liveblog
NOS VoetbalAangepast

Alles gaat mis bij PSG na sterke eerste helft: Manchester City wint met 2-1

De tweede halve finale in de Champions League.

Samenvatting in het NOS Journaal om 23.30 uur.

liveblog gesloten

Tot de volgende keer!

We houden ermee op hier in Parijs. Volgende week dinsdag en woensdag zijn de returns van de halve finales in de Champions League. Tot dan!

Sombere statistiek voor PSG

Van de 47 keer dat een Engelse ploeg in de Europa Cup I/Champions League de uitwedstrijd in de knock-outfase won, ging de Engelse ploeg in alle 47 gevallen door naar de volgende ronde.

Nu moet er een keer een einde komen aan zo'n reeks, maar dan zal Paris Saint-Germain volgende week in Manchester hoe dan ook minstens twee keer moeten scoren.

City overrompelt PSG na rust en neemt voorschot op eerste finale in 51 jaar

In een wervelend duel in Parijs heeft Manchester City de eerste stap gezet richting de finale van de Champions League. De Engelsen troffen een sterk Paris Saint-Germain, met de 20-jarige Nederlander Mitchel Bakker in de basis, maar ze wisten het duel na rust te kantelen: 1-2.

De return in Manchester is op 4 mei. In de andere halve finale speelden Real Madrid en Chelsea dinsdag gelijk (1-1).

Neymar en Phil Foden nemen op sportieve wijze afscheid in Parijs; tot volgende week!

PSG-MCI - Afgelopen: City wint met 2-1

Het is afgelopen in Parijs. De eerste helft was voor PSG, maar na de rust ging het allemaal mis voor de Fransen. Manchester City wint met 2-1.

PSG-MCI 86' - Gele kaart De Bruyne

Het is bijna afgelopen in Parijs, waar City op volle toeren draait. Foden had nog een best schot in petto, maar Navas pareerde.

De Bruyne kreeg nog een gele kaart na een forse overtreding.

PSG-Manchester City 1-2

PSG-MCI - 77' RODE KAART PSG!

Het leed voor Paris Saint-Germain wordt groter. Gueye krijgt de rode kaart na een snoeiharde overtreding op Gündogan. De Fransen moeten met tien man verder bij een 2-1 achterstand.

Twee wissels bij PSG: Di María en Paredes zijn vervangen door Pereira en Herrera.

PSG-Manchester City 1-2

De aftocht van Idrissa Gueye na zijn rode kaart

PSG-MCI - 71' DOELPUNT MANCHESTER CITY!

Ineens is de wedstrijd helemaal omgedraaid in Parijs. Een vrije trap van Mahrez gaat dwars door de krakkemikkige muur en City leidt met 2-1 tegen PSG.

Iedereen lette op De Bruyne, maar het is de Algerijn die verrassend de vrije trap neemt. De Franse muur is zeer matig en de muurligger ziet de bal werkloos over zich heen gaan.

PSG-Manchester City 1-2

Vreugde bij Manchester City na de 2-1 van Riyad Mahrez

PSG-MCI - 64' DOELPUNT MANCHESTER CITY!

Keeper Navas ziet er niet gelukkig uit en een voorzet van De Bruyne dwarrelt zomaar in de goal: 1-1.

De voorzet van de Belg draait naar de tweede paal. niemand komt eraan en Navas verkijkt zich. Een lucky, maar wat geeft het, zullen ze bij Manchester City denken.

PSG-Manchester City 1-1

Kevin De Bruyne is de gevierde man na zijn lucky gelijkmaker

PSG-MCI 62' - Kansje voor De Bruyne

Het balbezit is voor City, maar de Engelsen slagen er nauwelijks in een opening te vinden. Na een uur spelen was er even een momentje: De Bruyne schiet met een stijvolle halve omhaal net over.

Eerste wissel aan de kant van City: oud PSV'er Zintsjenko vervangt Cancelo.

PSG-Manchester City 1-0

PSG-MCI 55' - City beter uit de kleedkamer

Pep Guardiola zei voor de wedstrijd dat zijn mannen vooral moeten genieten, zoals Johan Cruijff ooit zei. Maar in de rust heeft de City-coach ongetwijfeld gezegd dat er nog wel wat meer nodig is, want in de beginfase van de tweede helft oogt City gretiger en doortastender dan voor rust.

Dit gezegd hebbende krijgt Mbappé het op zijn heupen in het Engelse strafschopgebied. Hij geeft de bal uiteindelijk laag voor, maar er is niemand om de bal binnen te glijden.

PSG-Manchester City 1-0

PSG-MCI - Tweede helft begonnen

De bal rolt weer in Parijs voor de tweede helft van Paris Saint-Germain - Manchester City. De gretige Fransen leiden met 1-0.

Beide teams zijn ongewijzigd. Neymar heeft nu wel een verbandje om zijn linkerarm. In de eerste helft viel de Braziliaan ongelukkig op zijn arm en daar heeft hij zo te zien nog steeds last van.

PSG-MCI - Rust: PSG leidt met 1-0

Dat was een heel vlotte en interessante eerste helft. Een sterk Paris Saint-Germain staat op een 1-0 voorsprong tegen een vooralsnog tegenvallend Manchester City.

PSG-MCI 42' - Eerste helft vliegt voorbij

Het is alweer bijna rust in Parijs. De eerste helft is voorbijgevlogen, mede dankzij het voortreffelijke spel van PSG. Maar vlak voor rust was daar toch de grootste kans voor City: Foden stond ineens vrij om te schieten, maar zijn poging ging recht op keeper Navas af.

PSG-Manchester City 1-0

PSG-MCI 35' - City komt niet in zijn spel

Manchester City heeft het lastig, het eerste half uur, en komt nauwelijks in zijn spel. Na een half uur was er wel weer even een dreigend momentje via Mahrez en Silva.

Bij PSG loopt het allemaal stukken vlotter. Zo kwam Bakker zelfs tot een schot, maar Stones liep in de weg. De eerste gele kaart is ook een feit: Cancelo ging op de bon na een overtreding op Mbappé.

PSG-Manchester City 1-0

PSG-MCI 23' - Eerste kans voor City

Na twintig minuten noteren we de eerste serieuze kans voor City. Silva duikt op achter Bakker en krijgt nog net zijn voet tegen een voorzet van Cancelo. De bal belandt echter in het zijnet.

Een paar minuten later is er weer gevaar voor het City-doel: uit een corner van Neymar kopt Paredes net over.

PSG-Manchester City 1-0

PSG-MCI 15' - DOELPUNT PSG!

Na een vlotte openingsfase kopt aanvoerder Marquinhos zijn ploeg op 1-0 tegen Manchester City. De Braziliaan, die net op tijd fit was voor deze halve finale, kopt een corner van Di María onhoudbaar tussen de palen.

Leuk feitje: Marquinhos is de eerste verdediger die drie keer scoort in één Champions League-seizoen sinds Nicolás Tagliafico namens Ajax in 2018/2019.

Twee minuten eerder was er ook een behoorlijke kans voor de thuisploeg: na een mooie combinatie in het strafschopgebied kwam Neymar tot een schot, maar Ederson bracht redding.

PSG-Manchester City 1-0

Kylian Mbappé knuffelt Marquinhos na diens openingsgoal

PSG-MCI 6' - Hoog tempo

In een hoog tempo zijn de eerste vijf minuten van het duel voorbijgevlogen. Het spel golft vooralsnog op en neer, met één schot op doel: Neymar schoot, Ederson kon simpel redding brengen.

PSG-Manchester City 0-0

Leandro Paredes in duel met Riyad Mahrez

PSG-MCI - Aftrap in Parijs

Er is afgetrapt in Parijs voor de halve finale van de Champions League tussen Paris Saint-Germain en Manchester City.

Uiteraard ook te beluisteren via Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1.

Marcelo dreigt Champions League-duel te missen door verplichting op stembureau

Marcelo dreigt de returnwedstrijd in de halve finales van de Champions League te missen omdat hij zich als medewerker op een stembureau moet melden. De verdediger van Real Madrid moet daags voor het bezoek aan Chelsea zijn burgerlijke plicht vervullen, waarbij dit Europese topduel niet als volwaardig excuus werd aanvaard om af te zeggen.

Marcelo

Mooie statistieken PSG en City

Paris Saint-Germain heeft 19 van zijn laatste 25 wedstrijden gewonnen, in alle competities, met een doelsaldo van 59-21. Kylian Mbappé heeft in zijn laatste 14 wedstrijden 19 keer gescoord.

De cijfers van City mogen er ook wezen:

De trainers, Mauricio Pochettino en Pep Guardiola, stonden in hun carrière al 18 keer naast elkaar langs de lijn. De huidige PSG-trainer won slechts 3 keer, Guardiola ging 10 keer met een zege naar huis.

Wolfsburg flirt met Van Bommel

Mark van Bommel is bij de directie van VfL Wolfsburg nadrukkelijk in beeld om komend seizoen trainer Oliver Glasner op te volgen.

De clubloze oud-international heeft volgens de Duitse krant Bild al in het najaar van 2020 met Wolfsburg gesproken over de opvolging van Glasner, die volgens de krant geen goede band met algemeen directeur Jörg Schmadtke onderhoudt.

Glasner is volgens Bild bovendien een goede optie bij RB Leipzig, Eintracht Frankfurt of Bayer Leverkusen, waar ze nog op zoek zijn naar een nieuwe hoofdtrainer.

Wolfsburg, de club van Wout Weghorst en de huidige nummer drie van de Bundesliga, is nog volop in de race om zich te kwalificeren voor de Champions League.

Mark van Bommel is in beeld bij VfL Wolfsburg

Opstellingen PSG-Manchester City (aftrap: 21.00 uur)

Mitchel Bakker staat in de basis bij Paris Saint-Germain voor het duel met Manchester City. Het is de derde keer dit seizoen dat hij in de basis staat bij een Champions League-wedstrijd. Zes keer viel hij in.

Guardiola haalt Cruijff aan in aanloop naar PSG-City

De trainer van Manchester City drukt zijn spelers op het hart om te genieten van topwedstrijden zoals de halve finales van de Champions League. Dat heeft Johan Cruijff hem geleerd.

Guardiola haalt Cruijff aan in aanloop naar PSG-City: 'Heb ik van hem geleerd'

Het weer in Parijs

Gisteren was het noodweer in Madrid, in Parijs is het prima voetbalweer, zo meldt de weerman van Manchester City.

Welkom bij de Champions League!

Om 21.00 uur is in Parijs de aftrap van de eerste wedstrijd in de tweede halve finale van de Champions League: Paris Saint-Germain tegen Manchester City.

Gisteren speelden Real Madrid en Chelsea in hun eerste wedstrijd met 1-1 gelijk: lees hier het wedstrijdverslag.

De return zijn volgende week, op 4 en 5 mei.