorzet van links op de lat.

NEC - RKC Waalwijk 1-0

Malen bezorgt Dortmund een punt

Borussia Dortmund is in de Bundesliga de uitwedstrijd tegen VfL Bochum niet zonder kleerscheuren doorgekomen: 1-1. De ploeg van coach Thomas Letsch (ex-Vitesse) handhaafde zich vorig seizoen maar net, maar had weinig angst voor Dortmund, de vice-landskampioen. Dortmund kreeg na rust pas vat op z'n streekgenoot en met een bekeken bal maakte Donyell Malen van twintig meter gelijk.

Donyell Malen

NEC-RKC | Tweede helft

De bal rolt voor de tweede helft bij NEC - RKC Waalwijk (1-0). Twee wissels bij RKC. Coach Henk Fraser brengt Shawn Adewoye voor Lutonda en Aaron Meijers voor Felida.

Voorsprong NEC zegt nog niks

NEC begint, net als in zijn vorige twee eredivisiewedstrijden tegen Excelsior (3-4 verlies) en Heracles (2-1 verlies), met een voorsprong aan de 2de helft. Ondanks de voorsprong bij rust verloor NEC die twee wedstrijden wel, dus dat zegt nog niets.

'Die kus staat voor alles wat er mis is in het Spaanse voetbal'

Het is een rel die Spanje al de hele week in de ban houdt: de ongevraagde kus van Luis Rubiales, voorzitter van de Spaanse voetbalfederatie, zondag vlak na de door Spanje gewonnen WK-finale. De wereldvoetbalbond FIFA heeft Rubiales voorlopig geschorst en elf leden van de technische staf van bondscoach Jorge Vilda zijn vandaag uit onvrede zelf opgestapt.

NEC-RKC | Rust in Nijmegen

NEC leidt bij rust tegen RKC door een goal van Magnus Mattsson, maar overtuigend is het niet bij de Nijmegenaren. Kramer kreeg een goede kans en na de openingsgoal is ook Bakkali twee keer gevaarlijk met schoten van afstand.

Ruststand: NEC - RKC Waalwijk 1-0

Dirk Proper en Julian Lelieveld

Hoofdrol Fernandes bij comeback United, Arsenal morst punten

Op een vermakelijke Premier League-zaterdagmiddag zijn Manchester United en Arsenal teruggekomen van een vroege achterstand.

United stond in de vijfde minuut thuis met 0-2 achter tegen Nottingham Forest, maar won uiteindelijk met 3-2. Arsenal speelde voor eigen publiek met 2-2 gelijk tegen Fulham.

NEC-RKC | 23' DOELPUNT NEC!

De openingsgoal van de thuisploeg begint bij Hansen, die linksback Verdonk wegstuurt met een steekpass. Verdonk zet voor vanaf de achterlijn en dan is Magnus Mattsson net sneller bij de bal dan doelman Etienne Vaessen en scoort de Deen in twee instanties.

NEC - RKC Waalwijk 1-0

Magnus Mattsson (l) viert zijn goal

NEC-RKC | 20' Uithaal Ogawa

Koki Ogawa is het lichtpunt van NEC in dit prille seizoen. De Japanse spits, gehuurd van Yokohama FC, scoorde al twee keer en laat nu ook zien over een scherp schot te beschikken. Hij draait kort weg en schiet net over.

NEC - RKC Waalwijk 0-0

NEC-RKC | 14' Misser Kramer

Na een energiek begin van de thuisploeg is de eerste grote kans voor de bezoekers. Na balverlies van Hansen komt de bal bij rechtsback Lelieveld en die heeft een goede lage voorzet in huis. Bij de tweede paal kan Kramer de bal simpel binnentikken, maar dat lukt de aanvoerder van RKC niet. Doelman Cillessen lijkt geklopt, maar de bal wordt ternauwernood van de doellijn gewerkt. NEC ontsnapt.

NEC - RKC Waalwijk 0-0

NEC-RKC | Aftrap

De bal rolt in Nijmegen. Wie komt er van de nul af? NEC of RKC?

Opkomst bij NEC

Opstelling RKC Waalwijk: Bruma vervangt Van den Buijs

Dario van den Buijs ontbreekt vanwege een blessure bij RKC. Jeffrey Bruma heeft daarom na twee invalbeurten zijn eerste startplek in het centrum van de verdediging. Aanvoerder Michiel Kramer is er ondanks zijn obscene juichgebaar vorige week tegen AZ gewoon bij.

Opstelling RKC Waalwijk

Opstelling NEC: geen Schöne en Van Rooij, debuut voor Deen Ross

De nieuwe aanwinst Bas Dost zit voor het eerst op de bank bij NEC. Door blessures kan NEC niet beschikken over Lasse Schöne en Bart van Rooij. Mees Hoedemakers neemt de plaats van Schöne op het middenveld over en Brayann Pereira vervangt Van Rooij op rechtsback.

Verder heeft coach Rogier Meijer een plak ingeruimd voor de debuterende Deen Mathias Ross in het centrum van de verdediging, waardoor Calvin Verdonk naar linksback gaat en Youri Baas op de bank zit.

Opstelling NEC

Kan Dost crisis bij NEC bezweren?

Het seizoen is pas net begonnen, maar in Nijmegen lijkt het al crisis. Met twee nederlagen tegen Excelsior (3-4) en Heracles Almelo (2-1) begon het ambitieuze NEC slecht en staat trainer Rogier Meijer onder druk bij NEC. Meegereisde supporters van de club uit Nijmegen drongen tijdens het duel in Almelo met spreekkoren aan op zijn vertrek. En na middernacht wachtten tientallen fans van NEC de spelersbus op bij het Goffertstadion opgewacht.

Met het aantrekken van Bas Dost hoopt NEC het tijd te keren. De 34-jarige spits zat na zijn vertrek bij FC Utrecht nog zonder club. Dost tekende woensdag een contract voor één seizoen.

Dost: 'Mensen mogen alles verwachten, maar ik weet zelf wat ik wel en niet kan'

Tottenham Hotspur wint ook van Bournemouth en is voorlopig koploper

Tottenham Hotspur heeft de 2-0 overwinning op Manchester United van vorige week een goed vervolg gegeven. Uit bij Bournemouth kende de ploeg uit Noord-Londen weinig problemen: 0-2. In het Vitality Stadium toonde Micky van de Ven eens te meer waarom hij in korte tijd een vaste waarde is geworden bij Tottenham Hotspur.

James Maddison viert zijn goal

Terug naar vrijdag: Roda blijft koploper eerste divisie

Roda JC blijft koploper in de eerste divisie. De Limburgers wonnen vrijdagavond in het Parkstad Limburg Stadion van TOP Oss (2-0). Het gedegradeerde FC Emmen heeft zijn eerste overwinning te pakken. Op bezoek bij De Graafschap werd gewonnen met 1-0.

Walid Ould-Chikh

Stand: koppositie lonkt voor Excelsior en Fortuna

Een blik op de stand leert dat Excelsior en Fortuna Sittard zomaar de koppositie kunnen pakken. Daarvoor hebben ze een overwinning nodig. Een heuse strijd om de koppositie dus op Woudestein. En zondag kan sc Heerenveen die eventuele koppositie dan weer overnemen.

Vier wedsstrijden verplaatst

De wedstrijden uit de derde ronde die zijn verplaatst naar eind september zijn:

  • PSV - Go Ahead Eagles (woensdag 27 september 18.45 uur)
  • FC Twente - Vitesse (woensdag 27 september 20.00 uur)
  • Ajax - FC Volendam (woensdag 27 september 21.00 uur)
  • AZ - Heracles Almelo (donderdag 28 september 20.00 uur)

Welkom!

Welkom bij ons liveblog met daarin vooral aandacht voor de derde speelronde van de eredivisie. de start van een beperkt programma. Geen PSV, Ajax, FC Twente en AZ in deze speelronde omdat de KNVB deze clubs rust gunt om de kans op Europees succes te vergroten. Vanavond alleen NEC - RKC Waalwijk (18.45) en Excelsior - Fortuna Sittard (21.00 uur).

Programma speelronde 3