liveblog
NOS VoetbalAangepast

Excelsior trekt 2-1 over de streep tegen Eagles • NAC-Willem II definitief stilgelegd

Dit is ons liveblog over het aankomende eredivisieweekend, dat vanavond in Rotterdam van start gaat.

Automatisch updates ontvangen op je smartphone bij een nieuw bericht in dit blog? Druk dan op het belletje.

liveblog gesloten

Einde blog

Bedankt voor het volgen van ons blog. Fijne avond nog en tot morgen!

Samenvatting Excelsior-Go Ahead Eagles

Bekijk de samenvatting van Excelsior - Go Ahead Eagles

Nieuwe KNVB-regels toegepast: NAC-Willem II definitief gestaakt door voorwerpen op het veld

De wedstrijd tussen NAC Breda en Willem II is definitief gestaakt nadat voor de tweede keer voorwerpen op het veld waren gegooid. Dat is in lijn met de nieuwe, strengere maatregelen van de KNVB.

De wedstrijd werd in de 71ste minuut eerst stilgelegd omdat er vuurwerk op het veld was gegooid. Toen de wedstrijd net weer was hervat scoorde Elton Kabangu voor Willem II en gooiden NAC-supporters plastic bekers richting de feestvierende spelers. Daarop haalde de scheidsrechter de ploegen definitief van het veld.

EXC-GAE | Wedstrijdverslag

Excelsior door thuiszege op Go Ahead Eagles boven de degradatiestreep

In de strijd tegen degradatie uit de eredivisie heeft Excelsior de zestiende plaats verlaten. De Rotterdammers wonnen thuis met 2-1 van Go Ahead Eagles, dat daardoor mogelijk ook nog een benauwde slotfase van het seizoen tegemoet gaat.

FC Emmen is nu de nieuwe nummer zestien van de eredivisie, die op het einde van het seizoen play-offs om promotie en degradatie moet spelen. De onderste twee clubs degraderen rechtstreeks. Emmen speelt zondag een zware uitwedstrijd tegen Ajax.

Programma en stand eredivisie

  • NOS
    Programma en uitslagen eredivisie
  • NOS
    Stand eredivisie

NAC-Willem II weer stilgelegd, nu definitief

Het "Schaam je kapot" schalt door het Rat Verlegh-stadion omdat de wedstrijd weer is stilgelegd. Vlak na een doelpunt van Willem II worden er plastic glazen bier op het veld gegooid waarna scheidsrechter Manschot besluit de wedstrijd definitief te staken.

EXC-GAE | 90+5' Afgelopen

Excelsior houdt de voorsprong vast en wint met 2-1 van Go Ahead Eagles.

Ten Hag moet Martinez rest van seizoen missen

Lisandro Martinez heeft zijn laatste wedstrijd van het seizoen gespeeld voor Manchester United. De centrale verdediger raakte in de Europa League-wedstrijd tegen Sevilla geblesseerd aan zijn voet en blijkt zijn middenvoetsbeentje gebroken te hebben.

De oud-Ajacied zou op tijd fit moeten zijn voor de start van het nieuwe seizoen.

Lisandro Martinez gaat geblesseerd van het veld

NAC-Willem II bijna weer van start

De wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie tussen NAC Breda en Willem II is in de slotfase stilgelegd nadat vuurwerk op het veld was gegooid. Hoewel het om één stuk vuurwerk ging dat ook snel kon worden gedoofd door een steward, besloot scheidsrechter Jeroen Manschot de aangescherpte regels van de KNVB te volgen en alle spelers naar de kleedkamers te sturen. "Schaam je kapot", zong een groot deel van het publiek in het Rat Verlegh-stadion.

De Brabantse derby begon al wat later dan gepland, omdat voor de aftrap volop vuurwerk werd afgestoken. "Tijdelijk gestaakt. Gooi geen voorwerpen richting het veld", verscheen op de schermen in het stadion nadat de wedstrijd in de slotfase bij een stand van 0-0 was stilgelegd.

Het is de bedoeling dat de wedstrijd na een korte onderbreking weer verder gaat. Als er nogmaals iets op het veld wordt gegooid, wordt het duel wel definitief gestaakt. De KNVB scherpte de regels vorige week aan, nadat Ajax-speler Davy Klaassen in De Kuip vanuit het Feyenoord-publiek een voorwerp op zijn hoofd gegooid had gekregen.

Beide teams staan inmiddels weer op het veld en maken zich klaar om de wedstrijd te hervatten.

EXC-GAE | 65' DOELPUNT EXCELSIOR!

Het gaat opeens hard! Nu ligt de bal er aan de andere kant weer in. Goudmijns schot wordt nog gekeerd door De Lange, maar de rebound van Baas is onhoudbaar. Excelsior weer op voorsprong.

EXC-GAE | 62' DOELPUNT GO AHEAD EAGLES!

Waar de doelpunten maar uitbleven in de eerste helft is het nu al snel twee keer raak. Kuipers neemt met een harde volley richting kruising het Excelsior-doel onder vuur, Van Gassel met de goede reflex, maar Willumson staat bij de tweede paal om de bal simpel binnen te tikken. 1-1 inmiddels.

EXC-GAE | 54' DOELPUNT EXCELSIOR!

En dan is het opeens 1-0 dankzij geblunder in de Eagles-defensie. Keeper De Lange met een kort balletje op José Fontán waarna de Spanjaard de bal verspeelt. Uiteindelijk is het Couhaib Driouech die het beslissende tikje geeft. Excelsior op voorsprong in eigen huis.

Excelsior viert de 1-0

EXC-GAE | 46' Gaan we weer!

De bal rolt weer in Rotterdam, waar het 0-0 staat tussen Excelsior en Go Ahead. Als de tweede helft net leuk is als de slotfase van de eerste, dan gaan die doelpunten nog wel komen.

EXC-GAE | 45+4' Rust

Ondanks een hele sterke slotfase van Go Ahead, waarin de bezoekers een paar keer goed gevaarlijk werden, is het nog altijd 0-0 in Rotterdam.

EXC-GAE | 37' Go Ahead nog gevaarlijker!

Dat scheelde heel weinig voor Go Ahead. Finn Stokkers krijgt de uitgelezen mogelijk op van enkele meters afstand de bal in het doel te knallen. De aanvaller ziet zijn harde volley echter hoog over gaan.

Stokkers baalt van zijn gemiste kans

EXC-GAE | 32' Excelsior gevaarlijk!

Daar was bijna de openingstreffer voor de thuisploeg. Julian Baas knalt een vrije trap hard op de lat.

EXC-GAE | Wie hebben we daar?

Gisteravond nog matchwinner voor stadgenoot Feyenoord in de Europa League-wedstrijd tegen AS Roma, vanavond zit Mats Wieffer met ploeggenoot en oud-jeugdspeler van Excelsior, Quilindschy Hartman, op de tribune. Wieffer maakte afgelopen zomer de overstap van Excelsior naar Feyenoord.

Mats Wieffer en Quilindschy Hartman

EXC-GAE | 11' Kansje Go Ahead

Een foutje achterin bij Excelsior leidt de eerste grote kans van de wedstrijd in. Stokkers loopt op en geeft af op Adekanye. Vlak voordat laatstgenoemde kan uithalen zit er een Rotterdams voetje tussen.

EXC-GAE | 1' Aftrap

Go Ahead heeft afgetrapt op Woudestein. De 29ste speelronde van de eredivisie is begonnen!

EXC-GAE | Keepers op dreef

Doelmannen Stijn van Gassel (Excelsior) en Jeffrey de Lange (Go Ahead) misten dit eredivisieseizoen nog geen speelminuut van hun club. Milan van Ewijk (sc Heerenveen) is naast dit duo de enige andere speler die elke eredivisieminuut op het veld stond dit seizoen.

EXC-GAE | Wat feitjes op een rij

- Excelsior won thuis slechts vier van de veertien eredivisieduels met Go Ahead, dat zeven overwinningen boekte in Rotterdam.

- In 1985 won Go Ahead voor het laatst: 0-1 (Voskamp). In 1976 werd het 0-5.

- Nummer 16 Excelsior heeft zes punten minder dan Go Ahead (twaalfde), dat de verdedigers Nauber en Oppegard mist.

- Kuipers (Go Ahead) speelde drie jaar voor Excelsior. Hij kopte Go Ahead bij Excelsior in 2021 naar de eredivisie.

- Bas Kuipers en Finn Stokkers keren terug in de basis bij de Eagles. Kuipers maakte zijn eredivisiedebuut in het shirt van Excelsior (op 30 augustus 2014) en speelde in totaal 76 eredivisiewedstrijden voor de Kralingers.

- Marinus Dijkhuizen voert 1 wissel door in zijn basiselftal ten opzichte van de verloren uitwedstrijd tegen PSV afgelopen eredivisiespeelronde (4-0 verlies): Marouan Azarkan keert terug in de basis na zijn blessure en vervangt Sven Nieuwpoort.

- Met 3 goals en 6 assists is Feyenoord-huurling Azarkan dit eredivisieseizoen de meest waardevolle speler van Excelsior.

EXC-GAE | Go Ahead is binnen

Bas Kuipers komt aan bij het stadion van Excelsior

Osimhen weer terug bij Napoli

Victor Osimhen werd deze week enorm gemist bij Napoli, dat in de kwartfinale van de Champions League met 1-0 verloor van AC Milan. De spits was toen nog geblesseerd, maar hij kan zaterdag in het Serie A-duel met degradatiekandidaat Hellas Verona weer meedoen.

Napoli heeft negen wedstrijden voor het einde van de competitie 16 punten voorsprong op Lazio, dat tweede staat. Dinsdag is de return in de Champions League tegen Milan.

Coëfficiënten-merchandise in omloop

Statistiekengoeroe Michel Abbink is vannacht al op de eerste coëfficiënten-merchandise gestuit. Na de zege van Feyenoord op AS Roma van gisteren heeft Nederland een tweede direct ticket voor de Champions League van 2024/2025 te pakken.

Slot op zijn hoede voor hekkensluiter Cambuur

Feyenoord-trainer Arne Slot waakt daags na het Europese succes tegen AS Roma voor onderschatting van de volgende tegenstander: nummer laatst in de eredivisie SC Cambuur. "Zij hebben net als wij de punten hard nodig", aldus Slot. "Dat is iets waar wij waakzaam voor moeten zijn."

"Dit seizoen hebben ze het moeilijk, maar thuis slagen ze er alsnog vaak in het de grote clubs lastig te maken", waarschuwt Slot. "Zie bijvoorbeeld de overwinning op PSV, terwijl AZ en FC Twente pas laat in de wedstrijd het verschil maakten."

Cambuur en Feyenoord treffen elkaar zondagmiddag om 16.45 uur.

Arne Slot langs de lijn voor Feyenoord

Galtier boos over racisme-aantijgingen, politie doet onderzoek

Christophe Galtier, trainer van Paris Saint-Germain, heeft gereageerd op de beschuldiging dat hij zich in zijn periode als coach van Nice racistisch zou hebben uitgelaten. Hij laat weten 'tot in het diepst van zijn vezels' geraakt te zijn door de aantijgingen.

In de Franse media verscheen onlangs een mail van de sportief directeur van Nice, gericht aan het bestuur van die club. Daarin claimde hij dat Galtier hardop zijn vraagtekens had gezet bij de hoeveelheid gekleurde en islamitische spelers in de selectie.

De politie in Nice heeft een onderzoek aangekondigd en deed al een huiszoeking op de burelen van die club.

De harde kern van PSG liet in een statement weten dat zij vinden dat Galtier weg moet als de aantijgingen bewezen worden.

Zelf reageerde Galtier als volgt: "Ik kan niet toestaan dat mijn naam en die van mijn familie zo door het slijk wordt gehaald. Daarom heb ik besloten om iedereen die mijn goede naam aantast aan te klagen. Ik heb respect voor iedereen, ongeacht afkomst, huiskleur of religie."

Eerder nam de Turkse Fortuna-spits Burak Yilmaz het voor Galtier op. De twee werkten samen bij Lille. "Ik heb met hem gewerkt en nooit negatief gedrag wat betreft religie of ras bij hem opgemerkt", schreef hij op Twitter.

NEC moet Tannane waarschijnlijk missen tegen Vitesse

Het is niet waarschijnlijk dat Oussama Tannane op tijd fit is voor NEC-Vitesse. Het zou een flinke aderlating zijn voor de Nijmegenaren, want Tannane voor zijn blessure in bloedvorm.

Trainer Rogier Meijer heeft weinig hoop op een snelle terugkeer van Tannane. "Als we te veel risico nemen, is het mogelijk einde seizoen voor hem en dat is niet wat we willen. De kans is groter dat hij er niet bij is dan dat hij er wel bij is.'

De oud-speler van Vitesse maakte dit seizoen in de eredivisie zes doelpunten en gaf negen assists. In de laatste twee wedstrijden die hij speelde, tegen RKC en PSV, scoorde de Marokkaan steeds twee keer. Tegen PSV raakte hij geblesseerd.

In de eerste editie van de Gelders derby pakte Tannane overigens rood. De wedstrijd in Arnhem eindigde in 0-0.

Bild: 'Liverpool wil Gravenberch bij Bayern wegplukken'

Ryan Gravenberch in actie namens Bayern München

Volgens Bild, dat vandaag ook al meldde dat Ajax Julian Rijkhoff van Borussia Dortmund wil kopen, heeft Liverpool interesse in Ryan Gravenberch. Jürgen Klopp zou de selectie van The Reds flink willen vernieuwen en daar zou Gravenberch onderdeel van moeten zijn.

De 20-jarige middenvelder ging in de zomer van Ajax naar Bayern, maar komt daar niet veel aan spelen toe. Ook onder Thomas Tuchel, opvolger van de ontslagen Julian Nagelsmann, zit Gravenberch bijna altijd op de bank.

Situatie Mané

Na de pijnlijk nederlaag bij Manchester City (3-0) kregen Bayern-spelers Sadio Mané en Leroy Sané het met elkaar op de stok. Wat er allemaal precies is gebeurd is niet duidelijk, maar Mané kreeg van de club zelf een schorsing.

Trainer Tuchel ging er vandaag kort op in. "We hebben het uitgesproken en daarmee is het opgelost. Ik ken Sadio als een absolute topprof en dat is nu niet anders." Mané mist, net als de geblesseerde Eric Maxim Choupo-Moting, de wedstrijd van zaterdagmiddag tegen Hoffenheim.

Van Nistelrooij over Nederlandse coëfficiënten-festijn: 'Geweldige ontwikkeling'

Ook PSV-trainer Ruud van Nistelrooij is blij met de Nederlandse opmars op de coëfficiëntenlijst van de UEFA. Vanaf het seizoen 2024/2025 beschikt de eredivisie over een extra Champions League-ticket.

"Het is een geweldige ontwikkeling voor de eredivisie", zei Van Nistelrooij. "Het is zeker iets om trots op te zijn, maar het is wel zaak om die plaats te onderhouden en uit te breiden."

Extra Champions League-ticket verandert weinig voor Van Nistelrooij

Oud-speler NAC en Feyenoord Luyten overleden

Oud-voetballer Cock Luyten is vorige week op 86-jarige leeftijd overleden. De voormalige aanvaller speelde in het verleden voor onder meer NAC Breda en Feyenoord.

Voor de thuiswedstrijd van NAC tegen Willem II van vrijdagavond zal een minuut stilte in acht genomen worden in het Rat Verlegh Stadion. Luyten speelde in de jaren zestig gedurende twee periodes 353 officiële wedstrijden voor de club uit Breda.

Cock Luyten, geboren Rotterdam, viert een Feyenoord-goal met een flinke sprong

Fitz-Jim wil meer dan Jong Ajax, desnoods met een verhuur

In een vooral rommelend seizoen in Amsterdam zoekt een ontluikend talent zijn weg. Kian Fitz-Jim is 19 jaar, speelt nu zijn derde seizoen in de Keuken Kampioen Divisie en hikt tegen het eerste van Ajax aan, maar definitief doorbreken in een elftal dat grotendeels dolend door het seizoen gaat, blijkt lastig.

De verdedigende middenvelder draafde in de competitie twee keer kortstondig op in Ajax 1, als invaller uit bij SC Cambuur en NEC. Nog niet in een eredivisiewedstrijd in de eigen Johan Cruijff Arena. En dus is Fitz-Jim, die wel in de basis stond in de bekerduels met FC Den Bosch en De Graafschap (ook weer beide keren buitenshuis), nog niet tevreden.

"Ik denk dat je als mens nooit echt tevreden bent met wat je hebt en dat je altijd meer wilt. Op dat punt zit ik nu. Ik heb mijn debuut gemaakt en ik wil meer." Maar het is de vraag of het talent nog veel speelminuten gaat krijgen dit eredivisieseizoen.

Van Nistelrooij over De Jong en Sangaré

Luuk de Jong is fit genoeg om morgenavond te starten voor PSV tegen FC Volendam, nadat hij vorige week uit was gevallen tegen Excelsior (4-0). Dit seizoen is de spits vaak geblesseerd geweest, maar desondanks is hij volgens trainer Ruud van Nistelrooij van grote waarde.

"Hij is heel stabiel en neemt verantwoordelijkheid voor de ploeg", aldus de coach op de persconferentie voor Volendam-uit. "Natuurlijk heeft hij soms klachten en pijntjes. Hij komt van een situatie waarin hij vooral als invaller speelde. Hij moest dus weer even wennen aan het ritme van drie keer 90 minuten per week spelen."

Reservebeurt Sangaré

Van Nistelrooij kreeg ook vragen over Ibrahim Sangaré, die vorige week voor het duel met Excelsior (4-0) gepasseerd werd. "Hij is daar uitstekend mee om gegaan. Hij heeft heel goed gereageerd, staat er op de trainingen en haalt het beste uit zichzelf."

De laatste weken wisselen verschillende spelers stuivertje op het middenveld van PSV. Puzzelt Van Nistelrooij niet te veel? "De basis is het constante, maar af en toe moet je nou eenmaal wat aanpassen."

Ten Hag lijkt Martínez tijdje te moeten missen

Manchester United-coach Erik ten Hag maakt zich zorgen om de blessure van Lisandro Martínez, die gisteren uitviel in het Europa League-duel met Sevilla (2-2). Ten Hag gaat ervan uit dat de Argentijnse verdediger zondag niet beschikbaar is in de competitiewedstrijd tegen Nottingham Forest.

"Er was geen tegenstander bij betrokken, dus het ziet er niet goed uit. Maar we moeten afwachten. De medische staf moet zijn werk doen en dan zullen we de juiste diagnose krijgen", zei de Nederlandse trainer.

Er werd gesproken over een zware achillespeesblessure, maar volgens Ten Hag was dat het niet. "Ik weet net wat het is, maar niet zijn achillespees. Ik heb met hem gesproken en hij is oké en rustig." Naast Martinez moest Ten Hag ook zijn andere verdediger Raphael Varane in de rust wisselen.

Martínez raakt geblesseerd tijdens Manchester United - Sevilla

Bild: 'Ajax zet in op komst Rijkhoff'

Volgens de Duitse (sport)krant Bild wil Ajax deze zomer Julian Rijkhoff terughalen van Borussia Dortmund. De 18-jarige spits verruilde twee seizoenen geleden de opleiding van Ajax voor die van Dortmund.

Rijkhoff heeft in Duitsland behoorlijk indruk gemaakt, onder meer met zijn goals in de UEFA Youth League. Ajax zou wel een transfersom moeten neerleggen voor Rijkhoff, die onlangs zijn contract nog verlengde bij Die Borussen.

Ook die andere Koopmeiners heeft ambitie: 'Zelf nooit met vergelijkingen bezig'

Ooit stond Peer Koopmeiners al eens prominent afgebeeld in La Gazzetta dello Sport. Per ongeluk. Want de gerenommeerde sportkrant verwarde hem met de twee jaar oudere Teun, die in de belangstelling stond van AS Roma.

Voor de buitenwacht lijken ze ook erg op elkaar, de twee voetballende broers. Bij AZ leek Peer na het vertrek van Teun de gedroomde opvolger op het Alkmaarse middenveld, maar dat is er nog altijd niet van gekomen.

Waar Teun al een tijdje in de top van de Italiaanse Serie A en de Champions League speelt met Atalanta en uitgroeide tot Oranje-international, vecht Peer tegen degradatie met Excelsior. Ook vanavond weer in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles (20.00 uur).

Cocu mist ook NEC-Vitesse, door 'gecompliceerd herstel' blindedarmoperatie

Ook bij de Gelderse derby kan Phillip Cocu nog niet langs de lijn staan. De trainer van Vitesse ligt nog altijd in het ziekenhuis na een operatie die een week geleden werd uitgevoerd aan zijn blindedarm. Hij miste vorige week ook het duel tussen Vitesse en Go Ahead Eagles (2-0).

De trainer wordt vervangen door zijn assistent Chris van der Weerden, die zijn voetballoopbaan ooit begon bij NEC. Op de clubsite van de Arnhemmers staat te lezen dat Cocu naar verwachting nog enkele dagen in het ziekenhuis moet blijven voor behandeling en observatie, omdat zijn herstel van de operatie 'gecompliceerd' is.

Vitesse meldt daarbij dat de 52-jarige Cocu zijn werkzaamheden zo snel mogelijk gefaseerd oppakt. "Ik hoop spoedig weer zelf op het veld te kunnen staan, maar voor nu moet ik mijn gezondheid voorrang geven. Ik wens de staf, spelers, collega's en supporters dit weekend veel succes in de Gelderse derby."

Phillip Cocu mist ook de Gelderse derby NEC-Vitesse

Prachtavond voor doelpuntenmaker Wieffer

Hoofdrolspeler Wieffer: 'Ik hoor altijd dat ik vaker moet schieten'

Nog even terug naar gisteren, naar de mooie overwinning van Feyenoord op AS Roma, in de kwartfinale van de Europa League.

Mats Wieffer was aan het eind van de eerste helft tegen AS Roma even de schlemiel, nadat een ongelukkige handsbal een penalty tegen op had geleverd. In de tweede helft had hij juist alle reden tot juichen. De 23-jarige middenvelder, die eind maart zijn Oranjedebuut maakte tegen Gibraltar, scoorde kort na rust op knappe wijze.

"Ik hoor altijd dat ik vaker moet schieten. Op dat moment had ik de tijd om te denken en ik dacht: ik schiet in één keer, ook al gaat-ie het stadion uit. Dat heb ik één keer eerder gedaan en toen ging de bal er ook in, dus misschien moet ik het vaker doen. Hij ging er lekker in."

Haller neemt afscheid van Ajax-fans

Sébastien Haller neemt zondagavond voorafgaand aan Ajax - FC Emmen afscheid van de fans van Ajax. De Frans-Ivoriaanse spits vertrok deze zomer na anderhalf seizoen naar Borussia Dortmund.

Kort na zijn overstap werd bij Haller teelbalkanker geconstateerd. Daarvan is de aanvaller inmiddels hersteld en de laatste weken speelt hij bij Dortmund geregeld in de basis.

Sébastien Haller bij Ajax

Twee directe CL-tickets zijn binnen, De Jong is trots

Nederland kan op basis van de UEFA-coëfficiëntenlijst vanaf het seizoen 2024/2025 rekenen op twee directe startbewijzen voor de Champions League. Dat betekent dat er volgend seizoen in Nederland voor het eerst in 23 jaar wordt gestreden om in totaal drie Champions League-tickets. De nummer drie van het eredivisieseizoen 2023/2024 gaat immers naar de derde voorronde van het miljardenbal.

Dit seizoen geven in de eredivisie alleen nog de eerste (groepsfase) en tweede plek (voorrondes) recht op Champions League-voetbal. Het extra ticket is binnen, omdat Nederland de zesde plaats op de coëfficiëntenlijst nu definitief heeft overgenomen van Portugal.

Reactie De Jong

Eredivisie-chef Jan de Jong is zo trots al een pauw op die zesde plek. "Dat is vanwege de extra Europese tickets ontzettend belangrijk voor de aantrekkelijkheid van de Eredivisie, de commerciële groei en financiële stabiliteit van de clubs, de ontwikkeling en waarde van spelers, en de aantrekkingskracht voor nieuwe talenten. Nu moeten we er samen voor zorgen dat we deze plek vasthouden."

"We hebben samen het belang van Europees voetbal centraal gezet door onder meer af te spreken dat alle clubs in de Eredivisie zich verplichten om mee te werken aan verzoeken tot verschuiven van wedstrijden in het belang van een optimaal wedstrijdschema voor de Europees spelende clubs."

"Ook het later instromen van de Europees spelende clubs in de KNVB Beker en het collectieve besluit om het spelen op natuurgras te bevorderen hebben bijgedragen aan het gemeenschappelijke doel om een sterkere Nederlandse competitie te worden."

Einde seizoen voor Utrechter Hendriks

FC Utrecht moet het de rest van het seizoen stellen zonder Ramon Hendriks. De 21-jarige verdediger liep vorige week een knieblessure op in het uitduel met FC Groningen en moet enkele maanden revalideren.

Het is de tweede zware blessure voor Hendriks in korte tijd. De huurling van Feyenoord liep in de zomer vlak voor zijn overstap een kruisbandblessure op. Hij maakte pas vorige maand zijn debuut voor Utrecht.

Hendriks was een van de drie geblesseerden die kort achter elkaar uitvielen bij FC Utrecht in het uitduel met FC Groningen:

Bekijk de samenvatting van FC Groningen - FC Utrecht

Welkom!

Gisteren vierde voetbalminnend Nederland tot in de kleine uurtjes een enorm coëfficiëntenfeest en nu staat er alweer een nieuw eredivisieweekend voor de deur.

Nagenietend van de onstuitbare opmars van Nederland op die UEFA-lijst, bereiden we je hier voor op de komende voetbaldagen.

Mats Wieffer viert de 1-0