liveblog
NOS VoetbalAangepast

Transferblog: 'De Ligt naar Bayern München' • 'Van Hooijdonk naar Heerenveen'

  • Welkom bij het transferblog van zondag 17 juli. In dit blog houden we je op de hoogte van alle transferperikelen in binnen- en buitenland.
  • Bekijk hier het transferblog van zaterdag.
  • Updates ontvangen op je smartphone? Druk dan op het belletje.
liveblog gesloten

'Matthijs de Ligt van Juve naar Bayern'

Matthijs de Ligt

Juventus en Bayern München zouden het volgens verschillende Duitse media, waaronder BILD, eens zijn over een overgang van Matthijs de Ligt naar Duitsland. Volgens transferkenner Fabrizio Romano bedraagt de transfersom meer dan 80 miljoen euro.

De 22-jarige verdediger zou zelf ook al akkoord zijn met Bayern, er ligt een contract tot 2027 voor hem klaar. De Ligt verkaste drie jaar geleden van Ajax naar Juventus, dat kostte de Italiaanse club toen zo'n 75 miljoen euro.

In zijn tijd in Turijn werd hij één keer kampioen. Verder won hij een beker en een supercup.

'Van Hooijdonk opnieuw naar Heerenveen'

Sydney van Hooijdonk speelt ook komend seizoen waarschijnlijk bij SC Heerenveen. Dat meldt de Leeuwarder Courant. De spits zou opnieuw gehuurd worden van Bologna.

De 22-jarige aanvaller scoorde in het afgelopen halve seizoen, waarin hij ook gehuurd werd van de Italiaanse club, zeven keer in vijftien duels. Mede door zijn doelpunten zette Heerenveen een eindsprint in die leidde tot het behalen van de play-offs om Europees voetbal.

Sydney van Hooijdonk

United bevestigt komst Martínez

Met deze tweet bevestigt Manchester United de komst van Lisandro Martínez. De Argentijnse verdediger moet nog wel medisch gekeurd worden en een werkvergunning voor het Verenigd Koninkrijk krijgen.

Ajax ontvangt 57,37 miljoen euro voor de 24-jarige Martínez, via bonussen kan dat bedrag oplopen tot 67,37 miljoen. Daarmee wordt hij na Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt de duurste eredivisie-speler ooit.

Transfer RKC-doelman ketst op laatste moment af

Etienne Vaessen ziet een lucratief avontuur in het Midden-Oosten aan zijn neus voorbij gaan. De doelman van RKC Waalwijk was dichtbij een overgang naar FC Abha in Saoedi-Arabië, maar op het laatste moment ketste de transfer af.

De 26-jarige Vaessen en de club kwamen niet tot overeenstemming over het contract. De doelman voegt zich weer bij zijn ploeggenoten van RKC, die op trainingskamp zijn in Duitsland.

'Vitesse haalt verdediger Flamingo'

Vitesse zal volgens Nederlandse en Italiaanse media op korte termijn de komst van Ryan Flamingo bekendmaken. De verdediger uit Almere wordt voor een jaar gehuurd van het Italiaanse Sassuolo.

Daar speelde de 19-jarige Flamingo in het tweede elftal. Met liefst 14 treffers in 32 duels maakte hij een goede indruk.

PSV huurt Branthwaite

PSV heeft de komst van Jarrad Branthwaite afgerond. Gisteren meldde de Eindhovense club al dat de gesprekken met Everton over de verdediger zich in de afrondende fase bevonden.

De 20-jarige Engelsman wordt voor een jaar gehuurd door PSV. Branthwaite komt uit het netwerk van algemeen directeur Marcel Brands, die de voorbije jaren bij Everton werkzaam was.

PSV is behoorlijk actief op de transfermarkt, want Branthwaite is al de zevende nieuweling deze zomer. Eerder werden keepers Walter Benitez en Boy Waterman, verdediger Ki-Jana Hoever, middenvelders Guus Til en Xavi Simons en spits Luuk de Jong aangetrokken. Voor de zeven nieuwelingen samen betaalde PSV slechts 6 miljoen euro.

Welkom op deze nieuwe transferdag!

Updates ontvangen van dit blog op je smartphone? Vink dan het belletje aan. Wat gebeurde er allemaal op vrijdag 16 juli? Lees hier het blog van gisteren terug.