NOS Voetbal

Gedegradeerd Heracles Almelo stelt met Lammers (opnieuw) nieuwe trainer aan

John Lammers krijgt de taak om Heracles Almelo komend seizoen terug te brengen naar het hoogste niveau. De 58-jarige Lammers is de nieuwe trainer van Heracles, dat in mei na zeventien jaar degradeerde uit de eredivisie.

Met de aanstelling van Lammers, die eerder aan het roer stond bij Excelsior, FC Eindhoven, Jong Vitesse en het Deense Esbjerg, komt in Almelo een einde aan een langdurige zoektocht naar een nieuwe coach.

ANP
John Lammers

Na het ontslag van Frank Wormuth sloot Heracles het afgelopen seizoen af onder leiding van assistent-trainer René Kolmschot. De Spanjaard Carlos Vicens was op dat moment al vol trots aangekondigd als de nieuwe man voor komend seizoen.

Na de degradatie veranderde het sportieve perspectief in Almelo echter drastisch. Heracles en Vicens, die bij Manchester City werkzaam is als assistent-coach van Pep Guardiola, zagen daarom bij nader inzien af van een samenwerking.

Samenwerking met Krüzen

"John Lammers is voor ons de meest aangewezen persoon om samen met zijn staf en spelersgroep ons terug te brengen naar de eredivisie", zegt technisch directeur Nico-Jan Hoogma nu.

"John staat voor een goede samenwerking met staf en spelersgroep, heeft een behoorlijke trainerservaring in zowel binnen- als buitenland op verschillende niveaus en wil aanvallend voetbal spelen", aldus Hoogma.

Lammers gaat bij Heracles onder meer samenwerken met assistent Hendrie Krüzen, die eerder deze week een contract voor vijf jaar tekende. Krüzen is vooral bekend als assistent van Peter Bosz, met wie hij onder meer werkte bij Heracles, Ajax, Borussia Dortmund en Olympique Lyonnais.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl