We houden ermee op hier in Hilversum, maar niet voor we nog een blik werpen op het programma van volgende week. Tot dan!

Na de derde speelronde staan Ajax en Heerenveen samen bovenaan, met hetzelfde doelsaldo. ADO Den Haag, RKC Waalwijk en Sparta wachten nog op hun eerste punt.

De uitslagen van de derde speelronde van de eredivisie op een rijtje.

KLAAR IN EMMEN

Ook in Emmen is het klaar. Het wordt 1-1 bij FC Emmen-Willem II.

KLAAR IN ALMELO

Het is afgelopen in Almelo! Het eerste puntenverlies van PSV is een feit: Heracles-PSV eindigt in 1-1.

81' Spannende slotfase in Almelo

De slotfase loopt in Almelo, waar Heracles niet tevreden lijkt met een gelijkspel. De thuisploeg trekt enthousiast ten aanval en na een prachtig balletje van Kiomourtzoglou kan de weer in genade aangenomen Van de Water bijna scoren, maar Viergever steekt er een stokje voor.

De aanvalsdrift van Heracles biedt PSV natuurlijk wel ruimte voor de tegenstoot, en bijna kon Malen daarvan profiteren, maar doelman Brouwer brengt redding.

Heracles-PSV 1-1

73' Willem II wordt sterker

Bijna was daar de voorsprong voor Willem II in Emmen. Invaller Köhlert nam een voorzet meteen op de slof, maar de bal suist rakelings over het doel. De Tilburgers worden steeds sterker tegen de tien van Emmen.

FC Emmen-Willem II 1-1

66' Kans Heracles

De spanning is groot in Almelo, waar PSV iets beter is dan voor rust, maar Heracles nog altijd vrolijk meedoet. Sterker nog: Vloet had zojuist de 2-1 op zijn voet met een vlammend schot. Maar keeper Mvogo redt knap.

Droomdebuut Suárez bij Atlético Madrid

Atlético Madrid wint met 6-1 van Granada, met een glansrol voor de bij Barcelona overbodig beschouwde Luis Suárez. De deze week overgekomen Uruguayaan kwam 23 minuten voor tijd in het veld en was goed voor twee doelpunten en een assist.

58' RODE KAART FC EMMEN

FC Emmen moet verder met tien man na een rode kaart voor Bijl, die hands maakt tijdens een sliding en zo een kans voor de doorgebroken Pavlidis ongedaan maakt. De vrije trap levert niets op.

51' GOAL PSV

PSV komt door een strafschop naast Heracles. Max schiet raak vanaf 11 meter, nadat Malen eerder dit seizoen al een penalty had gemist.

De bal ging op de stip na een overtreding van Bijleveld op Madueke.

Philipp Max balt de vuist na zijn 1-1 voor PSV in het uitduel met Heracles Almelo

TWEEDE HELFT

De bal rolt weer in Emmen. Het staat 1-1 bij FC Emmen-Willem II.

Malen, Thomas en Madueke komen in de ploeg bij PSV, waar trainer Schmidt duidelijk niet tevreden was over de eerste helft. De slachtoffers zijn Sadílek, Mauro Júnior en Ihatarren. Heracles leidt met 1-0, de tweede helft is begonnen.

Überraschung in Hoffenheim

Bayern München heeft voor het eerst in bijna 10 maanden een officieel duel verloren. In de Bundesliga was het sterk spelende Hoffenheim met 4-1 de betere. Bij Bayern stond de Nederlander Zirkzee in de basis.

Sinds de laatste nederlaag, op 7 december van het vorige jaar, won Bayern de titel, de beker, de Champions League en donderdag nog de Europese Supercup.

RUST IN ALMELO

Ook in Almelo is het tijd voor een bekertje thee. Heracles staat op een 1-0 voorsprong tegen een stroef PSV.

Vlak voor rust was er nog een fraaie goal van Szöke namens Heracles, maar de Hongaar stond buitenspel. Goal telt dus niet.

RUST IN EMMEN

Het is rust in Emmen. Het staat 1-1 bij FC Emmen-Willem II.

42' Pover PSV

Het is bijna rust in Almelo, waar Heracles op een verdiende 1-0 voorsprong staat na een tikkeltje omstreden strafschop. PSV speelt stroef en worstelt zich door de wedstrijd.

Heracles Almelo-PSV 1-0

31' GOAL HERACLES

Heracles komt op voorsprong tegen PSV! Vloet scoort vanaf de stip. De strafschop werd gegeven na een handsbal van Viergever.

De PSV-verdediger ging met de schouder en/of arm naar de bal en scheidsrechter Kamphuis wees naar de stip. De VAR komt na het bekijken van de beelden tot dezelfde conclusie. Het lijkt al met al wel weer stof tot discussie, vanavond bij Studio Voetbal op NPO 1 om 22.20 uur.

Rai Vloet is het middelpunt van de feestvreugde bij Heracles

26' Exit Nunnely

Een tegenvaller voor Willem II: Nunnely moet na een klein half uur geblesseerd naar de kant. Zijn vervanger is Yeboah. De wedstrijd is sinds de gelijkmaker van Willem II overigens volledig in balans.

24' Op en neer in Almelo

Het gaat op en neer bij Heracles-PSV, zonder dat er echt grote kansen zijn geweest. Namens PSV was er een schotje van Bruma dat naast ging. Heracles was dicht bij een doelpunt toen Teze de bal na een corner bijna in eigen doel kopte.

Het publiek in Almelo vermaakt zich overigens prima met PSV-doelman Mvogo. Bij iedere terugspeelbal van PSV wordt er luid gejoeld, aangezien de Zwitser dit prille seizoen geen beste reputatie heeft opgebouwd met het verwerken van terugspeelballen.

Heracles-PSV 0-0

13' GOAL WILLEM II

Willem II komt alweer vlot naast FC Emmen. Een prima actie van Pavlidis, die zelf zou kunnen scoren maar ziet dat Trésor er beter voor staat. De Griek gunt de Belg de goal: 1-1.

Even later staat Emmen alweer bijna op voorsprong, maar een boogbal van Kolar belandt op de paal.

10' Even schrik om Dumfries

In de eerste minuten was er even vrees bij PSV vanwege een blessure van Dumfries. De aanvoerder leek last te hebben van de ribben. Maar hij kan toch door. Het is in de beginfase aftasten in een hoog tempo bij Heracles-PSV.

5' GOAL FC EMMEN

Dat is snel: FC Emmen komt op voorsprong tegen Willem II door een goal van De Leeuw.

Een schot van Kolar wordt in eerste instantie geblokt door Nelom, in de rebound schiet De Leeuw beheerst raak.

FC Emmen-Willem II 1-0

AFTRAP

Er is afgetrapt bij FC Emmen en Willem II. En ook bij Heracles-PSV rolt de bal!

Opstellingen FC Emmen-Willem II (16.45 uur)

Behalve Heracles-PSV is om 16.45 uur ook de aftrap van FC Emmen-Willem II. De thuisploeg speelt voor het eerst met de veelbesproken nieuwe sponsor op de borst.

Dit zijn de opstellingen.

KLAAR IN UTRECHT

Het is afgelopen in Utrecht. Een verdiende maar niet overtuigende zege van FC Utrecht tegen RKC Waalwijk: 3-1.

85' GOAL FC UTRECHT

Het is gedaan in de Galgenwaard: Van de Streek kopt de 3-1 voor FC Utrecht binnen tegen RKC.

Van de Streek was de spits geworden na de wissel van Mahi. Hij scoort met het hoofd, waarbij de RKC-defensie niet helemaal vrijuit leek te gaan.

FC Utrecht-RKC Waalwijk 2-1

Opstelling Heracles tegen PSV (16.45 uur)

Heracles-trainer Wormuth heeft een 4-4-2-opstelling uit de hoge hoed getoverd, met Szöke en Bakis als aanvallers.

74' GOAL FC UTRECHT

Doelpunt voor FC Utrecht! Kerk - die in de belangstelling zou staan van Cagliari - tikt attent de 2-1 binnen tegen RKC. Hij krijgt de bal na ongelukkig doorkoppen van RKC'er El Haddouti.

Even daarvoor was het ook al bijna raak, toen Meulensteen de bal met de rug bijna in zijn eigen doel werkte. De bal ging tegen de paal.

Gyrano Kerk krijgt een knuffel na zijn goal

70' Utrecht dringt aan

De tweede helft is een stuk leuker dan de eerste: beide ploegen zijn aan het voetballen geslagen. Na de goal van RKC begint Utrecht weer meer aan te dringen. Er zijn kansjes, maar nog geen goals.

FC Utrecht-RKC Waalwijk 1-1

Opstelling PSV tegen Heracles (16.45 uur)

Een verrassing in de opstelling van PSV: Donyell Malen zit op de bank. De spits is nog niet heel lang terug van een zware knieblessure en wil op het kunstgras in Almelo vermoedelijk geen risico nemen. Cody Gakpo en Bruma vormen het aanvalsduo van PSV. De Israëlische nieuwkomer Eran Zahavi is nog niet speelgerechtigd.

59' GOAL RKC WAALWIJK

Invaller Damascan speelde prima in de tweede helft en de Torino-huurling schiet fraai de 1-1 binnen tegen FC Utrecht. Een gouden wissel van RKC-trainer Grim.

RKC was sowieso een stuk brutaler uit de kleedkamer gekomen en de Moldaviër had al eerder een behoorlijke kans. De vraag is wel of doelman Paes niet iets meer had kunnen doen aan dit schot van Damascan.

De tweede helft is begonnen bij FC Utrecht-RKC Waalwijk. De Domstedelingen leiden met 1-0. Bij RKC zijn Efmorfidis en Stokkers vervangen door El Haddouti en de kersverse Torino-huurling Damascan.

Meteen na de aftrap is er een beste kans voor Klaiber, maar zijn poging gaat over.

Advocaat: 'Erg blij dat de supporters zich zo gedragen hebben'

Trainer Dick Advocaat looft na het duel met ADO Den Haag het bekritiseerde Feyenoord-publiek. Ook beseft hij dat de Rotterdammers nog niet op het gewenste niveau zitten.

Aanvoerder Steven Berghuis lijkt ondertussen bij Feyenoord te blijven.

Berghuis niet bezig met transfer: 'Er speelt niks'

RUST

Het is rust in Utrecht. Het is allemaal niet heel overtuigend, maar FC Utrecht staat op een 1-0 voorsprong tegen RKC Waalwijk.

40' GOAL FC UTRECHT

Daar is ie dan: Mahi schiet FC Utrecht op 1-0 tegen RKC Waalwijk! De voorsprong is terecht, hoewel Utrecht nog niet overtuigt. De voorzet is van Warmerdam, Mahi tikt fraai binnen.

FC Utrecht-RKC Waalwijk 1-0

Mimoun Mahi wordt - achter het net - gefeliciteerd met zijn doelpunt

30' Het swingt nog niet

Er is alweer een half uur voorbij, zonder dat er echt iets bijzonders is gebeurd in Utrecht. RKC heeft sowieso helemaal niets laten zien, FC Utrecht probeert het wel, maar het lukt allemaal net niet.

FC Utrecht is ambitieus en wil in zijn jubileumjaar graag de top-3 in Nederland aanvallen, maar swingen doet het nog niet.

Na ruim een half uur is er dan wel een mooie aanval en een kans voor Warmerdam, maar zijn schot belandt in het zijnet. En weer even later schiet Mahi heel slapjes vanuit kansrijke positie.

FC Utrecht-RKC Waalwijk 0-0

Sander van de Streek (r) in duel met Anas Tahiri

De Graafschap herstelt zich van pijnlijke nederlaag met zege op NEC

De Graafschap heeft zich hersteld van de 7-3 nederlaag tegen Jong AZ van afgelopen week. In Doetinchem werd NEC met 2-0 verslagen.

Mo Hamdaoui viert zijn treffer

14' Utrecht heeft de bal

FC Utrecht heeft de bal rond op de helft van RKC Waalwijk en is op zoek naar een opening. Even was er wat dreiging via Kerk en Klaiber, maar hoogtepunten hebben we nog niet kunnen noteren. Het publiek in de Galgenwaard houdt zich vanwege de coronaregels vooralsnog druk bezig met roffelen en klappen.

Even later zien we de eerste echte kans: Gustafson rukt op, maar de bal komt net niet lekker bij Kerk terecht.

John van den Brom langs de lijn tijdens FC Utrecht-RKC

Zuur debuut Zoet bij Spezia

Het debuut van Jeroen Zoet bij Spezia in de Serie A is geen groot succes geworden voor de doelman. Spezia, ook debuterend in de Serie A, verloor thuis met 4-1 van Sassuolo. Zoet veroorzaakte ook nog eens een penalty.

Wie zullen we daar hebben?

Al een tijdje zingt het gerucht rond dat PSV zich gaat versterken met de 22-jarige Ibrahim Sangaré, afkomstig van het Franse Toulouse. Afgaande van onderstaande foto heeft PSV-coach Roger Schmidt zijn gewenste defensieve middenvelder inderdaad binnen.

PSV speelt om 16.45 uur een uitwedstrijd bij Heracles.

AFTRAP

Aftrap in Utrecht! Het duel tussen FC Utrecht en RKC Waalwijk is begonnen. Beide ploegen zijn op zoek naar hun eerste overwinning in dit seizoen.

Opstellingen FC Utrecht en RKC Waalwijk (14.30 uur)

KLAAR

Het is klaar in De Kuip! Feyenoord verslaat ADO Den Haag met 4-2. Hoogtepunt was de goal van Marcos Senesi.

Marcos Senesi viert zijn fraaie treffer

Als je niet juichen en springen mag in De Kuip

84' GOAL FEYENOORD

Feyenoord komt op 4-2 via een strafschop van Berghuis, gegeven na (ongelukkig) hands van Pinas. Het is alweer de vierde penalty van de Rotterdammers in dit nog prille seizoen.

Er ging nogal wat trammelant aan de penalty vooraf: was het wel echt hands van Pinas of was het de schouder? En kon hij er wel iets aan doen? De VAR riep Higler nog naar het scherm voor een tweede blik, maar de scheidsrechter is onverbiddelijk.

En ook Berghuis is onverbiddelijk: zijn penalty is snoeihard en doorbreekt bijna de geluidsbarrière. Het publiek in De Kuip applaudisseert opnieuw beschaafd.

Vreugde bij Feyenoord

71' GOAL FEYENOORD

Dat is snel: meteen na de strafschop komt Feyenoord op een 3-2 voorsprong. Invaller Narsingh schuift van dichtbij binnen, op aangeven van Berghuis.

Feyenoord-ADO Den Haag 3-2

69' GOAL ADO DEN HAAG

Arweiler wordt gevloerd door Bijlow en scheidsrechter Blom wijst naar de stip. Een penalty voor ADO Den Haag!

Maar Arweiler schiet de strafschop heel slapjes in en Bijlow brengt redding.

Echter: Bijlow stond voor zijn doellijn. De penalty van ADO moet over!

Nu neemt Pinas de penalty en nu gaat hij er wel in. ADO Den Haag komt op 2-2 bij Feyenoord!

Feyenoord-ADO Den Haag 2-2

'Mensen zijn geschrokken van vorige week. Het is doodstil in De Kuip'

Verslaggever Joep Schreuder is bij het stadion van Feyenoord en ziet dat de supporters zich aan de coronaregels houden.

58' GOAL FEYENOORD

Een fantastische goal van Senesi brengt Feyenoord een 2-1 voorsprong tegen ADO Den Haag. Een fenomenale omhaal van de Argentijn.

Het is tot nu toe bijzonder pover wat de Rotterdammers laten zien, maar deze treffer - geheel uit het niets - maakt veel goed.

Feyenoord-ADO Den Haag 2-1

Marcos Senesi (r) viert zijn goal met Joao Carlos Teixeira

56' Feyenoord zoekende

Feyenoord is met de twee verse krachten op zoek naar een doelpunt, of in ieder geval een opening tegen ADO Den Haag. Grote kansen zijn er in de tweede helft nog niet geweest. Wel een gele kaart voor Fer.

Feyenoord-ADO Den Haag 1-1

Dick Advocaat heeft twee wissels doorgevoerd voor de start van de tweede helft. Bryan Linssen en Orkun Kökcü zijnachter gebleven in de kleedkamer. Luciano Narsingh en João Texeira zijn hun vervangers.

In memoriam: Frans Derks

Vrijdag overleed de legendarische oud-scheidsrechter Frans Derks op 89-jarige leeftijd. Daarom wordt vanavond de Andere Tijden Sport uit 2018 herhaald over de scheidsrechter die onder meer bekend stond om zijn strakke broekjes, lange haren, ongezouten meningen en eigengereide gedrag.

Andere Tijden Sport, om 23.20 uur op NPO 1.

Frans Derks

RUST

Het is rust in De Kuip, waar het in de eerste helft sowieso erg rustig was. Het staat 1-1 bij Feyenoord-ADO Den Haag.

Vlak voor rust waren er nog twee beste kansen voor Feyenoord. Een vlammend schot van Toornstra werd door Koopmans buiten de palen getikt, uit de daaropvolgende corner kopte Senesi in kansrijke positie naast.

38' Kans Linssen

De Feyenoord-fans, die zich tot nu toe uitstekend aan de coronaregels houden, zullen blij zijn dat de achterstand is weggewerkt. Maar verder dwingen de Rotterdammers nog weinig af. Wel zagen we één grote kans voor Linssen: hij kopte naast na een prima voorzet van Kökçu.

De eerste gele kaart is ook een feit: Haps was de ontvanger.

Zoet houdt 12 minuten de nul bij debuut

Jeroen Zoet maakt vandaag zijn debuut in de Serie A bij Spezia, maar daar heeft hij maar 12 minuten plezier van gehad. Sassuolo komt op een 1-0 voorsprong door een goal van voormalig Heerenveen-speler Filip Djuricic.

27' GOAL FEYENOORD

Feyenoord komt op gelijke hoogte tegen ADO Den Haag. Uitgerekend Geertruida, die bij de tegentreffer in de fout ging, kopt de 1-1 binnen.

Bij een corner van Berghuis staat er niemand bij de tweede paal, waardoor de dolblije en opgeluchte verdediger Feyenoord weer naast ADO brengt. De goal valt in een fase dat de Rotterdammers net begonnen op te voeren.

Lutsharel Geertruida is dolblij met zijn gelijkmaker

22' Kansen aan beide kanten

Feyenoord is een beetje van slag na de goal van ADO. De Rotterdammers missen aanspeelpunt Jørgensen en er mislukt veel. Wel waren er gevaarlijke afstandsschoten van Kökçu en Linssen. Aan de andere kant kon Bijlow knap redding brengen bij pogingen van Besuijen en Bourard.

Feyenoord-ADO Den Haag 0-1

11' GOAL ADO DEN HAAG

Na een fout van Geertruida kan Arweiler simpel scoren: ADO Den Haag komt op 1-0 in De Kuip!

De Feyenoord-verdediger zit helemaal mis bij een voorzet van De Boer en de Duitser passeert de kansloze Bijlow. Het is het eerste doelpunt van ADO van dit seizoen.

Jonas Arweiler passeert Feyenoord-doelman Justin Bijlow

10' Applaus voor aardig begin

Het is een aardige beginfase in De Kuip, waar het publiek overwegend stil is en zich vooralsnog beperkt tot af en toe een applaus, geheel volgens de coronaregels.

We zagen tot nu toe twee aardige schoten van Berghuis (een keer mis, een keer redding) namens Feyenoord en een pegel van Rigo namens ADO, die met moeite werd gekeerd door Bijlow.

Feyenoord-ADO Den Haag 0-0

Spandoeken van Feyenoord-fans in De Kuip

AFTRAP

De bal rolt in De Kuip! Het eerste duel van deze zondag tussen Feyenoord en ADO Den Haag is begonnen. Het is muisstil in De Kuip bij de aftrap.

Jørgensen haakt geblesseerd af tijdens warming-up

Nicola Jørgensen verlaat tijdens de warming-up geblesseerd het veld. Na enige medische inspectie blijkt dat de spits niet kan spelen. Robert Bozenik is zijn vervanger.

Scheidsrechter Gözübüyük in Studio Voetbal

Sjoerd van Ramshorst praat vanavond met Pierre van Hooijdonk, Theo Janssen, arbiter Serdar Gözübüyük en Arno Vermeulen na over de afgelopen week en blikt met hen vooruit naar de komende voetbalweek. Verder zijn er de vaste rubrieken: De Korte Corner van Marcel van Roosmalen en Het Eindsignaal van Frank Heinen.

Kijk vanavond om 22.20 uur naar Studio Voetbal op NPO 1 en via NOS.nl en de NOS-app.

Serdar Gözübüyük

Advocaat op de persconferentie: 'Supporters moeten vooral hun bek houden'

Trainer Dick Advocaat adviseerde de Feyenoord-fans eerder deze week op de persconferentie om 'hun bek te houden', analoog aan de uitspraak van premier Mark Rutte naar aanleiding van het naleven van de coronaregels.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft Feyenoord gewaarschuwd. Als hij dezelfde taferelen ziet als vorige week tegen FC Twente, dan mogen er voorlopig geen fans meer naar binnen. Een deel van de fans had lak aan het voorschrift om onderling 1,5 meter afstand te houden. Ook werd er luidkeels gezongen en geschreeuwd.

Advocaat grapt: 'Supporters moeten zondag vooral hun bek houden'

Opstelling ADO Den Haag

Bij ADO Den Haag zit voormalig Feyenoorder Michiel Kramer op de bank.

Opstelling Feyenoord

Jens Toornstra staat in de basis bij Feyenoord voor het duel met ADO Den Haag. Mark Diemers ontbreekt in de selectie. Hij is geblesseerd.

Het programma en de stand

Uitslagen en programma speelronde 3

Schalke 04 ontslaat trainer Wagner

Schalke 04 heeft al na twee speelronden in de Bundesliga afscheid genomen van trainer David Wagner. De club uit Gelsenkirchen verloor kansloos van zowel Bayern München (8-0) als Werder Bremen (1-3).

David Wagner

Duel Flamengo na 16 coronagevallen via rechter toch uitgesteld

Het duel in de Braziliaanse voetbalcompetitie tussen Palmeiras en Flamengo is door de rechter toch uitgesteld. Regerend Flamengo heeft te maken met 16 coronagevallen, maar moest van de voetbalbond toch in actie komen.

Flamengo beweerde maar negen veldspelers en drie keepers beschikbaar te hebben. Volgens de bond had de club uit Rio de Janeiro voldoende spelers beschikbaar om een representatief elftal op te stellen. Ook het landelijke sporttribunaal wees een verzoek van Flamengo af. De rechter in Rio stelde Flamengo toch in het gelijk.

Poolse bondscoach besmet met het coronavirus

De Poolse bondscoach Jerzy Brzeczek is besmet met het coronavirus. Dat heeft de Poolse voetbalbond bekendgemaakt. Polen is tegenstander van Oranje in de Nations League.

De 49-jarige Brzeczek gaat in quarantaine en volgt de standaardprocedure, aldus de bond. Het Nederlandse elftal speelde begin deze maand tegen Polen. Op 4 september won Oranje in de Johan Cruijff ArenA met 1-0 door een doelpunt van Steven Bergwijn. De volgende wedstrijd tegen Polen is op 18 november.

Jerzy Brzeczek

Dest geeft voorkeur aan Barcelona boven Bayern München

De kogel is door de kerk. Sergiño Dest verlaat Ajax en en zal zijn carrière voortzetten bij FC Barcelona. Ajax heeft een akkoord bereikt met de Spaanse club over een transfer en heeft de vleugelverdediger toestemming gegeven om naar Catalonië af te reizen.

Sergiño Dest

'PSV gaat Ibrahim Sangaré van Toulouse voor negen miljoen aantrekken'

PSV gaat de selectie versterken met Ibrahim Sangaré. De 22-jarige middenvelder uit Ivoorkust komt over de Franse club Toulouse en zou PSV ongeveer 9 miljoen euro moeten kosten, meldt het Eindhovens Dagblad.

PSV hoopt de transfer vandaag of morgen af te ronden. Sangaré ondertekent volgens het ED vermoedelijk een contract tot 2025.

Welkom in ons liveblog!

Goedemorgen voetballiefhebbers. Vandaag staan er vier wedstrijden op het programma in de eredivisie, met Feyenoord en PSV als blikvangers. Maar eerst blikken we met beelden nog even terug op de gespeelde duels van zaterdagavond.