liveblog
NOS VoetbalAangepast

Rentree Madueke en De Jong grootste opsteker PSV bij verlies van Arsenal

  • Één inhaalduel in de Europa League, verder houden we de KNVB-beker in de gaten
  • Arsenal-PSV: 1-0

Updates ontvangen? Druk op het belletje!

liveblog gesloten

Tot morgen!

We sluiten dit blog nu af, bedankt voor het volgen! Morgen zijn we in de loop van de ochtend terug met een nieuw liveblog waarin we vooruitblikken op het voetbalweekend in binnen- en buitenland.

Tot dan!

Van Nistelrooij: 'In tweede helft toch vuist kunnen maken'

Van Nistelrooij: 'In tweede helft toch vuist kunnen maken'

Arsenal geplaatst, PSV moet nog aan de bak

Door de 1-0 overwinning is Arsenal geplaatst voor de knock-outfase van de Europa League.

PSV, dat met 7 punten tweede staat in de poule, krijgt nog twee pittige duels. Volgende week komt Arsenal op bezoek in Eindhoven en daarna gaat PSV nog op poolexpeditie bij het Noorse FK Bodo/Glimt. Een vervelende uitwedstrijd.

De stand in groep A van de Europa League

PSV krijgt geen voet aan de grond bij Arsenal en incasseert kleine nederlaag

PSV heeft aan de inhaalwedstrijd in de Europa League bij Arsenal - een duel dat eerder wegens het overlijden van Queen Elizabeth geschrapt werd - niet het gehoopte punt overgehouden. Hoewel de Eindhovenaren lang stand wist te houden in het Emirates Stadium capituleerden ze toch twintig minuten voor het einde door een treffer van Granit Xhaka: 1-0.

Daardoor is Arsenal in groep A met twaalf punten al zeker van Europees overwinteren. PSV kan de Londense formatie de groepswinst nog ontnemen, maar dan zal het om te beginnen volgende week in eigen huis met dezelfde opponent moeten afrekenen.

Arsenal juicht, PSV treurt na de 1-0

ARS-PSV | 90+4' Afgelopen in Londen!

PSV heeft dapper gestreden in de tweede helft, maar het verliest met 1-0 van Arsenal in de Europa League. Na rust liet PSV zich toch nog even zien, maar echt gevaarlijk werd het niet. Beste nieuws voor Eindhoven: de rentree van De Jong en Madueke.

FC Utrecht overtuigt niet bij buurman Sportlust'46, maar bekert wel verder

Zonder te overtuigen heeft FC Utrecht zich geplaatst voor de tweede ronde van de KNVB-beker. Bij buurman en derdedivisionist Sportlust'46 uit Woerden bleken twee goals van Sander van de Streek en een late treffer van invaller Sean Klaiber voldoende: 0-3.

FC Utrecht viert de treffer van Van de Streek

ARS-PSV | 85' PSV wil wel, maar...

PSV doet zijn best in de slotfase

PSV wil deze wedstrijd toch niet helemaal laten lopen. Het blijft de duels fel aangaan en komt er zo nu en dan zelfs gevaarlijk uit.

Het was Teze slordig voorgaf op De Jong, daar had meer in gezeten. Maar met Madueke als invaller oogt PSV toch een stukje minder machteloos. PSV wil graag, maar de laatste pass wil maar niet lukken. Een echte grote kans ontbreekt.

Intussen houdt doelman Benítez PSV in leven, want hij moest een aantal keer beslissend ingrijpen.

Arsenal-PSV: 1-0

Madueke zorgt voor gevaar

ARS-PSV | 78' Rentree De Jong

Hoewel PSV met 1-0 achterstaat, is er wel goed nieuws voor de Eindhovenaren. Na de rentree van Madueke valt nu Luuk de Jong in.

De spits is terug na een kuitblessure. Goed nieuws voor PSV en goed nieuws voor het Nederlands elftal.

ARS-PSV | 71' GOAL Arsenal!

Xhaka schiet de 1-0 binnen

Het zat er al wel een tijdje aan te komen, maar daar is dan toch de openingstreffer. Xhaka schiet de halfvolley binnen: 1-0 voor Arsenal.

De goal valt enkele minuten na de dubbele wissel van Arteta, die Ødegaard erin gooide. De Noor zet de aanval voor de 1-0 op door Tomiyasu op rechts weg te sturen. De voorzet belandt voor de vrijstaande Xhaka. Het verzet van PSV is gebroken.

Arsenal-PSV: 1-0

Arsenal viert de 1-0

ARS-PSV | 67' Arsenal wisselt, houd u vast

Arteta vindt het genoeg. Hij gooit zijn sterspeler Ødegaard erin. Dat belooft wat. De dubbele wissel ziet er als volgt uit:

  • Lokonga en Vieira eruit,
  • Ødegaard en Partey erin.

ARS-PSV | 66' Rentree Madueke!

Een fijn moment voor Noni Madueke. Na drie maanden afwezigheid maakt de Engelsman zijn rentree voor PSV. Hij valt in voor Til.

Ook Teze valt in, voor Max.

ARS-PSV | 62' Benítez redt PSV

PSV-doelman Benítez ontpopt zich langzaam tot de beste speler aan Eindhovense kant. Niet voor de eerste keer redt hij na rust op inzetten van Arsenal. Vooral de redding op de schuiver zojuist van Jesus is fraai.

Maar bij Arsenal lopen wat grote namen warm...

Arsenal-PSV: 0-0

ARS-PSV | 54' Mooie counter PSV, gevaar Arsenal

Daar komt PSV er even razendsnel uit! Veerman stuurt Mwene op rechts de diepte in die de bal strak teruglegt op de inkomende Simons, maar die krijgt de bal net achter zich. Het schot vliegt over en naast. Maar PSV is aanwezig!

Arsenal reageert direct. Jesus dribbelt knap langs de Eindhovense defensie. En erna krijgt Saka een enorme kans 1-op-1 met doelman Benítez.

Maar... Nog steeds geen goal.

Mwene is ervandoor op rechts

Even kijken in de KNVB-beker...

Om 20.00 uur zijn onder andere Sparta en VVV begonnen aan hun duels in de KNVB-beker.

FC Utrecht komt net op 0-2 bij Sportlust '49. Sparta is op bezoek bij het Oostzaanse OFC, daar kwamen de Rotterdammers al vroeg op 0-1 door Lokilo. VVV zit een beetje in de problemen bij VV Dongen, want de thuisploeg is op 1-0 gekomen. Het is de vraag wie die goal gezien heeft, want het schijnt nogal donker te zijn op de tribune daar...

ARS-PSV | 46' Gaan we weer!

De tweede helft is begonnen. Geen wissels, voor Van Nistelrooij is er ook nog geen reden om te wisselen. Vooralsnog wordt er voldoende tegengehouden. Het lijkt erop dat we verder gaan waar we voor rust gebleven waren.

Arsenal-PSV: 0-0

ARS-PSV | 45+1' Rust in Londen!

Arsenal en PSV kunnen aan de English blend. De Londenaren waren de baas, hadden verreweg het meeste balbezit, maar speelden ook weer niet zo heel overtuigend. Ze lijken het nog wat rustig aan te doen.

PSV liet maar kort een teken van leven zien. Spectaculair is het nog niet, maar 0-0 is geen verkeerde ruststand voor de Eindhovenaren.

ARS-PSV | 39' Arteta observeert, Van Nistelrooij sust

  • EPA
    Ruud van Nistelrooij probeert zijn spelers rustig te houden
  • EPA
    Mikel Arteta bestudeert het spel van zijn ploeg

ARS-PSV | 30' Hoe lang gaat dit goed?

Weer een mogelijkheid voor Arsenal. Weer splijt Jesus de defensie met een loopactie, waarna de pass volgt. De volley mist alleen kracht.

Arsenal heeft nu wel erg lang en veel de bal... Hoe lang blijft dit goed gaan voor PSV?

Arsenal-PSV: 0-0

ARS-PSV | 27' Schotje Simons

Daar zagen we Xavi Simons even. Heel even. De middenvelder breekt door een Britse linie en kan schieten. Een slap schotje, dat zo over de goal suist.

Simons is ervandoor, met Xhaka in zijn nek

Ten Hag heeft 'opstandige' Ronaldo niet nodig tegen Chelsea

Erik ten Hag laat Cristiano Ronaldo zaterdag thuis als Manchester United op bezoek gaat bij Chelsea. De maatregel volgt op het veelbesproken voorval van woensdagavond.

Cristiano Ronaldo

ARS-PSV | 20' Jesus mikt net naast

PSV liet even een teken van leven zien met een aantal voorzetten, onder meer een subtiel steekpassje van Gakpo, maar nu is Arsenal weer bezig.

Spits Jesus draait zich vrij op randje zestien en schiet net naast. Het is opletten geblazen voor de Eindhovenaren. Zelf kunnen ze de bal maar met moeite in de ploeg houden als ze 'm een keer aanraken. Arsenal is de baas.

Arsenal-PSV: 0-0

Jesus voelt Gutiérrez in zijn nek

ARS-PSV | 10' Arsenal tikt rond

Arsenal zet PSV vroeg vast. Opbouwen is er in de begin fase niet bij voor de ploeg van Ruud van Nistelrooij. De Engelsen tikken de bal geduldig rond en komen er een enkele keer link door.

Tierney kreeg een behoorlijk open schietkans, al was het met een moeilijke stuit. De bal vloog hoog over. Even zojuist kan Xhaka het doel onder vuur nemen. Maar de bal hobbelt naast.

Arsenal-PSV: 0-0

Mwene zit in de rug van Nketiah

FC Utrecht op voorsprong in Woerden

In Woerden is Utrecht op een 1-0 voorsprong gekomen door een intikker van Sander van de Streek. Geen vuiltje aan de lucht voorlopig voor de ploeg van Henk Fraser in de KNVB Beker.

Sportlust '49-FC Utrecht: 0-1

ARS-PSV | 1' Aftrap!

PSV en Arsenal zijn begonnen hun inhaalduel in de Europa League. PSV scoorde elf keer in de laatste twee duels, maar Arsenal is de koploper in de Premier League. We gaan het zien!

Strakke koppies

  • Pro Shots
    Érick Gutiérrez tijdens de warming-up
  • Pro Shots
    Gakpo warmt op
  • Pro Shots
    Strakke koppies in de warming-up bij PSV

Ziekenboeg PSV stroomt leeg: De Jong, Madueke en Mauro Júnior mee naar Arsenal

De ziekenboeg van PSV loopt leeg. Tegen Arsenal beschikt Van Nistelrooij weer over aanvoerder Luuk de Jong. Ook Noni Madueke en Mauro Júnior zijn na langdurig blessureleed meegereisd naar Londen en zitten op de bank.

Luuk de Jong warmt op als wisselspeler in het duel met Arsenal

Arsenal in topvorm

Arsenal verkeert in uitstekende vorm. Onder de Spaanse coach Mikel Arteta speelt Arsenal frivool en wordt er gewonnen. The Gunners verloren pas één duel, op bezoek bij Manchester United.

De Noord-Londenaren staan bovenaan de Engelse Premier League en hebben vier punten voorsprong op Manchester City.

Arsenal is koploper in de Premier League

Van Nistelrooij versus Arsenal

Als spits van Manchester United vocht Ruud van Nistelrooij al verbeten duels uit met Arsenal. Zo was er in 2003 de Battle of Old Trafford. Van Nistelrooij miste - na veel geruzie over en weer - in blessuretijd een penalty. Had hij die benut, dan was Arsenal nooit ongeslagen kampioen geworden.

De Britse media vroegen Van Nistelrooij woensdag veelvuldig naar het duel, maar het doet de huidige PSV-trainer niet veel meer: "De tegenstander staat volledig los van die wedstrijden van twintig jaar geleden. We willen graag laten zien wat we waard zijn tegen misschien wel het beste team van Europa."

Van Nistelrooij lijkt er niet meer aan te denken, maar hieronder toch nog even de beruchte penalty:

Van Londen naar 'place to be' Woerden

Ons oog is gericht op Londen, maar we houden ook in de gaten wat er in Woerden gebeurt. Daar speelt FC Utrecht om 18.45 uur in de KNVB-beker tegen de amateurs van Sportlust '46.

Het Emirates Stadium is een droomstadion, maar het hoofdveld van Sportlust '46 heeft ook zijn charme.

Imponerende tackles en grinta: 'Guti' knokt zich altijd terug bij PSV

Érick Gutiérrez is het slot op de deur dat PSV steeds meer stabiliteit geeft. De inbreng van de Mexicaan kunnen de Eindhovenaren maar al te goed gebruiken tegen Premier League-koploper Arsenal.

Imponerende tackles, een gestrekt been in de lucht als balonderschepping of ballen wegkoppen met een snoekduik. 'Guti' werkt zich tijdens PSV-FC Utrecht (6-1) het snot voor de ogen en is overal op het veld te vinden. 'Guti' heeft "grinta", zoals Ibrahim Sangaré zijn Mexicaanse teamgenoot op het middenveld typeert.

Érick Gutiérrez

Heel aardige grasmat

  • Pro Shots
    Het Emirates-stadion van Arsenal
  • Pro Shots
    PSV-spelers inspecteren het veld in het Emirates-stadion van Arsenal
  • Pro Shots
    PSV-spelers inspecteren het veld in het Emirates-stadion van Arsenal
  • Pro Shots
    PSV-spelers inspecteren het veld in het Emirates-stadion van Arsenal

PSV met Til en Gutiérrez, Arsenal zonder Ødegaard

PSV start in dezelfde opstelling als de laatste twee wedstrijden, die met 5-0 en 6-1 werden gewonnen van FC Zürich en FC Utrecht. Guus Til functioneert steeds beter in de punt van de aanval en stofzuiger Érick Gutiérrez staat weer naast Ibrahim Sangaré.

Bij de Londense club staat topspits Gabriel Jesus gewoon in de basis. De Noorse spelmaker Martin Ødegaard begint op de bank.

De opstelling van PSV tegen Arsenal
De opstelling van Arsenal tegen PSV

Dit keer treft Van Nistelrooij Arsenal als trainer: 'Misschien wel beste team Europa'

Waar bijna alle Europese voetbalclubs deze week beker- of competitiewedstrijden spelen, gaat PSV in Londen op bezoek bij Premier League-koploper Arsenal. Een inhaalduel in de Europa League.

PSV-trainer Ruud van Nistelrooij denkt aan een andere tactiek om Arsenal te beteugelen: "Arsenal is in vorm, maar we gaan er alles aan doen om het maximale eruit te halen. Je denkt erover na om een andere opstelling te spelen. Die afweging maak je. Je hebt je trainingsmomenten waarin je dingen kan trainen."

"Een verdediger erbij, een aanvaller erbij. Of hetzelfde. Alles kan."

Van Nistelrooij verwacht uitgefloten te worden tegen Arsenal: 'En dat is prima'

Welkom!

PSV is in Londen, voor de inhaalwedstrijd in de Europa League tegen Arsenal. De wedstrijd zou eigenlijk gespeeld worden op 15 september. Maar op 8 september overleed Queen Elizabeth II. De nationale autoriteiten in Groot-Brittannië konden, vanwege de herdenkingsdiensten van de Britse koningin, niet genoeg politiepersoneel op de been brengen.

Het duel werd verplaatst naar 20 oktober, om 19.00 uur vanavond.

Stand en programma Groep A Europa League