FC Twente lijstaanvoerder na zege op slordig FC Groningen

Bekijk de samenvatting van FC Twente - FC Groningen

FC Twente mag zich voor even koploper noemen van de eredivisie. De formatie van Ron Jans verschalkte een slordig FC Groningen met 3-1 en heeft nu zeven punten uit drie duels verzameld.

Twente was de betere in de eerste helft en leek na twaalf minuten via Vaclav Cerny op voorsprong te komen. De arbitrage constateerde echter buitenspel en ook de VAR, na lang oponthoud, kwam uiteindelijk tot die conclusie.

FC Groningen-trainer Danny Buijs wond zich na afloop behoorlijk op over die situatie:

Buijs over VAR-situatie: 'Een kwelling voor spelers en supporters'

Cerny liet zich niet van de wijs brengen en profiteerde van een fout van Groningen-verdediger Wessel Dammers. Doelman Sergio Padt had geen antwoord op het diagonale schot van de Tsjech.

Na een korte gevaarlijke fase van Groningen, met kansen voor Jørgen Strand Larsen en Dammers (twee keer redding van Joël Drommel), pakte Twente de draad weer op. Danilo scoorde op aangeven van Cerny na een foutieve bal van Padt.

Danilo, de maker van de 2-0

Na rust veranderde het spelbeeld. Ahmed El Messaoudi zorgde al snel voor de aansluitingstreffer, waardoor Twente achteruit ging lopen. Ramon-Pascal Lundqvist zette de in vorm verkerende Drommel aan het werk.

Groningen zocht verwoed naar de gelijkmaker, maar het Robben-loze elftal van Danny Buijs slaagde daar niet in.

Bekijk hieronder interviews met Ron Jans en Joël Drommel:

Padt moest in de slotfase zelfs redding brengen op een inzet van Queensy Menig en capituleerde even later alsnog, na een kopbal van invaller Alexander Jeremejeff. Groningen-jongeling Remco Balk trof in blessuretijd nog de paal.

Zo kon Twente een bescheiden feestje vieren en is het met zeven punten uit drie duels voor even koploper in de eredivisie.