liveblog
NOS VoetbalAangepast

'Ajax wil Bassey als vervanger van Martínez' • Bayern-directeur bevestigt transferwens De Ligt

  • Welkom bij het transferblog van zaterdag 16 juli. In dit blog houden we je op de hoogte van alle transferperikelen in binnen- en buitenland.
  • Bekijk hier het transferblog van vrijdag.
  • Updates ontvangen op je smartphone? Druk dan op het belletje.
liveblog gesloten

PSG huurt Frans toptalent van Reims

Paris Saint-Germain huurt spits Hugo Ekitike dit seizoen van Stade de Reims met daarna een optie tot koop. De 20-jarige Franse aanvaller maakte afgelopen seizoen 10 goals in 24 competitiewedstrijden. PSG wilde het talent eigenlijk direct kopen voor 35 miljoen euro, maar daarover bereikte de Franse kampioen geen overeenstemming met Reims. Ook Newcastle United had verregaande interesse in Ekitike.

PSV huurt verdediger Branthwaite van Everton

PSV heeft opnieuw toegeslagen op de transfermarkt. Jarrad Branthwaite komt op huurbasis over van Everton. "De gesprekken tussen PSV en Everton over een huurtransfer van de 20-jarige centrumverdediger bevinden zich in de afrondende fase", meldt de Eindhovense club.

Jarrad Branthwaite

'Ajax casht flink voor Martínez, Bassey beoogde vervanger'

Ajax krijgt volgens De Telegraaf zeker 54 miljoen euro van Manchester United voor Lisandro Martínez en dat bedrag kan inclusief bonussen zelfs oplopen tot 64 miljoen euro. De Argentijn is daarmee na Frenkie de Jong (voor 86 miljoen euro naar FC Barcelona) en Matthijs de Ligt (voor 75 miljoen naar Juventus) de duurste speler ooit uit de eredivisie.

Ajax hoopt als vervanger Calvin Bassey van Rangers FC te strikken. De 22-jarige Nigeriaanse international, een linksbenige centrumverdediger, speelde sinds 2020 voor Rangers en maakte afgelopen seizoen indruk in de Europa League. Naast Ajax heeft ook Brighton & Hove Albion belangstelling. Rangers sorteert al voor op een transfer door Bassey buiten de selectie te laten voor een oefenduel met Blackpool.

Calvin Bassey

Bayern-directeur Kahn: 'De Ligt wil naar Bayern komen'

Olivier Kahn, CEO van Bayern, laat tegenover BR24Sport weten dat zijn club met Juventus in onderhandeling is over een transfer van Matthijs de Ligt. "We hebben gesprekken gehad met Juventus over zijn komst. De Ligt wil naar Bayern München komen", zei Kahn. "We zullen verder praten over de transfer en dan kijken hoe het gaat lopen."

Juventus nam De Ligt in 2019 voor 85 miljoen euro over van Ajax. Zijn contract in Turijn loopt door tot medio 2024 en naar verluidt wil de club alleen praten over een bod van minimaal 100 miljoen euro.

Matthijs de Ligt

Bayern bevestigt akkoord over Lewandowski met Barcelona

Bayern München heeft met FC Barcelona een mondeling akkoord bereikt over de transfer van Robert Lewandowski naar Spanje, zo meldt de Duitse club.

Ondertussen hoeft de Duitse kampioen niet bang te zijn voor een vertrek van Serge Gnabry. Laatstgenoemde verlengde zijn contract tot medio 2026.

Beugelsdijk tekent voor drie jaar in Helmond

Zoals eerder vandaag gemeld vervolgt Tom Beugelsdijk zijn loopbaan bij Helmond Sport.

De verdediger (31) heeft voor drie seizoenen getekend. Beugeldijk moet eerst nog drie wedstrijden schorsing uitzitten voor het wedden op voetbalwedstrijden, waarna hij op vrijdag 26 augustus speelgerechtigd is voor het duel met Telstar.

Utrecht-middenvelder Gustafson terug naar Zweden

Simon Gustafson gaat naar huis. Hij keert terug bij BK Häcken in Zweden. De 27-jarige middenvelder verliet de club uit Göteborg in de zomer van 2015, toen Feyenoord hem overnam. Daar kwam hij in twee seizoen tot 17 duels en drie doelpunten. Na een jaartje huur aan Roda JC belandde Gustafson bij FC Utrecht. Daar vertrok hij deze zomer na 96 wedstrijden transfervrij.

Bij BK Häcken gaat Gustafson net als zeven jaar geleden samen spelen met zijn tweelingbroer Samuel.

Beugelsdijk naar Helmond Sport

Het Eindhovens Dagblad meldt dat Tom Beugelsdijk de komende drie jaar voor Helmond Sport voetbalt. De 31-jarige verdediger speelde afgelopen seizoen bij Sparta.

Helmond Sport heeft zaterdag een open dag. Voorafgaand aan het open huis is de verdediger al gezien in het stadion. De Brabantse ploeg kan Beugelsdijk pas in de vierde competitiewedstrijd van dit seizoen inzetten, Beugelsdijk zit namelijk een schorsing uit voor het gokken op wedstrijden.

Het bleek dat Beugelsdijk als speler van Sparta Rotterdam en ADO Den Haag tussen 2013 en 2021 meerdere keren gegokt heeft op wedstrijden uit de eredivisie en de bekercompetitie. Volgens de KNVB-regels is het voor de spelers verboden om te gokken op duels in competities waarin zij uitkomen.

'Francisco Conceição naar Ajax'

Francisco Conceição

De Portugese krant Record meldt dat de transfer van Francisco Conceição naar Ajax rond is. De speler zou voor 5 miljoen euro overkomen van FC Porto.

Conceição is een 19-jarige flankspeler. Hij is ook de zoon van voormalig topvoetballer en tegenwoordig trainer van FC Porto, Sérgio Conceição.

De jeugdinternational van Portugal heeft inmiddels 50 wedstrijden in het eerste elftal van Porto op zijn naam staan. Afgelopen seizoen won hij met die club de dubbel, Zowel de landstitel als de beker waren een prooi voor de blauw-witten.

Frenkie de Jong 'gewoon' met Barcelona op trainingskamp

Al weken wordt er gespeculeerd over een op handen zijnde transfer van Frenkie de Jong naar Manchester United, maar een overgang lijkt er niet op korte termijn te komen. Frenkie de Jong gaat namelijk gewoon met Barcelona op 'Summer Tour' in de Verenigde Staten.

Memphis Depay zit ook bij de selectie voor het trainingskamp, net als de aankopen Raphina, Andreas Christensen en Franck Kessié. Er staan in de VS oefenwedstrijden op het programma tegen onder andere Real Madrid en Juventus.

'Trotse' Van de Sanden naar Liverpool

Shanice van de Sanden keert terug bij Liverpool. De 29-jarige aanvaller komt over van de Duitse club VfL Wolfsburg.

Van de Sanden, die geen deel uitmaakt van de Nederlandse EK-selectie, speelde al eerder voor de 'Reds' in het seizoen 2016/2017. Daarna vertrok ze naar Olympique Lyon in Frankrijk.

Op haar sociale media zegt de aanvaller trots te zijn dat ze weer deel uit mag maken van de selectie van Liverpool

Shanice van de Sanden

Wijnaldum niet mee op trainingskamp PSG

Georginio Wijnaldum is definitief niet opgenomen in de selectie van Paris Saint-Germain die op trainingskamp gaat naar Japan. De 31-jarige Nederlandse middenvelder kwam vrijdag nog wel in actie tijdens een oefenwedstrijd tegen Quevilly Rouen, maar lijkt geen toekomst te hebben bij de Franse topclub.

Afgelopen seizoen was Wijnaldum ook geen basisspeler bij PSG, onder de nieuwe trainer Christophe Galtier lijkt dat ook niet het geval te zijn. Eerder zong al rond dat voor hem geen plek zou zijn in de selectie voor het trainingskamp in Japan, nu is dit door de club bevestigd. Wijnaldum verloor door het gebrek aan speeltijd zijn plek in de selectie van het Nederlands elftal. Hij wordt nu in het geruchtencircuit in verband gebracht met meerdere clubs.

'Akkoord Barcelona en Bayern over Lewandowski'

Barcelona en Bayern München hebben een akkoord bereikt over de transfer van de Poolse spits Robert Lewandowski. De 33-jarige aanvaller zou volgens BILD voor 45 miljoen euro de overstap maken naar Spanje. Dat bedrag kan nog oplopen tot 50 miljoen door bonussen.

Lewandowski had al kenbaar gemaakt te willen vertrekken naar Barcelona, maar tot een akkoord was het nog niet gekomen. De spits meldde zich deze week dan ook gewoon op de training in Beieren.

Bayern-directeur Oliver Kahn zei tegen Bild dat het papierwerk nog niet is afgerond en de overstap dus nog niet officieel is. Lang leek Bayern Lewandowski niet kwijt te willen, maar de afgelopen tijd is daarin volgens Kahn iets veranderd. "Uiteindelijk heeft Barcelona een bedrag geboden waarmee we wel tot verkoop willen overgaan." Ook speelt de komst van Sadio Mané van Liverpool mee in het laten gaan van Lewandowski, zei de oud-doelman.

Bayern en Lewandowski sluiten een succesvolle samenwerking af. De spits werd acht keer landskampioen met de club uit München, won de Champions League en werd twee keer Wereldvoetballer van het Jaar. Ook schoot hij het record van Gerd Müller uit de boeken, door in het seizoen 2020/2021 maar liefst 41 keer te scoren in de Bundesliga. Hij had daar slechts 29 wedstrijden voor nodig.

Robert Lewandowski op de training van Bayern afgelopen week

Verdediger Koulibaly naar Chelsea

Chelsea heeft zich versterkt met de 31-jarige verdediger Kalidou Koulibaly. De Senegalees komt over van Napoli.

Volgens verschillende media ligt de transfersom rond de 40 miljoen euro. De 1 meter 95 lange Koulibaly heeft een contract voor vier jaar getekend.

Welkom op deze nieuwe transferdag!

Updates ontvangen van dit blog op je smartphone? Vink dan het belletje aan. Wat gebeurde er allemaal op vrijdag 15 juli? Lees hier het blog van gisteren terug.