liveblog

Transferblog: Luckassen krijgt nieuwe kans bij PSV • Bale op weg naar de VS

  • Transferblog 25 juni
  • In dit blog houden we je op de hoogte van alle transferperikelen in het binnen- en buitenland.
  • Lyon trekt aan Malacia, Feyenoord aan Maatsen
  • Updates ontvangen van dit blog op je smartphone? Vink dan het belletje aan.
liveblog gesloten

Van Loen aan de slag in Georgië

John van Loen is de nieuwe trainer van FC Locomotive Tbilisi. De zevenvoudig Oranje-international (57) trainde de laatste jaren diverse amateurclubs.

Zijn nieuwe werkgever kan overigens wel een impuls gebruiken. Locomotive staat stijf onderaan in de Georgische competitie, met slechts drie punten uit achttien wedstrijden. Van Loen tekende tot het eind van het seizoen, met een optie voor nog een extra jaar.

Nieuwe kans verdediger Luckassen bij PSV

Ruud van Nistelrooij heeft zijn eerste oefenwedstrijd met PSV gewonnen. Op De Herdgang werd afgerekend met BW Lohne (6-0), dat vorig jaar in Duitsland kampioen werd op het vijfde niveau.

Opvallende naam in de basis bij PSV was die van Derrick Luckassen. De verdediger (26) speelde ruim vier jaar geleden voor het laatst een competitieduel mee met de Eindhovenaren en werd sindsdien verhuurd aan Hertha BSC, Anderlecht, Kasimpasa en Fatih Karagümrük. Luckassen kwam vijf jaar geleden over van AZ, voor een bedrag van rond de vijf miljoen euro.

De Eindhovense treffers kwamen tot stand door Armando Obispo, Yorbe Vertessen, twee keer Simon Colyn, Richard Ledezma en een eigen doelpunt van de Duitsers. Van Nistelrooij wilde na afloop niet ingaan op namen van mogelijke versterkingen, maar vertelde wel dat er nog "een aantal lijntjes" uitstaat.

Ruud van Nistelrooij en assistent Fred Rutten zien PSV met 6-0 winnen van BW Lohne

'Bale kiest voor Amerikaans avontuur bij LAFC'

Gareth Bale staat op het punt een contract te tekenen bij LAFC in de Major League Soccer, zo meldt de website van de MLS.

De transfervrije Welshman, die onlangs afscheid nam van Real Madrid, zet zijn handtekening onder een verbintenis van twaalf maanden bij de Amerikaanse club, waar de Italiaan Giorgio Chiellini eerder deze maand tekende.

Gareth Bale na de wedstrijd tegen Oranje in De Kuip

Ayoub duikt op bij Fortuna Sittard

Yassin Ayoub traint voorlopig mee bij Fortuna Sittard. De 28-jarige middenvelder krijgt daarvoor de ruimte van Panathinaikos, de Griekse topclub waar hij momenteel onder contract staat.

Sinds zijn vertrek naar Panathinaikos, in januari 2020, kwam Ayoub maar mondjesmaat in actie. In Nederland speelde hij eerder voor FC Utrecht en Feyenoord.

Spitse tot en met 2025 bij Ajax

Sherida Spitse en Ajax gaan langer met elkaar door. De Amsterdammers verlengden het contract van Spitse tot en met 2025.

Spitse, die gisteren haar 200ste interland speelde voor Oranje, kwam anderhalf jaar geleden over van het Noorse Vålerenga IF.

Weer transfernieuws op Het Kasteel

De afdeling transferzaken van Sparta draait op volle toeren. De Rotterdammers hebben met de Japanse spits Koki Saito, die wordt gehuurd van het Belgische Lommel, alweer hun vierde nieuwe speler in de afgelopen twee dagen gepresenteerd.

Naast Saito verzekerde Sparta zich al van de diensten van de Belg Jason Lokilo en de Noren Tobias Lauritsen en Joshua Kitolano.

PSV verhuurt Romero, maar verlengt ook met de Argentijn

PSV nam de Argentijn Maxi Romero in de winter van 2018 over van Vélez Sarsfield, maar de nu 23-jarige aanvaller wist in Eindhoven nog geen basisplaats te veroveren.

Desondanks heeft PSV zijn contract verlengd tot en met 30 juni 2024. Wel gaat hij komend seizoen ergens anders spelen. Het Argentijnse Racing Club huurt hem voor een jaar.

Het is de tweede keer dat de Eindhovenaren Romero verhuren aan een Argentijnse club. In het seizoen 2019/2020 keerde hij voor even terug bij zijn oude club Vélez Sarsfield.

Maxi Romero

'PSV laat oog vallen op Xavi Simons'

Volgens het Eindhovens Dagblad gaat PSV de opties bekijken of het mogelijk is Xavi Simons naar Eindhoven te krijgen. De 19-jarige middenvelder van Paris Saint-Germain is na komend seizoen transfervrij en kan vermoedelijk in Parijs blijven.

Toch wil PSV een poging wagen de jeugd-international over te nemen om zo het gat wat Mario Götze onlangs achterliet op te kunnen vullen.

Willem II trekt keeper stuntclub Bodø/Glimt aan

Willem II heeft zich versterkt met de 29-jarige doelman Joshua Smits. Hij zet zijn handtekening onder een verbintenis voor drie jaar. Smits, die in 2015 met NEC kampioen werd in de eerste divisie, stond de laatste jaren onder contract bij Bodø/Glimt. Hij was in Noorwegen vooral reservekeeper.

New York Times op bezoek

Bodø/Glimt baarde afgelopen seizoen opzien door in de Conference League de kwartfinales te bereiken, onder meer ten koste van AZ en Celtic. In de groepsfase walste de Noorse kampioen in eigen huis met liefst 6-1 over de latere kampioen AS Roma heen.

"Iedereen vindt het fantastisch, zo'n kleine club die meedoet met de grote jongens", vertelde Smits in maart. Vanwege het succes van Bodø/Glimt was al eens een journalist van The New York Times naar Noorwegen gereisd. "Blijkbaar zetten we iets bijzonders neer."

Joshua Smits in Noorwegen

Heracles heeft nu echt een nieuwe trainer

John Lammers is de nieuwe coach van Heracles Almelo. De 58-jarige Lammers krijgt de taak om de club, die in mei na zeventien jaar degradeerde uit de eredivisie, terug te brengen naar het hoogste niveau.

Met de aanstelling van Lammers komt een einde aan een langdurige zoektocht naar een nieuwe trainer in Almelo. Eigenlijk zou de Spanjaard Carlos Vicens de nieuwe man worden, maar na de degradatie van Heracles ging zijn komst alsnog niet door.

Lees hier meer over de nieuwe trainer van Heracles.

John Lammers

Lorenzo Ebecilio duikt op bij FC Emmen

Oud-Ajacied Lorenzo Ebecilio traint voorlopig mee bij FC Emmen. De 30-jarige Ebecilio belde zelf met trainer Dick Lukkien om te vragen of hij op proef mocht komen.

Na zijn vertrek bij Ajax in 2013 trok Ebecilio Europa door. Hij speelde onder meer voor Metallurg Donetsk (Oekraïne), FC Qabala in Azerbeidzjan, het Russische Morovia Saransk, Anzji Machatsjkala (Dagestan), APOEL Nicosia en Rode Ster Belgrado. Ook stond hij een seizoen onder contract bij het Japanse Júbilo Iwata.

Zijn laatste club was het Cypriotische Achyronas Liopetri. Sinds deze zomer zit hij zonder club.

Fit worden

Vrijdagavond speelde Ebecilio een half uur mee bij Emmen in het vriendschappelijke duel met de amateurs van DZOH. "Ik voelde wel chemie met het team. Ik moet natuurlijk nog wat fitter worden, dat is de eerste prioriteit", liet Ebecilio weten aan het Dagblad van het Noorden.

"Maar ik heb nog steeds veel pit in me en denk echt dat ik bij Emmen wel iets kan betekenen. Nee, ik had tien jaar geleden ook niet gedacht hier ooit te zullen spelen. Maar soms lopen zaken zo."

Lorenzo Ebecilio in actie voor FC Emmen

Done deal: Flemming van Sittard naar Championship

Zian Flemming heeft een nieuwe club. De 23-jarige aanvallende middenvelder verkast van Fortuna Sittard naar het Londense Millwall, dat uitkomt in het Championship. Flemming tekent voor drie seizoenen bij de nummer negen van afgelopen seizoen op het tweede Engelse niveau.

Volgens de krant De Limburger ontvangt Fortuna een van de hoogste transfersommen in de clubgeschiedenis, zo'n 2,3 miljoen euro. Het transferrecord van de Limburgers stamt uit 1999, toen Mark van Bommel voor 2,7 miljoen euro naar PSV vertrok.

In Nederland speelde Flemming eerder in de jeugd bij Ajax voordat hij naar PEC Zwolle verkaste. De Zwollenaren verhuurden hem een jaar aan NEC voordat de Amsterdammer in 2020 naar Sittard trok.

Zian Flemming tijdens zijn presentatie bij Millwall

Done deal: Yeboah vertrekt bij Willem II

John Yeboah gaat aan de slag bij WSK Śląsk Wrocław. De aanvaller van Willem II heeft bij de Poolse nummer 15 van afgelopen jaar voor drie seizoenen getekend.

De Duitse Ghanees tekende in 2020 een driejarig contract in Tilburg, maar werd in die periode grotendeels verhuurd aan Almere City FC en MSV Duisburg. Yeboah kwam in 20 officiële wedstrijden in actie voor de Tilburgers en scoorde eenmaal in zijn debuutwedstrijd tegen Heracles Almelo.

September 2020: John Yeboah viert zijn enige treffer voor Willem II

Done deal: drie nieuwe spelers voor Sparta

Sparta Rotterdam heeft binnen 24 uur drie nieuwe spelers gepresenteerd: de Belg Jason Lokilo en de Noren Tobias Lauritsen en Joshua Kitolano.

Aanvaller Lokilo (23) komt over van de Poolse club Górnik Leczna. De oud-speler van Crystal Palace, Lorient en Doncaster Rovers heeft een contract voor twee jaar getekend, met een optie op nog een jaar.

De 24-jarige spits Lauritsen tekende een contract voor drie jaar. Middenvelder Kitolano (20) heeft voor vier seizoenen getekend. Beide Noren maken de eerste helft van het seizoen af met hun club Odds BK en komen eind juli naar Nederland.

  • Sparta
    Jason Lokilo
  • Sparta
    Tobias Lauritsen en Joshua Kitolano

Strootman terug naar Italië?

Nog een nieuwtje via Fabrizio Romano. Kevin Strootman zit op een dood spoor bij OIympique Marseille en het Italiaanse Hellas Verona zou voor hem in de markt zijn.

Strootman, die 46 keer uitkwam voor Oranje, ging in 2013 van PSV naar AS Roma. Vijf jaar later vertrok hij naar Marseille, dat hem later verhuurde aan Genoa en Cagliari.

Done deal: Dresevic van Heerenveen naar Turkije

Ibrahim Dresevic maakt de overstap van sc Heerenveen naar het Turkse Fatih Karagümrük, de ploeg van trainer Andrea Pirlo. De Kosovaarse verdediger (25), die een aflopend contract had in Friesland, kwam in 2019 over van Elfsborg en speelde 102 duels.

Lyon trekt aan Malacia, Feyenoord aan Maatsen

We beginnen dit blog met nieuws rondom Feyenoorder Tyrell Malacia. Het Olympique Lyonnais van trainer Peter Bosz zou volgens de doorgaans goed geïnformeerde Italiaanse journalist Fabrizio Romano dicht bij een akkoord zijn om de linksback over te nemen.

Met de overgang van de Oranje-international zou een bedrag van 15 miljoen euro gemoeid zijn.

Feyenoord wil Ian Maatsen huren als vervanging van Malacia. De 20-jarige jeugd-international speelde in het verleden in de jeugd van de Rotterdammers en die van Sparta en PSV, maar staat tegenwoordig onder contract bij Chelsea. Afgelopen seizoen werd hij door de Londenaren verhuurd aan Coventry City.

Welkom!

Welkom bij het transferblog van zaterdag 25 juni. In dit blog houden we je op de hoogte van alle transferperikelen in het binnen- en buitenland. Updates ontvangen van dit blog op je smartphone? Vink dan het belletje aan.