liveblog
NOS VoetbalAangepast

Transferblog: 'United gaat bod op Antony verhogen' • Na Martens ook Groenen naar PSG?

  • Dit is het transferblog van dinsdag 23 augustus. Hier houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de transfermarkt.
  • Lees hier het transferblog van gisteren terug.
  • Updates ontvangen op je smartphone? Druk dan bovenin op het belletje.
liveblog gesloten

AD: 'Ook Spurs aast op Ziyech'

Volgens het Algemeen Dagblad is naast Ajax ook Tottenham Hotspur in de markt voor Hakim Ziyech. De Londenaren zouden hem voor de neus van de Amsterdammers weg willen kapen bij Chelsea.

Ziyech is de beoogde opvolger van Antony, die bij een verhoogd bod van Manchester United lijkt te gaan vertrekken. Ajax sloeg eerder een bod tachtig miljoen euro af.

Na Martens ook Groenen naar PSG?

Paris Saint-Germain is al enkele weken in gesprek met Jackie Groenen, schrijft Le Parisien. De 90-voudig international van Oranje kan in Parijs ploeggenote worden van Lieke Martens, die eerder deze zomer van FC Barcelona naar PSG trok.

Groenen speelt nu nog bij Manchester United, dat onlangs een optie in het contract van de middenvelder lichtte. Daardoor zal PSG een transfersom moeten betalen voor de 27-jarige Groenen.

Emerson van west naar oost Londen

Emerson Palmieri maakt de overstap van Chelsea naar West Ham United. De 27-voudig international van Italië tekent voor vier jaar bij zijn nieuwe club, met een optie op een vijfde seizoen.

Chelsea nam de linksback in 2018 over van AS Roma, maar Emerson kreeg steeds minder speeltijd op Stamford Bridge. Afgelopen seizoen kwam hij op huurbasis uit voor Olympique Lyon.

Toornstra tekent tot 2025 in Utrecht

De transfer is helemaal rond: Jens Toornstra verruilt Feyenoord voor FC Utrecht. De 33-jarige middenvelder tekent tot medio 2025 in de Domstad, met een optie op een extra seizoen.

Toornstra speelde eerder al anderhalf jaar voor Utrecht, voordat hij acht jaar geleden naar De Kuip vertrok. De viervoudig Oranje-international beleefde in 2017 zijn hoogtepunt door met Feyenoord landskampioen te worden.

'Leicester vindt 83 miljoen voor Fofana te weinig'

Leicester City heeft een derde megabod van Chelsea op Wesley Fofana afgewezen, zo meldt de BBC. Dat laatste bod zou 60 tot 70 miljoen pond (71 tot 83 miljoen euro) bedragen.

Leicester zou 95 miljoen euro voor de 21-jarige Fransman willen ontvangen. Daarmee zou Fofana de duurste verdediger aller tijden worden. Dat record staat nu op naam van Harry Maguire, die in 2019 van Leicester naar Manchester United ging voor het lieve sommetje van 90 miljoen euro.

'United gaat bod op Antony verhogen'

Het is even stil geweest rond de mogelijke overgang van Antony van Ajax naar Manchester United, maar inmiddels lijkt er weer schot in de zaak te zitten. Enkele Britse media, waaronder Sky Sports, melden dat United bij Ajax heeft aangegeven dat het snel met een verhoogd bod komt.

Het verhaal is bekend: Antony maakte zondag geen deel uit van de Ajax-selectie bij de wedstrijd tegen Sparta (0-1 zege), omdat hij 'niet 100 procent met Ajax bezig was'. De Amsterdammers zouden naar verluidt een bod van 80 miljoen euro van United hebben afgewezen. Het nieuwe bod zal om en nabij de 90 miljoen euro bedragen.

Ondertussen komt Emerson dos Santos, de broer en zaakwaarnemer van de Braziliaanse rechtsbuiten, met deze overduidelijke hint op Instagram. Hij keek op tv naar de wedstrijd tussen United en Liverpool.

Emerson dos Santos, de broer en zaakwaarnemer van Antony, plaatste deze foto op Instagram

Schouten verlengt contract bij Bologna

Jerdy Schouten heeft zijn contract bij Bologna met twee jaar verlengd tot medio 2026. De 25-jarige Schouten, die in juni tegen Wales debuteerde bij Oranje, is een vaste waarde op het middenveld bij de Italiaanse club.

Naar verluidt waren onder andere Internazionale, AS Roma, Torino en Nottingham Forest in de oud-speler van Excelsior geïnteresseerd.

Bondscoach Louis van Gaal bedankt Jerdy Schouten na zijn debuut bij Oranje

'Toornstra neemt afscheid van Feyenoord en tekent bij Utrecht'

Jens Toornstra vervolgt zijn voetballoopbaan bij FC Utrecht, melden De Telegraaf en VI. Gisteren schreven we al dat de middenvelder van Feyenoord een terugkeer naar Utrecht overwoog, inmiddels schrijft de Telegraaf dat hij al afscheid heeft genomen van de Rotterdammers.

De 33-jarige Toornstra was tussen januari 2013 en augustus 2014 ook al actief bij FC Utrecht. In 58 wedstrijden maakte hij 23 goals en was hij goed voor 10 assists. In 2014 verhuisde hij voor 3,5 miljoen euro naar Feyenoord, waar hij in acht seizoenen 65 keer scoorde en 62 assists verzorgde.

Bij Feyenoord werd zijn perspectief er deze transferperiode niet rooskleuriger op. Toornstra zag een aantal middenvelders vertrekken, maar zag met Quinten Timber en Sebastian Szymanski ook twee beoogde basisspelers komen. Bovendien zouden de Rotterdammers bijna akkoord zijn met de Argentijnse middenvelder Ezequiel Bullaude.

Jens Toornstra onderweg naar de uitgang?

Barcelona wil Roord, maar Wolfsburg wil haar niet kwijt

FC Barcelona heeft Jill Roord in het vizier. De 25-jarige Oranje-international speelt sinds 2021 bij VfL Wolfsburg, maar die Duitse club wil haar niet kwijt, meldt de Wolfsburger Allgemeine.

Roord is een van de pijlers op het middenveld bij Wolfsburg en heeft nog een contract tot medio 2024. Volgens de Duitse krant is Barcelona bereid om alles uit de kast te halen voor Roord.

Roord heeft nog niet gereageerd op de ontwikkelingen, haar vader René Roord wel. Hij deelde op Twitter diverse berichten over de Catalaanse belangstelling, waaronder eentje met de tekst "Free Jill Roord".

Ook Keira Walsh, middenvelder van Manchester City, staat op het verlanglijstje van Barcelona. De international, die vorige maand Europees kampioen werd met Engeland, heeft nog een contract tot 2023. Barça hoopt toch zaken te kunnen doen, mede omdat City afgelopen weekeinde in de voorrondes van de Champions League werd uitgeschakeld door Real Madrid.

Jill Roord na afloop van het verloren EK-duel met Frankrijk in de kwartfinales

Welkom bij het transferblog!

De transfercarrousel draait nog ruim een week op volle toeren. Wat staat er vandaag zoal te gebeuren? Komt er een nieuw bod van Manchester United op Antony? Wat gaan Cody Gakpo en Hakim Ziyech doen? En hoe dicht is Memphis Depay bij een overgang naar Juventus? In dit blog lees je de laatste ontwikkelingen in binnen- en buitenland.

Bekijk hieronder het transferblog van gisteren.