liveblog
NOS VoetbalAangepast

Transferblog: 'Superheld' Strootman terug bij Genoa • Transfer Aursnes naar Benfica is rond

  • Dit is het transferblog van woensdag 24 augustus. Hier houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de transfermarkt.
  • Lees hier het transferblog van gisteren terug.
  • Updates ontvangen op je smartphone? Druk dan bovenin op het belletje.
liveblog gesloten

Manchester United stalt verdediger Bailly bij Marseille

Eric Bailly voetbalt dit seizoen bij Olympique Marseille. De Franse club huurt de 28-jarige Ivoriaanse international voor een jaar van Manchester United, zo maakten beide clubs bekend. In de overeenkomst zit een optie tot koop.

Bailly heeft nog een contract tot de zomer van 2024 bij de club waar Erik ten Hag dit seizoen is begonnen als hoofdtrainer. Het afgelopen seizoen stond hij slechts in drie competitieduels in de basis, onder Ten Hag speelde hij nog helemaal niet. De Fransman Raphaël Varane en de Argentijn Lisandro Martínez, overgekomen van Ajax, krijgen de voorkeur bij ManUnited.

Transfer Aursnes naar Benfica is rond

Feyenoord heeft vanavond bekend gemaakt dat de transfer Fredrik Aursnes naar Benfica is afgerond. Er is zo'n 15 miljoen euro met de overgang gemoeid. Hij tekent voor vijf jaar in Portugal.

De 26-jarige Noorse international, die in Rotterdam nog een doorlopend contract had tot medio 2024, verruilt De Kuip na één seizoen voor een avontuur in Portugal. Afgelopen seizoen was Aursnes één van de belangrijkste steunpilaren in het elftal van Feyenoord.

Bayern München staat Duitse middenvelder Fein af aan Excelsior

Excelsior Rotterdam heeft de Duitse middenvelder Adrian Fein voor twee seizoenen vastgelegd met de mogelijkheid voor een derde jaar erbij. Hij is afkomstig van de Duitse topclub Bayern München en was afgelopen week een paar dagen op proef bij de eredivisieclub.

De 23-jarige Fein speelt al sinds zijn achtste voor Bayern München. Hij kon nooit doorbreken naar de hoofdmacht en werd tussendoor vijf keer verhuurd, onder meer in het seizoen 2020-2021 aan PSV.

Strootman keert terug bij Genoa

Kevin Strootman keert terug bij het Italiaanse Genoa. De middenvelder komt over van Olympique Marseille, dat hem in 2021 al eens voor een half seizoen aan Genoa verhuurde.

De 32-jarige Strootman kwam eerder uit voor Sparta, FC Utrecht, PSV, AS Roma en Cagliari. Genoa komt dit seizoen uit in de Serie B, het tweede niveau in Italië.

Genoa is blij met de terugkeer van Strootman. 'He is back' was de tekst op Twitter bij een foto van de voetballer in een superheldenpak.

AZ haalt Mihailovic, Amerikaan in januari naar Alkmaar

AZ versterkt zich met Djordje Mihailovic, aanvallende middenvelder van beroep.

De 23-jarige Amerikaan maakt het Major League Soccer-seizoen af bij CF Montréal en is vanaf begin januari speelgerechtigd voor de Alkmaarders.

Bij AZ tekent de zesvoudig international een contract tot medio 2027.

Djordje Mihailovic

'Isak op weg naar Newcastle: 70 miljoen'

Alexander Isak is naar verluidt hard op weg de duurste aankoop in de clubhistorie van Newcastle United te worden.

De Premier League-club zou 70 miljoen euro overmaken naar Real Sociedad voor de spits, die in het verleden onder meer op huurbasis voor Willem II uitkwam.

Newcastle United tastte deze zomer ook al diep in de buidel voor Sven Botman, die voor 37 miljoen euro overkwam van Lille.

Van der Hart duikt op in Emmen

FC Emmen heeft Mickey van der Hart (28) gecontracteerd. De doelman heeft tot het einde van dit seizoen getekend.

Van der Hart speelde de afgelopen jaren in Polen, voor Lech Poznan. Daarvoor kwam hij uit voor PEC Zwolle, Go Ahead Eagles en Ajax. Tijdens de eerste duels van dit seizoen stond de Duitser Eric Oelschlägel onder de lat bij FC Emmen.

Wie hebben we daar?

Willem II heeft een oude bekende teruggehaald. Wessel Dammers is tot 2025 vastgelegd.

De centrale verdediger werd vorig seizoen door de Tilburgers nog gehuurd van FC Groningen. "De huurperiode was een gevalletje: kort maar zeer krachtig", laat de Rotterdammer via zijn nieuwe club weten. "Die goede contacten zijn me veel waard en dragen bij aan mijn besluit om terug te keren."

Welkom in het transferblog!

De transfercarrousel draait nog ruim een week op volle toeren. Wat staat er vandaag zoal te gebeuren? In dit blog lees je de laatste ontwikkelingen in binnen- en buitenland.

Bekijk hieronder het transferblog van gisteren.