liveblog
NOS VoetbalAangepast

Transferblog: 'PSV gaat vol voor Thorgan Hazard' • NEC laat Duelund vertrekken naar Denemarken

liveblog gesloten

Fenerbahçe verhuurt ex-PSV'er Bruma aan SC Braga

De Portugese aanvaller Bruma werd op 20 januari door Fenerbahçe definitief overgenomen zijn van PSV. Dat betekent echter niet dat zijn toekomst in Turkije ligt. Vandaag verhuurde de Turkse club de 28-jarige aanvaller voor de rest van het seizoen aan het Portugese SC Braga.

PSV nam Bruma in 2019 voor zo'n 12 miljoen euro over van RB Leipzig en legden hem toen voor vijf jaar vast. In Eindhoven kon hij zijn transfersom nauwelijks waarmaken. PSV verhuurde hem eerder aan het Griekse Olympiakos Piraeus.

NEC neemt afscheid van Duelund

Mikkel Duelund

De Deense voetballer Mikkel Duelund vertrekt per direct bij NEC Nijmegen. De club heeft de huurovereenkomst met Dinamo Kiev ontbonden, waardoor de middenvelder nu zijn transfer naar Aarhus in zijn vaderland kan afronden.

De 25-jarige Duelund stond wegens het ontbreken van de geschorste Oussama Tannane de laatste drie wedstrijden wel in de basis bij NEC, maar hij zag zelf geen toekomst bij de nummer 9 in de stand. Mede daarom had hij al eerder een verzoek ingediend om te vertrekken. "Het is belangrijk dat er perspectief is voor een speler en dat ontbrak steeds meer na de competitiestart", zegt technisch directeur Carlos Aalbers.

"Mikkel heeft zich altijd professioneel opgesteld en om die reden waren we ook bereid om mee te werken aan een transfer, mede vanwege het feit dat we zijn vertrek intern kunnen opvangen."

Duelund kwam gedurende anderhalf jaar tot 41 officiële optredens voor NEC. De spelmaker was in die periode goed voor vier doelpunten en vijf assists.

Oppegård vijfde Scandinaviër in Go Ahead-selectie

Go Ahead Eagles heeft de Noor Fredrik Oppegård voor de rest van het seizoen gehuurd van PSV. De 20-jarige linksback speelde tot nu toe tien wedstrijden in de hoofdmacht van de Eindhovenaren.

Oppegård is na Isac Lidberg, Tesfaldet Tekie, Oliver Edvardsen en Willum Willumsson de vijfde Scandinaviër in de selectie van Go Ahead.

Hij heeft met landgenoot Edvardsen een verleden, met wie hij eerder in Noorwegen al samenspeelde. "Als jeugdspelers zijn we bij Vålerenga IF enkele jaren teamgenoten van elkaar geweest. Om te wennen aan mijn nieuwe omgeving is het prettig voor mij om met Oliver een bekende tegen te komen bij Go Ahead Eagles", aldus de voetballer op de website van Go Ahead.

Oppegård heeft bij PSV nog een contract tot en met juni 2025.

Fredrik Oppegard (rechts) tijdens een wedstrijd met Jong PSV in duel met Robin Schouten van De Graafschap

Chelsea blijft zich roeren op transfermarkt

Chelsea heeft opnieuw een speler gepresenteerd, ditmaal Malo Gusto. De 19-jarige verdediger komt over van Olympique Lyonnais en tekent een contract tot medio 2030. De Londenaren verhuren Gusto de rest van het seizoen nog wel aan Lyon.

Gusto is alweer de zevende winterse nieuweling, na onder anderen Noni Madueke van PSV. Chelsea heeft naar verluidt 35 miljoen euro betaald voor de Franse jeugdinternational.

'Ajax-doelman Gorter op weg naar Aberdeen'

Jay Gorter maakt volgens ESPN en het AD het seizoen op huurbasis af bij Aberdeen. De doelman stond begin dit seizoen nog onder de lat bij Ajax in de strijd om de Johan Cruijff Schaal, maar maakte geen goede indruk. Gorter verdween uit beeld en gaat nu zijn geluk beproeven in Schotland.

'PSV wil Hazard huren van Borussia Dortmund'

PSV hoopt Thorgan Hazard te huren van Borussia Dortmund, zo meldt onder meer het Eindhovens Dagblad. De 29-jarige Belgische aanvaller is dit seizoen geen basisspeler bij de Duitse topclub en mag eventueel vertrekken.

Hazard zit vandaag al niet bij de wedstrijdselectie van Dortmund voor het competitieduel met Bayer Leverkusen.

Sarr is Heerenveen dankbaar

Amin Sarr reageert op zijn aanstaande transfer van sc Heerenveen naar Olympique Lyonnais, dat dertien miljoen euro voor de aanvaller gaat betalen.

Sarr is Heerenveen dankbaar: 'Ben hier heel gelukkig geweest'

Eredivisieclubs melden zich voor Van den Belt

Thomas van den Belt staat voor een transfer naar de eredivisie. Diverse subtoppers en ook Feyenoord zouden volgens Voetbal International interesse hebben in de uitblinker van PEC Zwolle.

"Er is inderdaad interesse voor mij en dat is een club waar ik ook heel graag naartoe wil", aldus de middenvelder.

PSV maakt werk van Januzaj

In de zoektocht naar aanvallende versterking, is PSV uitgekomen bij Adnan Januzaj. De Belg (27) komt amper aan spelen toe bij Sevilla, waardoor de Eindhovenaren hem de rest van het seizoen hopen te kunnen huren.

Januzaj speelde in het verleden onder meer voor Manchester United en Real Sociedad.

Feyenoord zet zinnen op Spartaan Mijnans

In zijn zoektocht naar een extra middenvelder heeft Feyenoord zijn zinnen gezet op Sven Mijnans. De 22-jarige middenvelder uit Spijkenisse maakt dit seizoen een goede indruk bij de nummer zes van de eredivisie.

Sparta-trainer Maurice Steijn, zonder de naam van Feyenoord te noemen: "Er wordt inderdaad aan Mijnans getrokken door een andere club."

Veerman: 'Vertrek bij PSV is niet aan de orde'

Veerman: ‘Vertrek bij PSV in de winterstop is niet aan de orde’

Joey Veerman werd deze week in verband gebracht met een transfer naar Besiktas. De middenvelder van PSV zat drie duels op rij op de bank, maar scoorde als basisspeler tegen Go Ahead Eagles.

Oppegard van PSV naar Go Ahead

Vanavond speelden PSV en Go Ahead Eagles nog tegen elkaar in de eredivisie (uitslag 2-0). Kort daarvoor werden beide clubs het eens over de huurovereenkomst van Fredrik Oppegard.

De Noorse linksback speelt het komende half jaar in Deventer. De 20-jarige Oppegard speelde dit seizoen drie duels in de eredivisie voor PSV en meldt zich maandag in Deventer.

Fredrik Oppegard

'Mourinho woest op Zaniolo'

Volgens media in Italië en Engeland heeft José Mourinho het helemaal gehad met Nicolò Zaniolo. Volgens de Portugese coach zou de middenvelder azen op een vertrek en weigeren om te spelen en trainen bij AS Roma.

Zaniolo wordt al langere tijd met diverse clubs in verband gebracht, maar de 23-jarige Italiaan wees een aanbieding van Premier League-club Bournemouth af. Ook AC Milan, Juventus en Tottenham Hotspur worden aan Zaniolo gelinkt.

Het is niet voor het eerst dat Zaniolo om niet-sportieve redenen in het nieuws is. De linkspoot is een bijna onuitputtelijke bron van sensatie voor de roddelpers.

Nicolò Zaniolo

Cambuur versterkt zich met Foor

In de strijd tegen degradatie versterkt SC Cambuur zich met Navarone Foor. De middenvelder speelde eerder bij NEC en Vitesse in de eredivisie en is na omzwervingen in de Verenigde Arabische Emiraten, Cyrpus en Letland weer terug.

De 29-jarige Foor moet Cambuur wat extra ervaring bieden. Gisteren trok de club uit Leeuwarden met Ben Rienstra al een andere ervaren middenvelder aan.

Navarone Foor

Marokkaanse uitblinker naar Marseille

Azzedine Ounahi, die uitblonk in het Marokkaanse team dat de halve finale haalde op het afgelopen WK, heeft zijn transfer te pakken.

De middenvelder is op weg naar Olympique Marseille.

Franse belangstelling voor Sarr

Amin Sarr staat volgens de laatste geruchten voor een grote transfer naar Olympique Lyonnais. Technisch directeur Ferry de Haan heeft bij Omrop Fryslân het contact tussen beide clubs in elk geval bevestigd.

Vanavond vermoedelijk meer nieuws hierover, want de aanvaller speelt zo met sc Heerenveen tegen Vitesse.

Kerk verruilt Lokomotiv Moskou voor FC Antwerp

FC Antwerp heeft zich versterkt met Gyrano Kerk. De 27-jarige Amsterdammer tekende een contract tot het einde van het seizoen bij de club van trainer Mark van Bommel.

Kerk maakt de overstap van Lokomotiv Moskou, waar hij sinds 2021 onder contract stond. Hij kon naar Antwerpen verhuizen vanwege de nieuwe regelgeving van de wereldvoetbalbond FIFA na de Russische invasie in Oekraïne.

Kerk kwam eerder uit voor FC Utrecht en Helmond Sport. De aanvaller komt bij Antwerp, de nummer 3 van België, landgenoten Jurgen Ekkelenkamp, Vincent Janssen en Calvin Stengs tegen.

PSV verhuurt Vertessen aan Belgische club Union

PSV heeft aanvaller Yorbe Vertessen voor de rest van het seizoen verhuurd aan de Belgische club Union. De 22-jarige Belg maakt de competitie af bij de nummer 2 van de Jupiler Pro League, waarvoor onder anderen de Nederlanders Bart Nieuwkoop en Oussama El Azzouzi voetballen.

Vertessen fungeerde bij PSV vooral als invaller. Hij kwam dit seizoen in de Eredivisie acht keer in actie, waarvan slechts één keer als basisspeler. De Belg kwam niet tot scoren. Vorig seizoen maakte hij zes goals in de Eredivisie.

Trainer Ruud van Nistelrooij zei vrijdag al dat Vertessen na de komst van de Portugese spits Fábio Silva (gehuurd van Wolverhampton Wanderers) op huurbasis mocht vertrekken.

Yorbe Vertessen

Voetballer Caicedo smeekt Brighton om recordtransfer naar Arsenal

Voetballer Moisés Caicedo heeft zijn Engelse club Brighton & Hove Albion openlijk gevraagd of hij mag overstappen naar Arsenal. De koploper van de Premier League deed naar verluidt een bod van 60 miljoen pond (omgerekend bijna 70 miljoen euro) op de middenvelder uit Ecuador, maar Brighton wees dat bod af. In een bericht op Instagram smeekt de 21-jarige Caicedo zijn werkgever om hem te laten gaan.

"Ik ben de jongste uit een gezin met tien kinderen uit een arme wijk in Santo Domingo in Ecuador. Het is altijd mijn droom om de meest succesvolle voetballer ooit van Ecuador te worden", schrijft Caicedo. "Ik ben trots dat ik een recordbedrag voor Brighton kan ophalen, dat de club kan helpen om succesvol te blijven. De fans hebben me in hun harten gesloten en zij zullen altijd in mijn hart zitten. Ik hoop dat ze begrijpen dat ik deze enorme kans wil pakken."

Brighton & Hove Albion nam de Ecuadoraan in 2021 over van de Belgische club Beerschot.

Brighton verkocht onlangs al de Belgische aanvaller Leandro Trossard voor 27 miljoen pond aan Arsenal.

Moisés Caicedo

Bij PSV mislukte Hoever naar Stoke

Stoke City maakt de komst van Ki-Jana Hoever bekend. De Nederlands jeugdinternational wordt door de club uit het Championship voor de rest van het seizoen gehuurd van Wolverhampton Wanderers.

De 21-jarige Hoever werd het afgelopen half jaar door de Wolves verhuurd aan PSV, maar zijn verblijf in Eindhoven werd bepaald geen succes. PSV stuurde Hoever vervroegd terug naar Engeland.

Israelisch toptalent kiest voor Red Bull

Hij moet nog even wennen aan de sneeuw in Oostenrijk, maar Oscar Gloukh heeft toch echt voor Red Bull Salzburg gekozen. De Oostenrijkse club betaalt 7 miljoen euro voor het 18-jarige Israëlische toptalent.

Salzburg troeft daarmee diverse grote Europese clubs af. Ook onder meer FC Barcelona had zijn zinnen gezet op de aanvallende middenvelder.

Oscar Gloukh

Welkom!

Welkom! Hier houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de transfermarkt.