Daley Blind in Madrid AFP

Ajax kan opnieuw een straf van de UEFA verwachten. De Europese voetbalbond is een onderzoek gestart naar aanleiding van misdragingen van fans in de uitwedstrijd tegen Getafe (2-0), in de Europa League van afgelopen donderdag.

Fans die met de club meereisden naar Madrid gingen in de fout nadat Deyverson de thuisclub in de 37ste minuut op voorsprong had gebracht. De Braziliaan vierde zijn treffer een beetje provocerend voor de tribune met Ajax-fans.

Deyverson op de grond AFP

De aanwezige UEFA-waarnemers hebben gerapporteerd dat er tijdens de wedstrijd met voorwerpen zou zijn gegooid. Deyverson leek te worden geraakt door een aansteker. Daarnaast zijn stoelen in het uitvak kapot gemaakt, constateerden de waarnemers.

De UEFA beslist op 26 maart of Ajax een straf krijgt. De Amsterdammers hebben nu zes dagen om te reageren op de aantijgingen.

Chelsea-uit

Naar aanleiding van ordeverstoringen en vernielingen in het uitduel met Valencia in de Champions League heeft Ajax nog een voorwaardelijke straf openstaan van één wedstrijd zonder bezoekende supporters.

Vanwege die gebeurtenissen mocht Ajax al geen fans meenemen naar Londen voor de groepswedstrijd tegen Chelsea in november.

STER reclame