NOS Voetbal Aangepast

Twente schudt Groningen van zich af en wint opnieuw • Letsch terug bij Vitesse

Liveblog gesloten
 • Bekijk hier de samenvatting

  Met de samenvatting van FC Twente-FC Groningen sluiten we het vrijdagse blog af. Zaterdagmiddag zijn we er weer, PEC Zwolle-Sparta Rotterdam is om 16.30 uur de eerste wedstrijd van de dag.

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Bekijk de samenvatting van FC Twente - FC Groningen
  Deze video is alleen in Nederland te bekijken.
 • Buijs over VAR-situatie: 'Een kwelling voor spelers en supporters'

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Buijs over VAR-situatie: 'Een kwelling voor spelers en supporters'
 • Dost belangrijk voor Frankfurt

  Bas Dost viert zijn goal tegen Hertha ProShots

  Eintracht Frankfurt heeft met opvallend gemak de uitwedstrijd bij Hertha BSC gewonnen. Mede door een doelpunt van Bas Dost eindigde de ontmoeting in 3-1 voor de bezoekers.

 • Lees hier het wedstrijdverslag

  FC Twente mag zich voor even koploper noemen van de eredivisie. De formatie van Ron Jans verschalkte een slordig FC Groningen met 3-1 en heeft nu zeven punten uit drie duels verzameld.

 • Welke wedstrijden worden er nog meer gespeeld?

  Het programma van de derde speelronde NOS
 • Afgelopen in Enschede

  Scheidsrechter Sander van der Eijk maakt een einde aan de wedstrijd. FC Twente wint met 3-1 van FC Groningen en klimt naar de koppositie van de eredivisie.

  De stand na één wedstrijd in de derde speelronde NOS
 • 88' Jeremejeff beslist de wedstrijd

  Padt probeert de bal nog voor de lijn tegen te houden, maar dat lukt de Groningen-keeper niet. Jeremejeff beslist de wedstrijd, 3-1 voor FC Twente.

  De speaker doet intussen een dringend verzoek aan de supporters van Twente om niet al te luidruchtig te zingen op de tribunes.

 • 84' Komt er nog een slotoffensief?

  Vijf minuten voor tijd gebeurt er niet al te veel in Enschede. Twente verdedigt de voorsprong, Groningen zoekt de gelijkmaker. Tot zover niks verrassends, maar wat brengt de slotfase bij Twente-Groningen?

 • 70' Groningen dringt niet meer zo aan

  Twintig minuten voor het einde is het stormpje van FC Groningen weer gaan liggen. Twente controleert de wedstrijd en is op zoek naar de derde treffer.

 • 57' Lundqvist mag weer schieten

  Dankerlui is er niet blij mee - hij had de bal graag zelf willen hebben - maar Lundqvist schiet opnieuw op doel. Twente-keeper Drommel stopt de bal, Groningen komt dichter en dichter bij de gelijkmaker.

 • 52' Groningen leeft op

  Voor rust leek er geen vuiltje aan de lucht voor FC Twnete, een kleine tien minuten na rust ziet de wereld er anders uit. Groningen heeft de aansluitingstreffer gemaakt en kort daarna krijgt El Messaoudi een kans op de gelijkmaker.

  En ook Lundqvist mocht al op doel schieten, zijn poging zeilde ruim een meter over.

 • 50' Aansluitingstreffer

  FC Groningen is terug in de wedstrijd. El Messaoudi kopt raak, Joel Drommel staat aan de grond genageld. Twente leidt nog altijd, maar de stand is 2-1.

 • Dost scoort voor Frankfurt

  Uit een vrije trap van Daichi Kamada kopt Bas Dost raak voor Eintracht Frankfurt. In het Olympiastadion bezorgt hij zijn ploeg tegen Hertha BSC na een dik half uur een 2-0 voorsprong.

  Bij Hertha zitten Karim Rekik, Daishawn Redan en Deyovaisio Zeefuik op de bank.

 • 46' Tweede helft begonnen

  In Enschede is afgetrapt voor de tweede helft tussen Twente en Groningen. Kunnen de bezoekers het tij nog keren?

 • Letsch terug op de bank

  Vitesse-trainer Thomas Letsch Pro Shots

  Vitesse-trainer Thomas Letsch kan zaterdagavond weer op de bank plaatsnemen voor de wedstrijd tegen Ajax in de Johan Cruijff Arena. Letsch testte onlangs positief op corona, maar zijn testresultaat van vrijdag is negatief waardoor hij weer bij zijn elftal kan zijn.

  Ook de acht andere coronatests bij Vitesse vielen negatief uit. Edward Sturing, die de taken van Letsch afgelopen weekeinde waarnam, zal zaterdag ook nog bij de selectie betrokken zijn.