liveblog
NOS VoetbalAangepast

Nog vier speelrondes te gaan in de eredivisie, Ajax op poleposition

liveblog gesloten

Einde blog

Bedankt voor het volgen van ons blog, fijne avond!

Wedstrijdverslag: Liverpool laat Chelsea geen stoorzender zijn in titelstrijd

Liverpool heeft ook in de kraker tegen Chelsea geen steek laten vallen in de strijd om de Engelse landstitel. De Reds versloegen de Blues met 2-0 en gaan nu aan kop met twee punten voorsprong op Manchester City, dat eerder op de dag met 3-1 won bij Crystal Palace maar nog wel een duel minder gespeeld heeft.

Sadio Mané viert zijn goal tegen Chelsea

Afgelopen in Liverpool

De ploeg van Van Dijk en Wijnaldum wint met 2-0 van Chelsea en neemt de koppositie in de Premier League weer over van Manchester City. Liverpool heeft nu twee punten meer, maar wel een wedstrijd meer gespeeld.

Wijnaldum in het veld, Chelsea dringt aan

Met nog een half uur te spelen bij Liverpool-Chelsea komt Georginio Wijnaldum in het veld voor Naby Keita. Ondertussen heeft Chelsea al een paar grote kansen gehad, maar staat het nog altijd 2-0 voor de thuisploeg.

Wedstrijdverslag: Dankzij VAR eindigt FC Utrecht-Vitesse doelpuntloos

Met de geschorste trainer Leonid Sloetski op de tribune speelde de VAR een beslissende rol bij het eredivisieduel der subtoppers tussen FC Utrecht en Vitesse (0-0). Voor rust werd een goal van FC Utrecht na ingrijpen van de VAR afgekeurd en vlak voor tijd ging een goal van Vitesse op advies van de VAR niet door.

Jean-Christophe Bahebeck wordt gestuit door Thulani Serero

Uitslagen en stand eredivisie

  • NOS
    Uitslagen speelronde 30 eredivisie
  • NOS
    Stand eredivisie per 14-4

Hazard op de paal

De Belg ontsnapt aan de Liverpool-verdediging, maar ziet zijn inzet op de paal belanden.

Salah maakt er 2-0 van

Het gaat hard in Liverpool. Virgil van Dijk vindt Salah met een strakke pass. De Egyptenaar dribbelt naar binnen en haalt van ver verwoestend uit. 2-0 voor Liverpool.

Mané scoort voor Liverpool

In Engeland komt Liverpool op 1-0. Sadio Mané is attent op een voorzet van Jordan Henderson en kopt de 1-0 tegen de touwen.

Afgelopen in Utrecht!

Utrecht en Vitesse weten allebei het doel niet te vinden. Het blijft zoals het begon, 0-0.

6 minuten extra tijd

We gaan nog even door in Utrecht, 6 minuten extra speeltijd.

Vitesse weer op weg naar gelijkspel

Vitesse speelde op 26 augustus bij AZ 0-0. Vitesse speelde dit seizoen al 10 keer gelijk, samen met sc Heerenveen het meeste van alle clubs dit seizoen.

Rust in Liverpool

In Engeland houden Liverpool en Chelsea het na 45 minuten spelen nog op 0-0.

Geen doelpunt Vitesse

Vitesse scoort via Clarke-Salter (kopbal), maar de videoscheidsrechter kijkt ernaar en ziet dat de Engelsman buitenspel stond. Nog altijd 0-0.

Blessure bij Janssen

De aanvoerder van Utrecht gaat na een onschuldig luchtduel naar het gras en heeft verzorging nodig. Hij lijkt zich verstapt te hebben en wordt vervangen door Lukas Görtler.

We verwachten nog wel een doelpuntje

Op 11 maart 2001 eindigde dit duel voor het laatst in 0-0.

Utrecht houdt kruit nog altijd droog

Na een uur spelen nog steeds geen schot op doel voor FC Utrecht. De Domstedelingen schoten dit seizoen in elk thuisduel tenminste 2 keer op doel.

Slecht voorteken voor Vitesse

Vitesse won maar 1 van de laatste 12 eredivisieuitduels na een gelijke ruststand:

16 januari 2018: Sparta - Vitesse 0-1.

De bal rolt weer

De tweede helft in Utrecht is begonnen.

Wedstrijdverslag: Bayern wint ruim in Düsseldorf en leidt weer

Bayern München heeft op overtuigende wijze de koppositie in de Bundesliga weer overgenomen van Borussia Dortmund. De ploeg van trainer Niko Kovac won met 4-1 bij Fortuna Düsseldorf en heeft weer één punt voorsprong op Borussia Dortmund, dat zaterdag met 2-1 won van Mainz.

Bayern viert de tweede goal van Kingsley Coman

Wedstrijdverslag: Manchester City heeft ditmaal weinig problemen met Palace

Kon Crystal Palace het nog eens, het grote Manchester City verrassen in de Premier League? Nee dus. City tikte de middenmoter onder aanvoering van een geweldige David Silva scheel en won tamelijk eenvoudig met 3-1.

Raheem Sterling heeft het vizier weer eens op scherp

Rust in Utrecht

Utrecht had de beste kansen, maar er zijn nog geen goals in de Galgenwaard gevallen.

Kerk mist maar net

Janssen kopt de bal terug op Kerk, maar al vallend ziet de aanvaller de bal net naast gaan. Een goede kans voor de thuisploeg.

Jensen redt

Een vrije trap van Martin Ødegaard gaat gevaarlijk richting de bovenhoek, maar Utrecht-keeper Jensen kan net op tijd de 0-1 voorkomen.

Geen goal Utrecht

Van de Streek lijkt Utrecht op voorsprong te zetten, maar na ingrijpen van de VAR gaat dat feestje niet door. De Utrecht-speler stond buitenspel.

Wedstrijdverslag: Willem II vergroot play-offkansen met zege op PEC

Willem II heeft de kansen vergroot op de play-offs door PEC Zwolle met 2-0 te verslaan. Voor PEC rest de komende weken de strijd om de spek-en-bonentrofee.

Lees verder...

Willem II viert de 1-0 tegen PEC Zwolle

City wint bij Crystal Palace

City countert simpel naar de 1-3 na een fout bij Crystal Palace. Gabriel Jesus schiet de bevrijdende treffer binnen voor de bezoekers.

Wedstrijdverslag: Heerenveen weet ook zonder Olde Riekerink niet te winnen

De Derby van het Noorden heeft geen winnaar opgeleverd. Heerenveen speelde in een aantrekkelijk duel thuis gelijk tegen FC Groningen: 1-1. Bij de Friezen zat Johnny Jansen voor het eerst op de bank nadat Jan Olde Riekerink eerder deze week op non-actief werd gezet. Heerenveen heeft nu drie duels op rij niet weten te winnen.

Mitchell van Bergen (l) in duel met Tim Handwerker

Twente heeft titel in zicht

Sparta Rotterdam kan het kleine beetje hoop dat de club nog had om kampioen te worden van de eerste divisie laten varen. Op eigen veld verloren de Spartanen zondag met liefst 4-1 van TOP Oss.

Dat betekent dat koploper FC Twente vier speelronde voor het einde tien punten voorstaat op Sparta. De Tukkers, die vorig jaar degradeerden, kunnen aanstaande vrijdag al kampioen worden door te winnen bij Jong Ajax.

Spartaan Royston Drenthe duelleert met Philippe Rommens van TOP Oss

250ste voor Linssen

Vitesse-aanvoerder Bryan Linssen speelt zijn 250ste eredivisiewedstrijd. Hij speelde zijn eerste 249 duels voor VVV-Venlo (70), Heracles Almelo (64), Vitesse (59) en FC Groningen (56).

Problemen voor City?

Luka Milivojevic maakt er 1-2 van bij Crystal Palace-Manchester City. Nog 5 minuten te spelen.

De bal rolt in Utrecht

We zijn begonnen!

Rondje lang de Europese velden

In Engeland is de strijd om de landstitel ongemeen spannend. Manchester City, dat twee punten minder heeft dan Liverpool, maar een wedstrijd minder heeft gespeeld, speelt op dit moment tegen Crystal Palace. In Londen staat het 2-0 voor de formatie van trainer Pep Guardiola dankzij twee doelpunten van Raheem Sterling.

Later vandaag (17.30 uur) neemt Liverpool het in eigen huis op tegen Chelsea.

De vrouwen van West Ham United hebben zich geplaatst voor de finale van de FA Cup. De ploeg van Tessel Middag en Esmee de Graaf, die beiden niet bij de selectie zaten, rekende na strafschoppen af met Reading. De voetbalsters van Manchester City en Chelsea gaan later vandaag bepalken wie op 4 mei de tegenstander wordt als de finale op Wembley wordt gespeeld.

In Duitsland leidt Bayern München met 2-0 bij Fortuna Düsseldorf dankzij twee goals van Kingsley Coman.

FC Utrecht-Vitesse: Wat feitjes op een rij

- FC Utrecht won 20 van de 33 keer dat dit duel plaatsvond, Vitesse 8 keer. De laatste 5 seizoenen bleven de punten in Utrecht.

- In Arnhem trok Vitesse eerder dit seizoen aan het langste eind: 2-1.

- Beide ploegen liggen op koers voor de 'Europese play-offs'. FC Utrecht staat vijfde met 3 punten meer dan Vitesse, dat zevende staat.

- Vitesse won geen van zijn laatste 5 eredivisiewedstrijden (W0-G4-V1), sinds een 4-1 thuisoverwinning tegen NAC Breda op 2 maart. De laatste keer dat Vitesse 6 eredivisieduels op rij niet won was van oktober tot november 2016 (6 duels).

- Utrecht won slechts 1 van zijn laatste 6 thuiswedstrijden in de eredivisie (W1-G3-V2), de 3-2 tegen Feyenoord op 31 maart.

Door naar Utrecht-Vitesse

En we gaan door naar de laatste wedstrijd van dit eredivisieweekend, Utrecht-Vitesse.

FC Utrecht verbaasde vorige week door met 5-0 onderuit te gaan bij ADO. Dick Advocaat begint vandaag met Mark van der Maarel voor Riechedly Bazoer, Rico Strieder voor Joris van Overeem en Jean-Christophe Bahebeck voor Othman Boussaid.

Vitesse verbaasde eveneens vorige week. De Arnhemmers zetten PSV tot 3 keer toe op achterstand (3-3). Leonid Slutsky, had na de wedstrijd harde woorden voor scheidsrechter Serdar Gözübüyük en is voor één wedstrijd geschorst. Hij wordt vandaag vervangen door Oleg Yarovinskiy, die begint vandaag met Danilho Doekhi voor de geschorste Maikel van der Werff.

Groningen ontsnapt aan nederlaag

Ook in Heerenveen klinkt het laatste fluitsignaal. Enkele seconden daarvoor had Hornkamp nog een uitgelezen mogelijkheid om de winnende te maken, maar oog in oog met Sergio Padt schiet hij de bal op het torso van de Groningen-keeper.

Eindstand: 1-1

Isak mist strafschop!

Van der Hart tikt Lewis aan in het strafschopgebied waarna Isak achter de bal plaatsneemt. Van der Hart maakt echter zijn fout goed en voorkomt de 3-0. Niet lang daarna wordt er voor het laatste gefloten, Willem II wint met 2-0 van PEC Zwolle.

Opstellingen FC Utrecht-Vitesse

Opstellingen FC Utrecht-Vitesse

De laatste wedstrijd van het weekend: Utrecht-Vitesse

Reactie PSV: 'Twaalf doelpunten, dat is een heel groot gat'

Hoeveel doelpunten zou PSV maken tegen De Graafschap? Daar ging het vooraf vooral over. PSV moest een gat van negen doelpunten goedmaken op Ajax. PSV-trainer Mark van Bommel haalde zelfs de interland die hij met Oranje ooit speelde tegen San Marino even aan. 11-0 werd het toen. In Eindhoven liep het zondag even anders. PSV won wel, maar met minimale cijfers: 2-1.

Denzel Dumfries en Mohammed Ihattaren

Hahn redt weer

Weer is Groningen gevaarlijk via Paul Gladon. De lange spits krijgt de bal op randje zestien van Sierhuis en haalt uit. Hahn kan maar net redding brengen.

Isak is lekker bezig

- Alexander Isak maakte 7 doelpunten in zijn laatste 4 thuisduels.

- Isak is bij de laatste 11 doelpunten van Willem II direct betrokken (8 goals, 3 assists).

- Isak heeft in 7 opeenvolgende eredivisieduels van Willem II gescoord, een clubrecord. De laatste speler die in 7 opeenvolgende eredivisiewedstrijden van zijn club scoorde was Vincent Janssen voor AZ in februari-maart 2016.

- Isak is de eerste buitenlandse speler in de eredivisie die minstens 12 keer scoort in zijn eerste 12 duels.

DOELPUNT WILLEM II!

Isak scoort weer voor Willem II. Met een op het oog houdbaar rollertje maakt hij er 2-0 van voor Willem II tegen PEC.

61' DOELPUNT FC GRONINGEN!

Het zal er al een beetje aan te komen en daar is de gelijkmaker van Groningen. Paul Gladon staat goed opgesteld en schiet de 1-1 binnen.

Miraculeuze redding Hahn

Chabot knalt op het doel van Heerenveen, maar Hahn tikt de bal weg. Sierhuis kan van dichtbij alsnog scoren, maar met een uiterste krachtsinspanning voorkomt Hahn de 1-1.

Heerenveen gevaarlijk

Rienstra haalt uit, maar ziet zijn knal op het aluminium belanden. Net geen 2-0 voor Heerenveen.

Hanh helpt Heerenveen

Groningen komt er goed uit, waardoor Sierhuis een opgelegde kans krijgt om de 1-1 te maken. Zijn harde schot belandt echter op de vuisten van de Heerenveen-keeper.

We zijn weer begonnen

De bal rolt weer in Heerenveen en Tilburg.

Wedstrijdverslag: PSV verzuimt aan doelsaldo te werken in moeizaam duel met De Graafschap

PSV had zondag thuis tegen De Graafschap een duidelijke opdracht: winnen met grote cijfers om zo in punten gelijk te komen met koploper Ajax, het verschil in doelsaldo te verkleinen en in de race te blijven om de landstitel. De formatie van trainer Mark van Bommel slaagde deels in die opdracht; het werd slechts 2-1.

Luuk de Jong

Rust op de velden

In Heerenveen en in Tilburg zoeken de spelers de kleedkamers op.

Weer een wissel bij Willem II-PEC

En dat is de derde speler die van het veld moet bij Willem II-PEC. Eerder moesten Namli (PEC) en Vrousai (Willem II) al met een blessure van het veld.

37' DOELPUNT SC HEERENVEEN!

Pelle van Amersfoort kopt op aangeven van Lucas Woudenberg de thuisploeg op een verdiende 1-0 voorsprong.

38' DOELPUNT WILLEM II!

Na een goede actie van Isak is Dankerlui er als de kippen bij om de voorzet binnen te tikken. Willem II op een verdiende 1-0 voorsprong tegen PEC.

Blessure Padt? Of instructie van Buijs?

  • NOS
    Sergio Padt
  • NOS
    Danny Buijs roept zijn spelers bij zich

Groningen-keeper Padt gaat naar de grond en het lijkt zelfs einde wedstrijd te zijn voor hem.

Het blijkt een uitgelezen mogelijkheid voor trainer Danny Buijs om wat spelers bij zich te roepen en wat tactiek door te spreken. Niet veel later lijkt Padt weer zo fit als een hoentje.

Gigantische kans Thorsby

Heerenveen, dat steeds dominanter wordt, krijgt een grote kans via Thorsby. Eerst maait de middenvelder over de bal heen, maar enkele seconden later krijgt hij een opgelegde kans om er 1-0 van te maken. Zijn schot gaat echter ver naast.

Turijn leeft toe naar Champions League

Stilte in Turijn: supporters Juventus vooral bezig met Champions League

Willem II dringt aan

Isak is tot twee keer toe gevaarlijk voor de Tilburgers. Eerst stuit hij van dichtbij op keeper Van der Hart en even later kopt hij richting doel, wederom een prooi voor Van der Hart.

Na tien minuten spelen...

...is er nog niet gescoord op de Nederlandse velden. Willem II heeft het meeste balbezit in het duel met PEC en bij Heerenveen-Groningen zijn de ploegen in evenwicht.

Bij Heeren

Bij Heerenveen zit Johnny Janssen op de bank. Hij neemt de taken waar van Jan Olde Riekerink. Die werd deze week door de club op non-actief gesteld.

We zijn begonnen!

In Tilburg en in Heerenveen rolt de bal!

Heerenveen-Groningen: wat feitjes op een rij

- Scheidsrechter Bas Nijhuis maakt zijn rentree in de eredivisie na een knieblessure

- 25ste derby van het noorden die in Heerenveen wordt afgewerkt. Van de 24 vorige won Heerenveen er 16, Groningen 4 (drie seizoenen geleden voor het laatst). De vorige Friese thuiszege was vier seizoenen terug.

- Eerder dit seizoen boekte Groningen tegen Heerenveen de eerste thuiszege van deze competitie: 2-0.

- De Friezen verloren drie van hun vier laatste duels en scoorden daarin maar één keer. FC Groningen verloor slechts één van zijn laatste 10 wedstrijden.

Willem II-PEC: Wat feitjes op een rij

- Dit wordt de 15de aflevering in de eredivisie. Willem II won zeven keer, PEC zes keer, waarvan vier keer in de laatste vijf edities.

- Eerder deze competitie ging Willem II uit met de punten aan de haal: 2-3.

- Willem II staat negende op 3 punten van de 7de plaats, die goed is voor de 'Europese play-offs'. PEC staat elfde.

- Alexander Isak van Willem II scoorde 11 keer in zijn eerste 11 eredivisieduels.

Nog vier speelrondes te gaan in de strijd om de titel

Resterend programma Ajax en PSV

Beide ploegen missen topscorer

sc Heerenveen begint met Morten Thorsby voor de geblesseerde Sam Lammers, samen met Michel Vlap topscorer van Heerenveen met 14 doelpunten. Yuki Kobayashi speelt voor Nemanja Mihajlovic.

FC Groningen begint met Tim Handwerker voor Amir Absalem en Illiass Bel Hassani voor de geblesseerde Mimoun Mahi, de topscorer van de Groningers met 7 doelpunten.

Voor Morten Thorsby is het zijn eerste basisplaats sinds 24 november 2018, toen hij na 37 minuten rood kreeg tegen PSV (3-0 nederlaag). Sindsdien viel de Noor nog 3 keer in maar was hij vooral onderwerp van gesprek buiten het veld.

Thorsby maakte in zijn eerste 5 duels van dit seizoen 5 doelpunten, maar daarna stokte de productie.

Ajax loopt uit

PSV staat qua punten weer gelijk met Ajax, maar loopt in het doelsaldo wel averij op. De Amsterdammers kregen er deze speelronde +4 bij, PSV slechts +1.

Ajax: 74 punten, doelsaldo +78

PSV: 74 punten, doelsaldo +66

90+5' Afgelopen!

Met hangen en wurgen sleept PSV er een 2-1 zege uit tegen De Graafschap.

Opstellingen Willem II-PEC Zwolle

Opstellingen Willem II-PEC Zwolle

Schwaab gevaarlijk

Maar wel voor hem aan de verkeerder kant. De PSV-verdediger probeert een voorzet weg te werken, maar kopt de bal bijna in eigen doel. Keeper Jeroen Zoet kan maar net de 2-2 voorkomen.

Opstellingen sc Heerenveen-FC Groningen

Opstellingen sc Heerenveen-FC Groningen

73' DOELPUNT PSV!

Daar is de voorsprong voor PSV. Luuk de Jong glijdt een voorzet van Denzel Dumfries binnen en maakt zo zijn 26ste van het seizoen. 2-1 voor PSV.

Luuk de Jong na de 2-1

Klein verschilletje

Schoten dit duel:

PSV: 20 schoten, 1 doelpunt

De Graafschap: 2 schoten, 1 doelpunt

64' DOELPUNT PSV!

Bergwijn maakt geen fout vanaf de strafschopstip en brengt zijn ploeg op gelijke hoogte met De Graafschap.

Penalty PSV

Serrarens probeert weg te werken uit zijn strafschopgebied, maar speelt de bal te ver voor zich uit. Lozano is er eerder en gaat over de knie van de aanvaller van De Graafschap. Bergwijn achter de bal.

Hoe kan je die missen?!

Luuk de Jong had daar moeten scoren voor PSV. Angeliño geeft voor en De Jong kan vanaf 5 meter helemaal vrijstaand de bal binnenschuiven. Hij krijgt het echter voor elkaar om op de benen van Bertrams te schieten.

Luuk de Jong mist

Sterk begin PSV

De thuisploeg laat er geen gras over groeien. Er is veel druk en het spel speelt zich vooral af op de helft van De Graafschap.

Unicum

De Graafschap stond in Eindhoven nog nooit voor bij rust. In Doetinchem wel al vier keer eerder, in drie van de vier duels werden punten gepakt (W1-G2-V1). De laatste keer dat dat gebeurde was op 5 mei 2002 (2-2 na 2-0 ruststand).

PSV staat voor de vijfde keer op achterstand bij rust dit seizoen. In de vier voorgaande duels werden ook na 90 minuten punten gemorst:

  • Feyenoord-PSV 2-1 na 2-0
  • FC Utrecht-PSV 2-2 na 2-0
  • sc Heerenveen-PSV 2-2 na 2-0
  • Ajax-PSV 3-1 na 1-0

Het verschil bij PSV voor- en na de winterstop

PSV stond voor rust in totaal slechts 89 minuten op achterstand. Na rust beduidend langer: in totaal 288 minuten.

Rust in Eindhoven

Lozano lijkt op slag van rust gelijk te maken, maar Luuk de Jong, die daarvoor op de lat kopt, stond buitenspel. PSV kreeg flink wat grote kansen in de eerste helft, maar het is De Graafschap met de voorsprong.

En Lozano had daar ook mogen scoren!

Aan de andere kant komt Bergwijn goed door, Bertrams redt nog wel, maar is ver uit zijn doel. Lozano krijgt daarna de bal, maar hij schuift hem net naast.

Wat een kans!

Daar was bijna de 0-2! Serrarens staat helemaal vrij om uit te halen, maar krijgt de bal te laat van Burgzorg. Daardoor komt hij net tekort om goed uit te halen. Daar komt PSV goed weg.

PSV dringt aan

PSV is naarstig op zoek naar de gelijkmaker en er komen dan ook kansen, maar vooralsnog heeft Bertrams geen moeite zijn doel schoon te houden.

Dumfries met het antwoord

De back komt goed door op rechts en neemt vanuit een moeilijke hoek het doel van Bertrams onder vuur. Via de de onderkant van de lat en het been van een verdediger wordt het een corner. De Jong kopt daarna van dichtbij op Bertrams.

PSV gaat snel op jacht naar de gelijkmaker.

26' DOELPUNT DE GRAAFSCHAP!

Daar is de goal van De Graafschap. De eerste grote kans voor de bezoekers is meteen raak. Delano Burgzorg ontsnapt aan het oog van Denzel Dumfries en kopt zijn ploeg op voorsprong.

Delano Burgzorg (l) viert de 0-1

Titelstrijd kan beslist worden op doelsaldo

Met vijf eredivisie-speelrondes te gaan, staan Ajax en PSV in punten gelijk en bezetten de Amsterdammers op doelsaldo de eerste plaats. Een vergelijkbare situatie met het seizoen 1990/1991, toen PSV uiteindelijk de landstitel greep. Voor het eerst werd destijds de titelstrijd op doelsaldo beslist.

Het doelsaldo van Ajax en PSV vanaf speelronde 1 tot en met speelronde 29

Lozano op de paal

De eerste goede kans voor PSV. De Mexicaan krijgt de bal aangespeeld van Luuk de Jong en haalt vanaf randje zestien uit. Via de paal gaat de bal net naast.

Na tien minuten spelen...

...komt de wedstrijd maar moeilijk op gang. De Graafschap begon sterk, maar zakte daarna wat terug. PSV kan vooralsnog ook geen vuist maken.

Ondertussen in Turijn

Ondertussen in Turijn

Worden de Juventus-Ajax-sjaals al opgehangen.

Slecht teken voor De Graafschap

Alleen NAC Breda (5) haalde dit eredivisieseizoen minder punten in uitduels dan De Graafschap (8).

PSV-De Graafschap onderweg

De Graafschap heeft de bal in het spel gebracht.

Goede bekende voor Ajax

Scheidsrechter Clément Turpin zal komende dinsdag de return tussen Juventus en Ajax in de kwartfinale van de Champions League fluiten. De Fransman was dit seizoen al twee keer eerder de leidsman bij een wedstrijd van de Amsterdammers.

Turpin had in de play-offs van de Champions League de leiding over het thuisduel van Ajax met Dinamo Kiev (3-1). Bijna vier maanden later floot hij Ajax-Bayern (3-3).

Voorverhaal: Luuk de Jong: de onbetwiste kopscorer van de eredivisie

PSV heeft de komende weken de goals van Luuk de Jong meer dan ooit nodig. De Achterhoeker is dit seizoen de onbetwiste koning van de kopbal (25 competitiegoals, waarvan 11 met het hoofd), en kan het verschil gaan maken in de titelrace met Ajax.

Maar wat zijn de ingrediënten voor de ultieme kopbal? We gingen op zoek naar zijn geheim.

Luuk de Jong viert een van zijn doelpunten voor PSV

PSV heeft doelpunten nodig

Ajax won zijn eredivisiewedstrijd gisteren met ruime cijfers (6-2 van Excelsior). Hierdoor staan de Amsterdammers in ieder geval tot 14.00 uur alleen bovenaan. De stand:

1 - Ajax: 30 duels, 74 punten, doelsaldo +78

2 - PSV: 29 duels, 71 punten, doelsaldo +65

PSV-De Graafschap: Wat feitjes op een rij

- PSV won 16 van de 20 eerdere keren dat dit duel werd gespeeld, nog nooit won De Graafschap. Het laatste gelijke spel (2-2) was in november 1998.

- Eerder deze competitie won PSV bij De Graafschap met 4-1 (twee goals van Luuk de Jong).

- De Graafschap-doelman Hidde Jurjus wordt van PSV gehuurd. De Jong begon zijn loopbaan bij De Graafschap.

Basisplek voor Sadilek en Ihattaren

PSV begint met Michal Sadílek voor Gastón Pereiro en Mohamed Ihattaren voor Jorrit Hendrix. Samen met Pablo Rosario vormen de twee vandaag het middenveld van PSV. Een middenveld dat samen goed is voor één eredivisiedoelpunt. Sadílek maakte eind december de 2-1 tegen AZ (3-1 winst).

De Graafschap start met Sven Nieuwpoort voor de geschorste Ted van de Pavert en Fabian Serrarens voor de eveneens geschorste Azor Matusiwa.

Opstellingen PSV-De Graafschap

Opstellingen PSV-De Graafschap

Welkom!

  • NOS
    Programma en uitslagen speelronde 30
  • NOS
    Stand eredivisie halverwege speelronde 30

Vandaag vier wedstrijden in de eredivisie en al om 12.15 uur een hele belangrijke. PSV moet (ruim) winnen van De Graafschap om in het spoor te blijven van koploper Ajax. Verder de 'derby van het Noorden' en de strijd om de play-offs.