Goal Kluivert helpt Leipzig naar 2de ronde • Ronaldo schittert in Camp Nou

PSG-Basaksehir morgen uitgespeeld

Het duurde even, maar inmiddels is de bevestiging binnen: Paris Saint-Germain-Basaksehir is definitief gestaakt.

Het duel wordt morgen om 18.55 uur uitgespeeld, met andere officials.

Chelsea wint groep E

Luuk de jong valt niet meer in bij Sevilla, dat met 3-1 wint bij Stade Rennes. Karim Rekik speelt de hele wedstrijd.

Chelsea wint dankzij een 1-1 tegen FC Krasnodar de groep. Hakim Ziyech zat niet bij de wedstrijdselectie van de Londenaren.

De eindstand in groep E

90+4' Leipzig houdt stand

Manchester United maakt het nog spannend, maar RB Leipzig pakt het ticket voor de tweede ronde.

Voor United rest een vervolg in de Europa League.

RB Leipzig-Man United 3-2

De stand in groep H

90+4' Juventus pijnigt Barcelona

Het eindsignaal heeft geklonken in Barcelona. Juventus wint met 3-0 in Camp Nou, mede dankzij twee (penalty)goals van Ronaldo.

Het zijn lastige tijden voor Ronald Koeman. Barça eindigt door de ruime nederlaag alsnog als tweede in groep G en treft daardoor waarschijnlijk een zwaardere tegenstander in de tweede ronde.

Barcelona-Juventus 0-3

De eindstand in groep G

83' GOAL MANCHESTER UNITED!

Kan het nog? United scoort tweemaal in drie minuten.

Pogba kopt via Maguire en Konaté raak. De bezoekers hebben aan een gelijkspel genoeg.

80' GOAL MANCHESTER UNITED!

De Engelsen geven een teken van leven in Duitsland.

Greenwood gaat naar het gras in het strafschopgebied: penalty. Bruno Fernandes maakt vanaf elf meter geen fout.

RB Leipzig-Man United 3-1

69' GOAL LEIPZIG!

Justin Kluivert gooit de wedstrijd in het slot in Leipzig!

De tien minuten eerder ingevallen aanvaller krijgt bal met wat geluk voor zijn voeten en wipt hem over De Gea in het doel.

RB Leipzig-Man United 3-0

'PSG-Basaksehir definitief gestaakt'

De wedstrijd tussen Paris Saint-Germain en Istanbul Basaksehir zou definitief zijn gestaakt.

De Turken liepen na een kwartier spelen van het veld, na een vermeend racistische opmerking van de Roemeense vierde official richting Pierre Webó, de assistent-trainer van Basaksehir.

Webó reageerde woedend en kreeg rood van de scheidsrechter.

52' GOAL JUVENTUS!

Het gaat van kwaad tot erger voor Barcelona in Camp Nou. Lenglet maakt hands: penalty.

Ronaldo gaat achter de bal staan en maakt zijn tweede van de avond.

Door het verschil van drie doelpunten is Juventus momenteel virtueel koploper in groep G.

46' Van de Beek valt in

Donny van de Beek valt in bij Manchester United, in een poging de 2-0 achterstand weg te poetsen.

RB Leipzig-Man United 2-0

Barcelona-Juventus 0-2

'Racistische' 4de official gewisseld

De 4de official die de assistent van Istanbul Basaksehir racistisch zou hebben bejegend keert niet meer terug.

Hij wordt vervangen door een van de VAR's, als de wedstrijd om 22.00 uur hervat wordt.

PSG-Basaksehir 0-0

32' Assist Idrissi

Oussama Idrissi laat zich zien bij Sevilla, met de assist bij de openingstreffer tegen Stade Rennes.

Jules Koundé maakt hem.

Rennes-Sevilla 0-1

PSG-Basaksehir stilgelegd

Een opmerkelijk voorval bij Paris Saint-Germain-Istanbul Basaksehir.

De Turken lopen van het veld, na een vermeend racistische opmerking van de Roemeense vierde official richting Pierre Webó, de assistent-trainer van Basaksehir.

De wedstrijd is voorlopig stilgelegd.

21' GOAL JUVENTUS!

Juventus verdubbelt de marge in Camp Nou. McKennie volleert knap raak op aangeven van Cuadrado.

Niet direct een droomstart voor Ronald Koeman, die het in de Spaanse competitie ook al zo matig doet met Barcelona.

13' GOAL LEIPZIG!

Het staat al 2-0 in Duitsland. Angeliño is ditmaal aangever, Haidara haalt de trekker over.

Manchester United heeft een wondertje nodig.

13' GOAL JUVENTUS!

Cristiano Ronaldo schiet Juventus vanaf elf meter op voorsprong in Camp Nou.

De Portugees verdiende de strafschop zelf, door gewillig naar het gras te gaan in een duel met Ronald Araújo.

Barcelona-Juventus 0-1

Ronaldo vs. Messi pt. XXXVI

De twee supersterren stonden 35 keer eerder tegenover elkaar, de onderlinge cijfers:

Messi - 16 zeges, 22 goals, 12 assists

Ronaldo - 10 zeges, 19 goals, 1 assist

2' GOAL LEIPZIG!

Een droomstart voor RB Leipzig in eigen huis.

Angeliño, ex-PSV, knalt lekker binnen voor de openingstreffer.

RB Leipzig-Man United 1-0

1' Game on!

Dat dus...

Ook op alle andere velden is inmiddels afgetrapt.

Barcelona-Juventus 0-0

De uitgangsposities

Om 21.00 uur wordt er afgetrapt op de andere zes velden.

Hieronder de standen in groep G, groep H, en groep E.

Stand Champions League groep G
Stand Champions League groep H

90+4' Afgelopen!

Club Brugge is in blessuretijd nog heel dicht bij de tweede ronde, als De Ketelaere de onderkant van de lat raakt. Maar Lazio houdt stand.

Borussia Dortmund wordt eerste in groep F, dankzij de 2-1 zege bij Zenit.

Lazio-Club Brugge 2-2

Zenit-Dortmund 1-2

78' GOAL DORTMUND!

Dortmund neemt de leiding in Sint-Petersburg.

Axel Witsel scoort voor de Duitsers, die met deze stand eerste worden in de groep.

76' GOAL CLUB BRUGGE!

De bezoekers komen met tien man op gelijke hoogte!

Hans Vanaken kopt raak voor Club Brugge, dat nog minimaal één keer moet scoren om door te gaan naar de tweede ronde.

68' GOAL DORTMUND!

Lukasz Piszczek maakt gelijk in Rusland, de verdediger tikt van dichtbij raak.

Dortmund heeft nog minimaal één doelpunt nodig om eerste te worden in groep F. Van de Duitsers zelf of van Club Brugge op bezoek bij Lazio.

Zenit-Dortmund 1-1

Nog meer Nederlanders

Er staan om 21.00 uur nog twee Nederlanders aan de aftrap: Karim Rekik en Mitchel Bakker.

Rekik gaat met Sevilla, waar Luuk de Jong op de bank begint, op bezoek bij Stade Rennes. Bakkers Paris Saint-Germain ontvangt Istanbul Basaksehir.

Oussama Idrissi en Nemanja Gudelj mogen ook beginnen bij Sevilla.

Donny van de Beek moet hopen op een invalbeurt bij Manchester United, dat op bezoek gaat bij RB Leipzig. Bij de Duitsers zit Justin Kluivert ook op de bank.

Hakim Ziyech zit niet bij de wedstrijdselectie van Chelsea, dat al gekwalificeerd is voor de tweede ronde. Ziyech viel afgelopen weekend geblesseerd uit tegen Leeds United.

De Roon heeft er zin in

Marten de Roon kijkt uit naar het beslissende Champions League-duel tussen Ajax en Atalanta.

"Het kan een aantrekkelijke wedstrijd worden, met twee ploegen die op de aanval spelen."

De Roon kijkt uit naar duel met Ajax: 'We spelen voor de winst'

Frenkie, Dest en De Ligt starten

Tweeënhalve Nederlander in de basis bij Barcelona-Juventus.

Bij de thuisploeg staan Frenkie de Jong en voetbalamerikaan Sergiño Dest aan de aftrap, bij Juventus begint Matthijs de Ligt.

46' Hoedt gewisseld

Lazio begint aan de tweede helft zonder Wesley Hoedt. De verdediger kreeg in de eerste helft geel en is uit voorzorg gewisseld.

Lazio-Club Brugge 2-1

Zenit-Dortmund 1-0

Oranje eerst tegen Turkije

Het Nederlands elftal weet welke route ze naar het WK van 2022 gaat voeren. Of niet gaat voeren, natuurlijk.

39' ROOD CLUB BRUGGE!

Sobol zorgt ervoor dat Club Brugge zo goed als kansloos is in de stromende Romeinse regen.

De Oekraïner krijgt zijn tweede gele kaart, dus rood. Een paar minuten eerder was hij al ontsnapt aan zijn tweede geel.

Daarmee zit ook de wedstrijd van Noa Lang erop, hij moet er drie minuten later vanaf om een extra verdediger in te brengen: Deli.

27' GOAL LAZIO!

Lazio zit (weer) op rozen in Rome. Ciro Immobile schiet de Italianen vanaf de penaltystip op voorsprong.

De spits had de strafschop zelf 'verdiend', Mata haalde Immobile neer met een domme tackle.

Club Brugge moet weer tweemaal scoren om door te gaan naar de tweede ronde.

Nedved geschorst

Vice-voorzitter Pavel Nedved en directeur voetbalzaken Fabio Paratici van Juventus zijn de komende periode geschorst, omdat zij zaterdag de scheidsrechter hebben beledigd tijdens de stadsderby tegen Torino (2-1).

Nedved is tot 21 december verbannen van de club en moet ook nog een boete van 10.000 euro betalen. Paratici is geschorst tot 14 december. Het duo beschimpte de arbiter vanaf de tribune.

15' GOAL CLUB BRUGGE!

De eerste keer dat de Belgen het vijandelijke doel onder vuur nemen is het gelijk raak.

Een Hollandse combinatie: Lang vuurt van afstand, Vormer schiet binnen als Reina een rebound moet toestaan.

In de andere wedstrijd in groep F is Zenit op voorsprong gekomen, dankzij Sebastian Driussi.

Lazio-Club Brugge 1-1

12' GOAL LAZIO!

Joaquín Correa schiet Lazio uit de rebound op voorsprong in Rome.

Een verdiende treffer voor de thuisploeg, Club Brugge kan nog geen vuist maken en moet nu minimaal twee keer scoren.

Lazio-Club Brugge 1-0

Andiamo!

Champions League-speelronde 6 is begonnen.

Lazio-Club Brugge 0-0

Zenit-Dortmund 0-0

PSV-vrouwen debuteren

Voor PSV begint morgen een nieuw hoofdstuk in de rijke clubgeschiedenis: de vrouwentak speelt voor het eerst in de historie een Champions League-wedstrijd.

De tegenstander: Barcelona. "Als je dan een Champions League-wedstrijd speelt, dan wil je het natuurlijk meteen goed doen. Met Barcelona kun je je geen betere tegenstander wensen", aldus aanvoerder Mandy van den Berg.

PSV-Barcelona is morgen vanaf 16.20 uur live te zien op NOS.nl en in de NOS-app.

Streep door Villarreal-Qarabag

Het Europa League-treffen tussen Villarreal en FK Qarabag gaat donderdagavond niet door.

Qarabag kan door een corona-uitbraak in de selectie niet genoeg spelers op de been brengen.

Het duel had weinig om het lijf: Villarreal is al zeker van de volgende ronde, Qarabag kan zich niet meer kwalificeren.

Messi vs. Ronaldo

Maar Barcelona-Juventus is natuurlijk ook de strijd tussen Lionel Messi en Cristiano Ronaldo.

De coaches Ronald Koeman en Andrea Pirlo zijn - tromgeroffel! - diep onder de indruk van de twee.

'Messi en Ronaldo zorgen nu al vijftien jaar voor spektakel'

De Jong en De Ligt senior

Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt samen bij Oranje

Later vanavond dus Barcelona-Juventus, oftewel Frenkie de Jong-Matthijs de Ligt.

We spraken voorafgaand aan dat mooie duel met de vaders van beide toptalenten, respectievelijk parkeerwacht en apotheker van beroep.

'Ajax-tijd geweldig'

Ze missen hun zoons, de mooie duels en alle emoties daaromheen. Maar ook elkaar.

"Ik heb hem al zo lang niet gezien", baalt De Jong. "De Ajax-tijd was geweldig, zo gezellig. Met ook de vader van Donny van de Beek er altijd bij."

Hoedt aan aftrap bij Lazio

Vormer en Lang komen bij Lazio een derde Nederlander tegen: Wesley Hoedt.

De volledige opstelling van de Italianen (3-5-2):

Reina; Luiz Felipe, Hoedt, Acerbi; Lazzari, Milinkovic, Leiva, Luis Alberto, Marusic; Correa, Immobile (c)

Vormer en Lang in de basis

Captain Ruud Vormer en Noa Lang geven Lazio-Club Brugge een oranje tintje.

Net als het tenue van de Belgen...

De volledige opstelling van Club Brugge (4-3-1-2):

Mignolet; Mata, Kossounou, Ricca, Sobol; Vormer (c), Vanaken, Balanta; De Ketelaere; Diatta, Lang

Gehavend Ajax

Ajax speelt morgenavond een minstens zo belangrijke Champions League-wedstrijd, thuis tegen Atalanta.

De Amsterdammers kampen een dag voor dat duel nog wel met de nodige twijfelgevallen.

Gladiator Vormer

Club Brugge heeft twee Nederlanders onder contract staan, van wie Ruud Vormer een hoofdrol vervult in de pre-match video.

In Brugge hebben ze alles uit de kast gehaald om een zo episch mogelijk filmpje te fabriceren voor hun duel in de stad van gladiatoren en tegenstander Lazio: Rome.

Lazio vs. Club Brugge

We beginnen dus in groep F, waar Lazio en Club Brugge in een rechtstreeks duel gaan uitvechten wie samen met Borussia Dortmund een ticket voor de knock-outfase pakt.

De Belgen moeten winnen in Rome, Lazio heeft aan een gelijkspel genoeg.

De stand in groep F

Goedenavond/Buona sera/Buenas tardes etc.

Acht Champions League-wedstrijden vanavond, te beginnen met die in groep F. Om 18.55 uur wordt afgetrapt bij Lazio-Club Brugge en Zenit-Borussia Dortmund.

Om 21.00 uur volgen de overige zes wedstrijden met onder meer Barcelona-Juventus, RB Leipzig-Manchester United, Chelsea-FC Krasnodar en Stade Rennes-Sevilla.