liveblog
NOS VoetbalAangepast

Champions League-avond vol rode kaarten, goals en fluitconcerten

  • Heenwedstrijden laatste zestien Champions League
  • Begonnen om 21.00 uur
  • Chelsea-Bayern München: 0-3
  • Napoli-Barcelona: 1-1
liveblog gesloten

Goed nieuws voor AZ: geen coronavirus in Linz

De man die dinsdag in Linz werd getest op het nieuwe coronavirus, blijkt niet besmet te zijn. Dat meldt AZ, dat donderdag in de Europa League tegen LASK Linz voetbalt en in nauw contact staat met de Oostenrijkers.

In de Oostenrijkse deelstaat Tirol werden dinsdag wel twee gevallen van het coronavirus geconstateerd. AZ attendeert supporters die meereizen naar Oostenrijk erop waakzaam te zijn voor het virus en goed op de hygiëne te letten.

Napoli-Barcelona eindigt gelijk

Na vijf minuten extra tijd is ook Napoli-Barcelona afgelopen. De wedstrijd eindigt in 1-1.

Bayern wint van Chelsea

Het is afgelopen in Londen. Bayern München wint het eerste duel met Chelsea met 3-0. De return lijkt een formaliteit.

Barcelona met tien man

Bij Barcelona krijgt Arturo Vidal in een keer twee gele kaarten. Voor een tackle op Mário Rui en een hoofdbeweging richting de Portugees bij een aansluitend opstootje.

Chelsea-Bayern München: 0-3

Napoli-Barcelona: 1-1

Rode kaart Chelsea

Chelsea moet met tien man verder. Marcos Alonso geeft Robert Lewandowski een tik in het gezicht en kan - na ingrijpen van de VAR - vertrekken.

Chelsea-Bayern München: 0-3

Napoli-Barcelona: 1-1

Goal Bayern!

Robert Lewandowski maakt er 3-0 van bij Chelsea, dat niets meer te vertellen heeft. Dit kan toch niet meer misgaan voor de Duitsers in de return?

Chelsea-Bayern München: 0-3

Napoli-Barcelona: 1-1

Napoli mist grote kans

Napoli is op jacht naar de overwinning tegen Barcelona en krijgt daar genoeg goede kansen voor. De beste is voor José Callejón, maar hij faalt oog in oog met doelman Marc-André ter Stegen.

Chelsea-Bayern München: 0-2

Napoli-Barcelona: 1-1

Goal Barcelona!

Dries Mertens is nog niet vertrokken bij Napoli of Barcelona scoort. Antoine Griezmann rondt een fraaie pass van Sergio Busquets goed af.

Chelsea-Bayern München: 0-2

Napoli-Barcelona: 1-1

Mertens geblesseerd

Een aderlating voor Napoli. Doelpuntenmaker Dries Mertens moet in de 54ste minuut geblesseerd naar de kant. tegen Barcelona. Hij wordt vervangen door oud-Ajacied Arek Milik.

Nog een goal Bayern!

Weer een snelle uitbraak, weer scoort Serge Gnabry en weer is Robert Lewandowski de aangever. Bayern zit op rozen bij Chelsea.

Chelsea-Bayern München: 0-2

Napoli-Barcelona: 1-0

Goal Bayern!

Daar is dan het eerste doelpunt in Londen. Na een aanval vol korte tikken loopt Serge Gnabry de bal binnen voor Bayern tegen Chelsea.

Chelsea-Bayern München: 0-1

Napoli-Barcelona: 1-0

De bal rolt weer

Op beide velden begint de tweede helft.

Rust op beide velden

Napoli scoort een keer en geeft weinig weg tegen Barcelona, dat het spel bepaalt. En Chelsea en Bayer houden het tempo continue hoog, maar vergeten te scoren. Zo kun je de twee eerste helften samenvatten.

Chelsea-Bayern München: 0-0

Napoli-Barcelona: 1-0

Chelsea dringt aan

Chelsea kruipt steeds meer uit zijn schulp tegen Bayern. Marcos Alonso haalt uit met links, maar Manuel Neuer redt.

Chelsea-Bayern München: 0-0

Napoli-Barcelona: 1-0

Grote kans Chelsea en de lat voor Bayern

De eerste grote kans voor Chelsea is voor Mason Mount. De inzet van de oud-speler van Vitesse zit echter tussen een schot en een voorzet in.

In de tegenaanval is Bayern nog gevaarlijker. Thomas Müller kopt op de lat, dat doe hij met een achterwaarts beweging.

Chelsea-Bayern München: 0-0

Napoli-Barcelona: 1-0

Goal Napoli!

Dries Mertens plaatst de bal in de verre hoek tegen Barcelona. Het is zijn 121ste goal in dienst van Napoli, daarmee is de oud-speler van FC Utrecht en PSV samen met Marek Hamsik gedeeld topscorer aller tijden bij de club.

Chelsea-Bayern München: 0-0

Napoli-Barcelona: 1-0

Dries Mertens scoort tegen Barcelona

Oei Lewandowski en Müller

De Poolse spits van Bayern München heeft tegen Chelsea de openingstreffer op zijn schoen, maar doelman Willy Caballero kan nog net redden. Vlak daarna levert ook een doelpoging van Thomas Müller net niets op.

Chelsea-Bayern München: 0-0

Napoli-Barcelona: 0-0

Bayern en Barcelona bepalen

Het wedstrijdbeeld op beide velden is na twintig minuten spelen duidelijk. Bayern München en Barcelona bepalen het spel en Chelsea en Napoli moeten in de tegenaanval. Toch heeft Chelsea evenveel doelpogingen als Bayern: drie.

Chelsea-Bayern München: 0-0

Napoli-Barcelona: 0-0

Weer een kans voor Bayern

De Duitsers voeren de druk flink op bij Chelsea. Dit keer is het Robert Lewandowski die zijn schot gekeerd ziet worden.

Chelsea-Bayern München: 0-0

Napoli-Barcelona: 0-0

Messi's eerste schot op doel

Lionel Messi schiet voor het eerst op doel namens Barcelona: hoog over. De Argentijn, die op bezoek is bij de club van zijn illustere landgenoot Diego Maradona, wordt veelvuldig uitgefloten door het publiek van Napoli.

Ondertussen gaat bij Chelsea-Bayern het spel op en neer. De laatste kans is voor de Duiters: Kingsley Coman schiet net naast.

Chelsea-Bayern München: 0-0

Napoli-Barcelona: 0-0

Aftrap

Beide duels beginnen. Bayern geeft meteen gas bij Chelsea en er is direct een schot op goal van Thomas Müller.

Ajax komt met verklaring over transfer Giovanni

Ajax schakelt de FIFA in om de overgang van Giovanni Manson Ribeiro, voetbalnaam Giovanni, af te ronden. Santos en de Braziliaanse voetbalbond (CBF) houden dit volgens de Amsterdammers al enige tijd tegen.

"CBF weigert het internationaal transfercertificaat van Giovanni af te geven, waardoor de afronding van deze transfer wordt opgehouden", melden de Amsterdammers in een verklaring. "Omdat Ajax en de speler zelf het met de opstelling van Santos en CBF niet eens zijn, roept de club nu de hulp van de FIFA in."

De achttienjarige Giovanni is een aanvallende middenvelder.

Zirkzee op de bank bij Bayern

Opstelling Bayern München: Manuel Neuer; Benjamin Pavard, Jérôme Boateng, David Alaba, Alphonso Davies; Thomas Müller, Joshua Kimmich, Thiago; Kingsley Coman, Robert Lewandowski en Serge Gnabry.

Opstelling Chelsea: Willy Caballero; César Azpilicueta, Andreas Christensen, Antonio Rüdiger; Reece James, Jorginho, Mateo Kovacic, Marcos Alonso; Ross Barkley, Olivier Giroud en Mason Mount.

De Jong in basis bij Barcelona, Mertens bij Napoli

Opstelling Barcelona: Marc-André ter Stegen; Nélson Semedo, Gerard Piqué, Samuel Umtiti, Junior Firpo; Ivan Rakitic, Sergio Busquets, Frenkie de Jong, Arturo Vidal; Antoine Griezmann en Lionel Messi.

Opstelling Napoli: David Ospina; Giovanni Di Lorenzo, Konstantinos Manolas, Nikola Maksimovic, Mário Rui; Fabián Ruiz, Diego Demme, Piotr Zielinski; José Callejón, Dries Mertens en Lorenzo Insigne.

Lyon focust zich op voetbal en niet op corona

Olympique Lyon is met de gedachten volledig bij de wedstrijd tegen Juventus in de Champions League. Het nieuwe coronavirus is bij de spelers en technische staf geen issue, zei trainer Rudi Garcia in zijn vooruitblik op het duel in de achtste finales van woensdag.

"We zijn volledig gefocust op het voetbal. Met andere zaken zijn we niet bezig", aldus Garcia. "We hebben mensen die voor ons de situatie monitoren."

Lyon speelt woensdag eerst in Frankrijk. De return in Turijn is op 17 maart.

Cruijff, Maradona en nu Messi

Barcelona-coach geniet van Messi zoals hij ooit deed van Cruijff en Maradona

Nederlandse arbiters in Europa League

Scheidsrechters Serdar Gözübüyük en Björn Kuipers komen donderdag in actie in de Europa League.

Gözübüyük fluit het duel tussen Manchester United en Club Brugge. Kuipers is aangewezen voor de wedstrijd tussen Benfica en Sjachtar Donetsk.

Mogelijke straf voor Ajax

Ajax kan rekenen op een nieuwe straf van de UEFA. De Europese voetbalbond is een onderzoek gestart naar aanleiding van misdragingen van fans in de uitwedstrijd tegen Getafe (2-0) in de Europa League van donderdag.

Wij waren vorige week op bezoek bij Frenkie de Jong

Op bezoek bij Frenkie de Jong in Barcelona

Twee Nederlanders

Er kunnen vanavond twee Nederlanders in actie komen. Bij Barcelona speelt natuurlijk Frenkie de Jong en bij Bayern München pikt de 18-jarige Joshua Zirkzee regelmatig zijn speelminuten mee.

Joshua Zirkzee

Programma

Om 21.00 uur gaan de achtste finales van de Champions League verder met twee wedstrijden Chelsea-Bayern München en Napoli-Barcelona. Woensdag is het programma: Real Madrid-Manchester City en Olympique Lyonnais-Juventus.

Vorige week werden al gespeeld: Atlético Madrid-Liverpool (1-0), Borussia Dortmund-PSG (2-1), Tottenham Hotspur-RB Leipzig (0-1) en Atalanta-Valencia (4-1).