Zakaria Aboukhlal Pro Shots

De Graafschap is in de eerste divisie op ontluisterende wijze tegen zijn eerste nederlaag aangelopen. Een vlot en goed combinerend Jong AZ speelde fantastisch voor rust en won uiteindelijk met 7-3 van de titelkandidaat.

De ploeg uit Alkmaar liep een mak De Graafschap aan alle kanten voorbij. Zakaria Aboukhlal, Thijs Oosting en Hakon Evjen scoorden en gaven een assist. Mohamed Taabouni trof tweemaal doel.

Bij rust leidde Jong AZ al met 5-1, waarna De Graafschap bij de 5-2 van Elmo Lieftink even de illusie mocht koesteren van een comeback. Na kansen voor beide formaties besliste Tijjani Reijnders het duel met een krul in de verre hoek en maakte Aboukhlal zelfs de zevende goal voor Jong AZ.

Enkelblessure Seuntjens

De Graafschap verloor niet alleen punten, maar ook aanvoerder Ralf Seuntjens met een ogenschijnlijk zware enkelblessure. Later vanavond treft NAC, dat nog zonder puntenverlies is, Jong FC Utrecht.

Ralf Seuntjens wordt per brancard van het veld gedragen tijdens Jong AZ-De Graafschap Pro Shots

NAC Breda blijft als enige club zonder puntenverlies. De formatie van Maurice Steijn won uit op Sportcomplex Zoudenbalch met 2-0 van Jong FC Utrecht.

Nick Venema, nota bene een huurling van FC Utrecht, opende na 19 minuten de score na slecht verdedigen van Utrecht-verdediger Ruben Kluivert (de zoon van oud-international Patrick Kluivert).

Sydney van Hooijdonk (de zoon van ex-international Pierre van Hooijdonk) besliste in het slotkwartier met een intikker de wedstrijd op aangeven van Mounir El Allouchi.

Koploper

NAC gaat aan kop met met 12 punten uit 4 wedstrijden, gevolgd door Almere City (10 punten), Roda JC (9) en SC Cambuur en FC Eindhoven (beide 7).

NAC viert de 0-1 van Nick Venema (links) in de uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht Pro Shots

STER reclame