liveblog
NOS VoetbalAangepast

Transferblog: Schreuder houdt hoop op Antony • 'PSV meldt zich voor Anwar El Ghazi'

  • Dit is het transferblog van donderdag 25 augustus. Hier houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de transfermarkt.
  • Lees hier het transferblog van gisteren terug.
  • Updates ontvangen op je smartphone? Druk dan bovenin op het belletje.
liveblog gesloten

'PSV meldt zich voor Anwar El Ghazi'

Volgens De Telegraaf heeft PSV zich officieel bij Aston Villa gemeld voor vleugelaanvaller Anwar El Ghazi. PSV zoekt vanwege het wegvallen van de geblesseerde Noni Madueke nog aanvallende versterking. De 27-jarige El Ghazi komt niet in de plannen van Villa-coach Steven Gerrard voor. Hij heeft een contract tot medio 2023. De eerste helft van dit jaar verhuurde Villa hem aan Everton.

Anwar El Ghazi

'Transfer Zirkzee naar Bologna is rond'

Duitse media weten het zeker: Joshua Zirkzee verruilt Bayern München voor Bologna. De Nederlandse spits kost de Italianen 8,5 miljoen euro. Opvallend is het doorverkooppercentage, dat Bayern heeft bedongen, liefst 50%.

Schreuder over Antony: 'Als situatie verandert, zit hij zondag wellicht bij de groep'

Gaat hij nu wel of niet naar Manchester United? Antony was ook op de persconferentie na de Champions League-loting onderwerp van gesprek. Ajax-trainer Alfred Schreuder denkt nog altijd dat de Braziliaan blijft.

Schreuder over Antony: 'Als situatie verandert, zit hij zondag wellicht bij de groep'

Milik arriveert in Turijn

Arek Milik heeft voet gezet op Italiaanse bodem. De oud-Ajacied is op weg naar Juventus.

Bandé laat Ajax definitief achter zich en vertrekt naar Frankrijk

Hassane Bandé vertrekt van Ajax naar Amiens SC. De aanvaller kwam in 2018 voor ruim acht miljoen euro over van KV Mechelen, maar maakte nooit zijn debuut in het eerste elftal van de Amsterdammers. De 23-jarige aanvaller uit Burkina Faso raakte zwaar geblesseerd en werd daarna uitgeleend aan FC Thun en NK Istra. Maar ook daar overtuigde hij niet.

Nu gaat hij het proberen bij Amiens, dat op het tweede niveau in Frankrijk speelt. Bandé had nog een contract tot het einde van dit seizoen. Het is niet bekend of de Franse club een transfersom heeft betaald voor de 23-voudig international.

'Isak komt aan in Newcastle voor medische keuring'

We moeten deze Sky Sports-reporter maar op zijn blauwe ogen geloven, maar hebben geen reden dat niet te doen: dit is Alexander Isak.

De Zweedse spits is in Newcastle aangekomen voor zijn medische keuring bij de plaatselijke trots, Newcastle United.

Naar verluidt ontvangt Real Sociedad zo'n 70 miljoen euro voor Isak, die in 2019 nog een half seizoen op huurbasis bij Willem II speelde.

Vitesse huurt jongste EK-speler ooit

Na keeper Kjell Scherpen maakt nog een speler de (tijdelijke) overgang maken van Brighton & Hove Albion naar Vitesse. De 18-jarige Poolse middenvelder Kacper Kozlowski wordt voor een seizoen gehuurd.

De zesvoudig Pools international kwam vorig jaar in het nieuws na zijn invalbeurt op het EK tegen Spanje, waarmee hij de jongste speler ooit werd op een EK-eindronde met zeventien jaar en 246 dagen. De tweede helft van vorig seizoen werd Kozlowski nog verhuurd aan de nummer twee van België, Union Saint-Gilloise.

"Hij is een middenvelder die flexibel inzetbaar is", weet technisch directeur Benjamin Schmedes. "Hij komt met zijn offensieve kwaliteiten goed tot zijn recht als aanvallende middenvelder, maar is ook een box-to-box-speler die als 'nummer acht' kan spelen."

Dramatische seizoenstart

Vitesse is naarstig op zoek naar versterkingen na de dramatische seizoenstart met nul punten uit drie wedstrijden en een doelsaldo van min negen (drie voor, twaalf tegen).

Zaterdag om 18.45 uur wacht de volgende wedstrijd in de eredivisie, thuis tegen RKC Waalwijk. Of Kozlowski dan al zijn debuut kan maken is nog niet bekend.

Kozlowski in het shirt van Polen

Juventus kan Memphis niet betalen, Milik alternatief

De laatste weken waren er hardnekkige geruchten dat Juventus Memphis Depay zou overnemen van FC Barcelona, maar nu blijkt dat ze dan eerst Adrian Rabiot hadden moeten lozen.

Aangezien dat niet gebeurd is, kan Juventus Memphis niet betalen en zijn ze naar verluidt doorgeschakeld naar een andere ex-eredivisiespeler: Arek Milik van Olympique Marseille.

Met name het salaris van Memphis bij Barcelona ruim 10 miljoen euro per jaar gooide roet in het eten.

De 80-voudig international (42 goals) kwam gisteren nog in actie bij Barcelona, in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Manchester City voor het goede doel. Dat duel eindigde in 3-3, mede door een doelpunt van Memphis.

Memphis Depay

Barcelona eindelijk van Umtiti af (tijdelijk)

Samuel Umtiti wordt door FC Barcelona voor één seizoen verhuurd aan Lecce, promovendus in de Serie A. Zonder optie tot koop.

Umtiti is al tijden uit de gratie bij de Catalanen en drukt met zijn salaris zwaar op de begroting van de noodlijdende club. Mede door dat salaris weigerde Umtiti te vertrekken of water bij de wijn te doen.

Of Lecce zijn volledige salaris overneemt of een deel daarvan is niet bekend gemaakt.

Geen nieuwe keeper voor Ten Hag uit Duitsland

Erik ten Hag moet verder kijken voor een nieuwe keeper. Er was interesse in Eintracht Frankfurt-doelman Kevin Trapp (32), maar die zegt in een verklaring dat hij bij zijn club blijft.

Manchester United is op zoek naar een nieuwe doelman door het weifelende optreden van David de Gea van de laatste weken. Ten Hag zou zijn vizier nu op een competitiegenoot richten.

De Slowaak Martin Dubravka zou gehuurd moeten worden van Newcastle om de concurrentiestrijd aan te gaan met De Gea. De 33-jarige Dubravka is bij Newcastle op het tweede plan geraakt na de komst van Nick Pope.

'Antony wil binnen 48 uur weg, Ajax kan bod van 95 miljoen verwachten'

Antony voert de druk op om binnen 48 uur te vertrekken naar Manchester United. Dat meldt de Telegraaf.

Ajax, dat een week geleden een bod van 80 miljoen weigerde van de Mancunians, kan vandaag een bod van 90 miljoen verwachten dat door bonussen zelfs op kan lopen tot 95 miljoen.

Daarmee wordt de transfer van Antony de duurste uitgaande ooit van de eredivisie. Nu is dat nog de transfer van Frenkie de Jong van Ajax naar Barcelona voor 86 miljoen.

Antony

Guardiola en Xavi zien overgang Silva naar Barcelona niet als onmogelijk

De kans dat Bernardo Silva tóch naar FC Barcelona vertrekt, is er nog steeds. Dat zegt zijn trainer bij Manchester City, Pep Guardiola.

"Het klopt dat Bernardo erg gecharmeerd is van Barcelona. Bernardo is een speler die we heel graag bij ons houden, omdat hij in alles een geweldige voetballer en een fantastisch mens is. Maar al sinds ik als trainer begon bij Barcelona, heb ik nooit spelers willen houden die niet in mijn team willen blijven", aldus Guardiola.

De 28-jarige Portugees speelt sinds 2017 voor Manchester City, waarmee hij al vier keer kampioen van Engeland werd. Bernardo Silva staat nog drie jaar onder contract in Manchester.

Geen enkel bod gehad

Toch houdt Guardiola een slag onder de arm. "De transfermarkt is nog maar zeven of acht dagen open. Als we hem verkopen, moeten we zelf de markt op. En ik wil dat hij blijft. De clubs zouden het eerst eens moeten worden over een transfersom, maar de afgelopen twee jaar hebben we geen enkel bod op hem gehad."

Ook FC Barcelona-trainer Xavi heeft gereageerd. Volgens hem ligt het aan City of Bernardo naar Catalonië komt. De Engelse kampioen moet volgens hem dan willen meewerken aan een transfer.

De komst van de Portugees lijkt daarnaast alleen mogelijk als Frenkie de Jong vertrekt. Barcelona wil de Oranje-international verkopen, maar zelf voelt De Jong daar weinig voor.

Bernardo Silva

Welkom in het transferblog!

De transfercarrousel draait nog ruim een week op volle toeren. Wat staat er vandaag zoal te gebeuren? In dit blog lees je de laatste ontwikkelingen in binnen- en buitenland.

Bekijk hieronder het transferblog van gisteren.